Eltemette a régi gyülekezési törvényt Orbán Viktor háza előtt a Momentum. A rendőrök éjfél után jelezték, hogy az új szabályok alapján már nem lehet politikus háza előtt demonstrálni.

Október 1-ével, tehát a mai napon lép hatélyba az új gyülekezési törvény, amely számos ponton módosítja a mostani jogszabályt. Nem lehet például politikusok háza előtt tüntetni, éppen erre hegyezte ki akcióját a Momentum, amely éjfél előtt még egy utolsó tüntetést tartott Orbán Viktor háza előtt.

"A törvénymódosítással a Fidesz célja, hogy még jobban elszeparálják magukat az emberek véleményétől, és minél kevesebb lehetőséget biztosítsanak a szabad véleménynyilvánításra" – véli a Momentum. Ez ellen tiltkozva a Momentum aktivistái a törvény hatályba lépése előtt pár perccel előre nem bejelentett módon Orbán Viktor háza elé vonultak, és ott jelképesen – gyertyákkal, koszorúkkal – eltemették a régi gyülekezési törvényt.

A rendőrök éjfél után jelentek meg, a Momentum vidóján látszik, hogy különösebb intézkedés nem történt, de jelezték a párt aktivistáinak, hogy az új szabályok szerint már nem tüntethetnek a kormányfő háza előtt.

(Index.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az otthon nyugalma lényegében úgy lett megvédve – ezt már gyurmázzák is bele szorgosan a gránitszilárdságúba -, hogy lényegében ezentúl csak a legelőn lehet majd tüntetni, mert ott viszonylag kevés a családi ház, magánlakás és még ennél is kevesebb kormánytag lakik arrafelé. Villamos is ritkán jár ott, tehát minden adott a nyugalmas tüntetéshez. Persze csak akkor, ha a rendezvény nem gátolja a tehenek legelési-, emésztési- és tejtermelési jogát, mert abban az esetben ott sem lehet hőbörögni. Egyébként nem értem, minek cifrázzák ennyire, miért kell úgy tenni, mintha a jogállamiság útján haladna az ország. Egyszerűbb lenne belevésni az alaptákolmányba a felségsértést, mint jogi tényállást és annak alapján bátran börtönbe lehetne vetni, aki kritizálni meri a nagyurakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.