Meg kell becsülni az időseket, fontos, hogy ők is részesüljenek az ország gazdasági teljesítményéből – mondta Juhász Hajnalka (KDNP) országgyűlési képviselő, az idősek világnapja alkalmából tartott vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, 2010 előtt az idősek nem sok segítségre számíthattak. Gyurcsány Ferenc és a baloldal nem becsülte meg az időseket, elvették egyhavi nyugdíjukat, a nyugdíjak értékét hagyták romlani, és a nyugdíjprémium eszükbe sem jutott – sorolta a politikus.

Hozzátette: a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány alatt a nyugdíjak vásárlóértéke 7 százalékkal csökkent, mert nem valósították meg az infláció-követő nyugdíjemelést. Emellett sorozatos megszorításokkal sújtották a nyugdíjasokat, háromszorosára emelték a gáz, duplájára az áram árát, és nőtt az élelmiszerek áfája is.

Juhász Hajnalka kiemelte: a Fidesz-KDNP kormányzása alatt törvényben garantálták a nyugdíjak értékének megőrzését, tavaly Magyarország történelmében először nyugdíjprémiumot fizettek, és erre a nyugdíjasok idén is számíthatnak.

Hozzátette: az ország gazdasági teljesítményéhez az idősek is hozzájárultak, évtizedeket dolgoztak az országért, ezért rendkívül fontos, hogy a gazdasági teljesítményből ők is részesüljenek. Meg kell becsülni az időseket – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Idefigyelj, te amnéziás lélek!
Akkoriban svájci indexálás volt, ami bizony jóval magasabb emelést eredményezett, mint a jelenlegi "mennyi legyen az infláció" számítás.
Az tény, hogy a válság miatt elvették a 13. havi nyugdíjat. Az elmúlt évek dübörgő gazdasága mellett visszaadták?
A nyugdíj prémiumot a Bajnai kormány iktatta törvénybe!
A böske utalvány havi 800 forintot jelent, ami nem egy nagy győzelem!
Előadás helye: Alzheimer kórban szenvedők otthona. ebédlő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Idefigyelj, te amnéziás lélek!
Akkoriban svájci indexálás volt, ami bizony jóval magasabb emelést eredményezett, mint a jelenlegi "mennyi legyen az infláció" számítás.
Az tény, hogy a válság miatt elvették a 13. havi nyugdíjat. Az elmúlt évek dübörgő gazdasága mellett visszaadták?
A nyugdíj prémiumot a Bajnai kormány iktatta törvénybe!
A böske utalvány havi 800 forintot jelent, ami nem egy nagy győzelem!
Előadás helye: Alzheimer kórban szenvedők otthona. ebédlő.
advocat
Cuncimókus! A gáz és egyebek árát a világpiac határozza meg! Jobb helyeken. De nálunk még dúl a cocilista árképzés.Majd az állam megmondja! Persze a 27 % áfából nem nehéz kompenzálni. Ugye mókuska erre is emlékszel? Ti emeltétek, meg az élelmiszerek áfáját is a világban elfogadott 10 % körüliről 27-re! Ne nézz már hülyének! A 13. havi nyugdíjat is a szocik adták, csak a válság. Azóta Magyarország jobban teljesít! Hol a 13. és 14. havi nyugdíj, amit Viktor is megígért? Vének vagyunk, de nem teljesen hülyék! Még emlékszünk. A nyugdíjprémium is komcsi. Bajnai! Mit tettetek, Semmit, csak a pofátok nagy. Ja! És a havi Bözsi meg 800.- ft, amiben benne van a 27 % áfa is! Szóval 600.-
kissé felnőttem
a jővőről beszélj de lehetőség szerint ne mocskolj másokat ne visszamutogass mert 10 év mulva tán rólatok durvábban emlékezgetnek !!! erre ügyelj Lady. A miértről is emlékezz tinilány!!! akkor a gazdasági feltételek vulgárisan szarabbak voltak és ép ésszel akkor a tuléléshez éppen az kellett. ha érted?
kolnidre
Hajnalka!Beteg a szabóm.Vegyél be egy darabot a nadrágomból.
Levendula
Bizony, meg kell becsülni! Aki közel 20 évig ápolta az édesanyját, havi pár ezer forintot kapott havonta, és most közel a nyugdíjhoz, sehova nem veszik fel dolgozni...
emerencia
"Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává."

Juhász Hajnalka (KDNP) országgyűlési képviselő gyűlölködésre használja ezt az alkalmat. Van még lejjebb???
szaboria1
Csak ne szólalt volna meg, mert ilyenkor elfog a méreg.
Klubtag
Néhány szám (hivatalos adatokból) annak a bizonyos "megbecsülésnek" a margókára:
2015.01.01 - 2018.01.01. között (3 év) az átlagbérek kb. 30 %-kal emelkedtek, melynek nagyon örülök.
2015.01.01 - 2018.01.01. között (3 év) a Szoc.hozzájár.adó 27 %-ról, 19,5 %-ra csökkent, mely a vállalkozók terheit volt hivatott csökkenteni.
2015.01.01 - 2018.01.01. között (3 év) a dolgozótól levont nyugdíjjárulékok mértéke (10 %) nem változott.
Az infláció ez alatt a három év alatt min. kb. 10 %, ha viszont a kedves piacra, közértbe járókat kérdezte volna meg kormányzat, azok minimum 20 %-ot érzékeltek (és ezek azért nem megélhetési politikusok, hanem gyakorlott háztartást vezetők.
Ezekkel párhuzamosan:
2015.01.01. - 2018.01.01. között (3 év alatt) a nyugdíj(am) 7,2 %-kal emelkedett, semmi rendkívüli szempont nincs a járandóságom megállapításában, mint ahogy a nagy átlag is így van vele. Elővettem a két zöld kutyanyelvet (2015.01.01. és 2018.01.01.) és ennyike van rajta.
Klubtag
...folyt...íly módon nincsen semmi csodálkozni, vagy kételkedni való azokon az európai összehasonlításokon, melyek a magyar nyugdíjasok romló helyzetéről szólnak. A kdnp prominensei meg jobb, ha hallgatnak, hiszen ebben a romló helyzetben bőven partnerek, amiért persze folyamatosan kapják is a Júdás-juttatásokat.
solidedge
Hajnalka megbocsájthatatlan bűnt követtél el a többi párttársadhoz hasonlóan a pofámba hazudtál. A nyugdíjak nem tartják meg értéküket ezt te is jól tudod, csak próbálsz elkábítani. De gondolj azokra akiknek saját agyuk van, őket ha belegebedsz is nem tudod megtéveszteni. Az a 13. havi nyugdíj ha annyira bántja a csőröd holnap reggel egyéni indítványként terjeszt a parlament elé. Délre a Fidesz hatötöd (vagy már nem is tudom mennyit gondoltok) nyélbe üti. Ne feledkezz meg az Orbán által beígért 14. haviról sem.
Yoda69
Nem csak beszelni kellene rola kadenpesek, hanem tenni erte!
Klubtag
@Yoda69: ..ugyan mit tudnának tenni érte - az igazán megmérhetetlen támogatottságukkal - a fidesz kitartottjaiként. Ők csak arra jók, hogy a Vatikán utasításainak megfelelően minél nagyobb létszámú hívőt regisztráljanak, vagy a megszokott hazug statisztikákkal kimutassak. Akikben megrendült Mo-n az Istenhit, vagy legalább is feléledt a katolikus egyház vezetővel szembeni kétkedés,azok joggal mutogathatnak a kdnp és Semjén Zsolt tevékenységére. Ez az ítélet persze már régen nyilvánvaló volt azok számára, akik valaha pl. Mikszáthot, Eötvöst olvasnak.
Yoda69
@Klubtag: Ahogy a vasarnapi zarvatartasert harcoltak, ugy kuzdhetnek a nyugdijasok jogaiert is. Persze ettol meg a naci fideSS nem fog meghatodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.