A baloldal jelöltjét, Németh Angélát választották polgármesternek Budapest XV. kerületében a vasárnapi időközi választáson.

Hajszállal, de megverte a baloldal a Fideszt Rákospalotán

Fotó: MTI/Soós Lajos

Az eredmény még nem végleges, de a pártoktól érkező szavazóköri információk alapján Németh pár száz szavazattal megelőzte a fideszes László Tamást – írja az Index.

A rákospalotai polgármester-választás eredménye a 95,71 százalékos feldolgozottságnál:

Németh Angéla, RÁTE-Szolidaritás (a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az MLP támogatásával): 10 760 szavazat (50,91 %)

László Tamás, Fidesz-KDNP: 10 104 szavazat (47,81 %)

Kerezsi László, Munkáspárt: 271 szavazat (1,28 %)

Németh Angéla a Facebook oldalán már meg is köszönte a támogatást:

A részvétel elmaradt a tavasszal tapasztalt 70 százalék feletti adattól: a választók 40 százaléka sem ment el voksolni.

A XV. kerületben azért kell időközi választást tartani, mert Hajdu László eddigi polgármester egyéni mandátumot szerzett tavasszal a DK jelöltjeként, a parlamenti képviselőség miatt pedig lemondott a polgármesterségről.

Forrás: Zoom.hu, Index

Fotó: MTI/Soós Lajos

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
A kampány nem a fairplay szellemében zajlott, fideszes aktivisták szombaton és vasárnap is azzal riogatták a helyieket, hogy az ellenzék sikere esetén megszűnne a kerületben az orvosi ellátás.
Továbbá:
Németh Angéla plakátjai nagy része össze volt firkálva, szaggatva. A Fideszé nem! Ez a különbség a két fél között. Az egyik csak rongálni tud! László polgármestersége idején is csak az uniós pénzekből épült minden. Csak ezt elfelejtette közölni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
A kampány nem a fairplay szellemében zajlott, fideszes aktivisták szombaton és vasárnap is azzal riogatták a helyieket, hogy az ellenzék sikere esetén megszűnne a kerületben az orvosi ellátás.
Továbbá:
Németh Angéla plakátjai nagy része össze volt firkálva, szaggatva. A Fideszé nem! Ez a különbség a két fél között. Az egyik csak rongálni tud! László polgármestersége idején is csak az uniós pénzekből épült minden. Csak ezt elfelejtette közölni.
cikicakk55
Szerintem akkora baromság,hogy Polgármester indulhat parlamenti választáson. Miért nem jó neki a Polgármesterség? Amennyiben úgy érzi,hogy ez neki nem megy,akkor mondjon le,de mindenről ami politika. Miért kell megbolygatni egy kerületet csak azért,mert a Polginak nem teszik a Polgármesterség? Lehet,hogy több a fizu és kevesebb a meló a parlamentben?Az biztos,hogy egy Polgármester nem cisnálhatja azt,amit a tévé közvetítéseken látunk,hogy csak lézengenek a kormányülésen. Egy Polgármesternek minden nap be kell mennie a hivatalába,egy egész kerületet,vagy várost gazdaságilag és párt alapon is támogatni kell. Elhiszem,hogy macerás meló,de miért nem jelentkezett egyből parlamenti képviselőnek? Örülök,hogy nem a Fideszes nyert,csak nem értem ezt az egész cirkuszt,amit így időközben csinálnak.
nezelodo
Ajaj, holnaptól rekedtre ordítják magukat a dakoták, hogy választási csalás történt. Igen az, mégis vesztettek.
wagabund
-titkár úr!
-igen uram..
-azonnal kérem a munkatervet, mit fognak tenni a valamilyen furmánnyal nyerő szoci megbuktatására..ha már képtelenek voltak nyerni...nem is értem, jól meg vannak fizetve, és mégis csalódást okoznak?
-igen uram, holnap reggel az asztalán lesz..
-ha nem boldogulnak, kérjenek tanácsot Lázártól...ő már tudja mit várok el, és nem viccelek...
...elmehet!
human
@cikicakk55: Nekem nincs bajom azzal, hogy egy polgármester képviselőként indul a választáson. Ez legyen az ő döntés és vállalja a következményeket. Ráadásul egyéniben a lakosság szavazta meg képviselőnek, tehát a választói hatalmazták fel arra, hogy a jövőben parlamenti képviselőként dolgozzon tovább. Tehát ez nem kicseszés a választóival, hanem pont hogy az akaratuk érvényesül.
wagabund
@Horizont: Szeretnék légy lenni a plafonon, hogy lássam a hír fogadtatását...asszem ma reggel sokan állnak vigyázzállásban a szőnyeg szélén, piros orcával, leszegett fejjel...
Jozefina
Az emberek nem hülyék, főleg a Fővárosban. Lépten-myomon a fidesz-kdnp agresszíivitásával és rombolásásával, riogatásával találkoznak!!! Erre senkinek semmi szüksége. Gratula a győzelemért!!!
simmering73
Ez az egy agyhalott fideszaktivista veri itt a nyálát? Hol a többi észosztó?
Aki Én
@Pegero: Ott majd ennél is durvább csalások lesznek?
papa.49
Megint ,,orrba verték,, a fütyiszt !!!
kereső
Egy kis adalék, a tegnapi választáshoz, azzal,hogy Márki-Zay szombaton Németh Angéla mellett személyesen kampányolt a kerületben. És akkor nézzük a többit:
"A Jobbik és az LMP nem indított önálló jelölteket, azonban nem álltak be az ellenzéki jelölt mögé. A Jobbik arra hivatkozva nem indult a - közvélemény-kutatások szerint számára amúgy sem nyerhető - kerületben, mert az Állami Számvevőszék több százmillió forintra rúgó bírsága miatt nehéz pénzügyi helyzetben van. Az LMP szóvivője, Kanász-Nagy Máté pedig azzal magyarázta pártja döntését, hogy ugyan Németh Angéla egy civil szervezet jelöltjeként indul, „de elég egyértelmű, hogy a Demokratikus Koalíció sakkfigurája”, akit mozgatnak a táblán.

A Momentum Mozgalom sem indított saját jelöltet, de jelezték: teljesen távol maradnak ugyan a rákospalotai megméretéstől, nem indítanak jelöltet és nem támogatnak senkit, de „lélekben drukkolnak” Némethnek. „Reméljük nyerni fogsz, Angéla, mert nagy szükség lenne erre, nemcsak a 15. kerület jövője miatt, hanem mert országosan is önbizalmat adna az ellenzéknek” - olvasható a párt elnöksége által küldött levélben."

Ennyi.
almalibre
A hölgy egyszerűen felfalta a győzelme útjában álló szavazókat… :-)
nezelodo
Majdnem hatszázhatvan szavazat-vékony az a hajszál. Egy másik kerületi képviselő választáson nyolcvan szavazattal legyőzte a riválisát a fideszes jelölt. Az mennyire vékony hajszál kedves cikkírók? Vagy holnap már fényes győzelem lesz belőle?
cikicakk55
@human: tegnap 21:50
Oké,megértelek.Még is szerintem teljesen értelmetlen egy lovat két seggel megülni. Nálunk Hódmezővásárhelyen Dr. Hernády Gyula Nőgyógyász pályázott már többször is a Polgármesteri címre( MSZP) Engem már nem nagyon érint,mert túl vagyok azon a koron,mikor nőgyógyászhoz kell rohangálni,de itt minden nő azt mondta,hogy vagy Nőgyogyász,vagy Polgármester.Úgy nem lehet szülést levezetni,vagy bár milyen műtétet megcsinálni,hogy " jaj nekem! Nyomjon már Anyuka! 10-től közgyűlésen kell lennem.!" Vagy egyik,vagy másik.Tudom,hogy itt azonos a szakma mind a kettő politikus,de csinálja csak az egyiket de azt teljes erőbedobással.Ne menet közben jusson eszébe,hogy Ő Parlamenti képviselő akar lenni.Lehet ott az embereknek nemet is mondani,vagy megmondani nekik,hogy akkor vállalom,mikor a Polgármesteri felhatalmazásom lejár.
cikicakk55
@nezelodo: ma: 12:10
Ahogy én a Fideszt ismerem,az a hajszál lehet,hogy hamarosan megőszül,majd ki is hullik.Lesz belőle Fideszes 2/3.
human
@cikicakk55: Valaki vagy polgármester vagy képviselő. Jogszabály tiltja, hogy mindkettő legyen. Tehát itt nem állhat fenn a két fenékkel egy lovat megülni eset, mint ahogy az orvosi példát hoztad. Tehát valami nem létezőn aggódsz.
Engem inkább zavar az az álláshalmozás amit a képviselők csinálnak. Ilyen-olyan bizottságok tagjai, egyesületi elnökök, kuratóriumi tagok + képviselők stb. Én örülök, ha ezzel az egy állásommal 8 órába bele tudom paszíroz a napi feladatokat. Túlóra minden második nap van. És ez csak egy állás. Egy képviselő meg hány széket ül meg egy seggel? Nem hinném, hogy lelkiismeretes munkát tudna végezni.
papa.49
@human: Azt, amit ők munkának gondolnak akár otthonról is lehetne végezni )))))))))))))))))
papa.49
Mosz azt is érdekes míg a Német Angéla 654 szavazattal ,,hajszállal,, verte a fütyiszest, addig Kőbányán a fütyiszes ,,nagy diadalt aratott,, 80 mandátummal !!!
HÁT EZ A KETTŐS MÉRCE !!!
cikicakk55
@human: ma 18:38
Teljesen igazad van.Én is félreérthetően írtam,de szerintem az is volt.A lényege az akart lenni az írásomnak,hogy ne menet közben döntse el,hogy innentől Ő már nem Polgármester,hanem Parlamenti Képviselő. Abban meg 100%-ig egyet értek veled,hogy ezek a férgek ott kapják a parlamenti Képviselői fizetésüket,vagy 4-6 cégben tulajdonosok, kapnak egy csomó + megbízatást,természetesen mindet rendesen túlárazva,még is piszkosul ráérnek. Igaz,hogy a parlamentben a legritkábban vannak benn,de ez az álláshalmozás mocskos dolog.Emlékszem pedig,egyszer valamelyik párt hozott egy olyan törvényt( vagy csak beterjesztés volt,de nem fogadták el?),hogy egy embernek csak egy főállása lehet,+ egy 4 órás állása,de az is a szakmáján belül. Tehát egy pék dolgozhat kenyérgyárban,lehet egy házi péksége,de max 12 órát dolgozhat naponta. Nem tudom ennek lett-e törvényi ereje? Az törvény lett,hogy pld. Bolt tulajdonos,csak olyan lehet,akinek az a végzettsége. Lakatos is csak olyan nyithat ezzel kapcsolatos műhelyt,lehet a tulajdonosa,akinek ez a szakmája. Ez állítólag ma is kötelező,bár nem hinném,hogy Lölőnek a gázszerelésen kívül az újságíráshoz,filmgyártáshoz,vasútépítéshez,útépítéshez,meg a bánatom tudja minek a tulajdonosa még,mindhez van iskolája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.