50 millió forint körüli kártérítésen gondolkodnak a 13 éves kislány zaklatásával hírbe hozott sportolók. Egyikük ügyvédje az ATV-n mondta be az összeget, amekkorát a magyar joggyakorlatban még soha nem ítéltek meg. Nem nevezte meg, melyik médiumot perelnék be, de arra utalt, hogy „mindannyian tudjuk”, miért lenne nehéz a Tv2 ellen menni. Több lap is Vajna csatornájának Tények című műsorára hivatkozott, mint amelyik megnevezte a vízilabdázókat.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@karma1: ...én nem merném kijelenteni, hogy ez az ügy nem történt meg. Persze azt sem, hogy megtörtént.
Azt viszont lehetett már hallani, hogy az első pszichológusi vélemény szerint annyira valóságosan írta le, hogy nehéz azt gondolni, hogy kitaláció.
Tényleg nem tudom mit gondoljak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@karma1: ...szerintem bárki bármikor elviheti a gyerekét egy szakemberhez. Különösen egy ilyen súlyos vád előtt nem ért meggyőződni az alapokról.
Szerintem életszerű, hogy egy ilyen súlyos esetben a szülök először kikérik szakember véleményét. Itt a tévedés is súlyos következményekkel járhat. Ráadásul a feljelentést is alátámaszthatja egy szakvélemény, amit persze nyilván megismételnek adott esetben.
Nem tudom, és nem is szeretném megtudni, hogy megy ez valójában.
karma1
@Eriksson: Hat valoban inkabb ok dobjak ossze, mint hogy az adofizetok penzebol legyen kifizetve...
karma1
@Aki Én: Ez azert nem egeszen igy van. Ugy tudom, hogy a magyar torvenyek szerint ilyen esetekben az orvosnak bejelentesi kotelezettsege van, vagyis be kell jelentenie a rendorsegen, hogy komoly buncselekmeny lehetosege all fenn. Elinditanak ilyen vizsgalatot akkor is, hogyha egy gyerek tulsagosan osszeverve kerul az orvoshoz, es valami hulye indokot mondanakl a serules keletkezeserol, de pszichologus eseteben is igaz ez. (Hiszen ok is orvosok).
Itt oriasi volt (ill. jelenleg is van) a firkaszoknak a felelossege, akik az esetet teljesen pongyolan talaljak, mondatokat ketertelmuen irnak le...
Mert en nem hiszem, hogy a mai Magyarorszagon egy 13 eves gyerek elmegy a rendorsegre feljelentest tenni. (Te elhiszed? En nem). Plane nem ugy, hogyha az eset 11 eves koraban tortent, es most gondolt egyet a GYEREK, (erosen kiskoru me'g!), es elment feljelentest tenni, aztan egy bulvarujsag "hiteles" tudositast ad egy pszichologusi SZAKvelemenyrol... AMirol egyebkent sokszorosan NEM lehetne tudomasa, csak hogyha az tortent, amit Te mondasz: a szulok elobb egy pszichologushoz vittek a gyereket, majd a sztorit jo penzert eladtak a bulvarnak, es a bulvar azonnal ki is nyomtatja ezt a sztorit a feltetelezett tettesek nevevel, allitolag a nyomozati szakaszban. Ez a sok tevedes, kiszivarogtatas akkora tevedeseket, eljarasi hibakat feltetelez, amitol - szamomra - az egesz tortenet hiteltelenne valik. De lehet, hogy Neked van igazad, es mindenki bunos, csak megprobaljak menteni a menthetot.
(Viszont meg akkor is fennall a szemelyisegi jogok serelme, ami bizony szarvashiba volt.)
Aki Én
@karma1: ...a levél egy rokonhoz került, ő tett feljelentést.
Ha egy gyanúnál elviszed a gyereket, nem zárja ki, hogy a pszichológus jelentse ha kell.
Nem tudom, hogy történt, de azt lehetett olvasni, hogy szakember szerint megtörténhetett az eset.
papa.49
Szerintem meg megtörténhetett az eset, most a delikvensek, megpróbálják megfélemlíteni a gyermeket, meg a szülőket, ezzel a horror összeggel !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.