Harminc éve röpköd ki tudja, kinek a pénzén, de azt ígéri, ez így is marad.

"Az elmúlt harminc év legnagyobb korrupciós beismerését tette meg Orbán" – ellenzéki kollégája szerint méltatlanná vált a kormányzásra
Fotó: Marjai János/MTI

Az elmúlt harminc év legnagyobb korrupciós beismerésének nevezte a jobbikos Szilágyi György Orbán Viktor parlamenti válaszát a luxus-repülőútjaival kapcsolatos kérdésre. Az ellenzéki képviselő kijelentette: a kormányfő méltatlanná vált Magyarország kormányzására.

A miniszterelnököt repülőútjairól az Országgyűlés hétfői ülésén kérdezte Szilágyi György, kifogásolva, hogy Orbán Viktor ilyen értékes luxusutakat fogad el egy olyan vállalkozótól, aki a kormányzása alatt európai uniós és magyar költségvetési pénzekre kiírt pályázatok "garmadát" nyeri el.

Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott:

"képviselő úr, engedje meg, hogy gratuláljak ahhoz, hogy felfedezte a spanyolviaszt! Amit ön kifogásol, az harminc év óta így van, harminc év óta mindig is így mentem, jövő héten is így fogok menni, és az azutáni hetekben is így fogok menni."

Az ellenzéki képviselő az ezt követően tartott sajtótájékoztatóján közölte: ez a korrupció nyílt beismerése, amire még büszke is a magyar miniszterelnök, felvetve, hogy "vajon már Soros György is röptette Orbán Viktort", amikor ösztöndíjat kapott tőle.

Szerinte ebbe a beismerésbe

Európában bárki belebukna. Mint fogalmazott: "a magyar politikatörténelem legnagyobb adócsalása és korrupciós botránya zajlik a szemünk előtt".

Szilágyi György hangsúlyozta: a kifogásolt túrák nem hivatalos vagy a miniszterelnök által fizetett magánutak voltak, hanem "oligarchák által a miniszterelnöknek juttatott luxus-ajándékutak", megjegyezve, hogy a kifogásolt utakat álló Garancsi István volt "az elmúlt nyolc év egyik legnagyobb nyertese", aki súlyos milliárdokat keresett az uniós és magyar költségvetési pénzekből finanszírozott pályázatokon.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
De hiszen azt mondta, hogy 30 éve albérletben lakott. Már akkoriban is röpködött? Hazudozó!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rdos
Nem is tudom mi lenne velünk ilyen éles eszű "ellenzéki" képviselők nélkül. :-( Bármelyik kommentelő is pont ezt mondta. Csakhogy. A "kormányzatra méltatlanná válás" kijelentés és egy egy hasonló pl. itt leírt komment pont ugyanannyit használ. Semennyit. :-(

Bízva képviselői mentességében bátran feljelenthetné a méltatlanná vált személyt. Ez már akár érhetne is valamit.

Megtette? Nem. Meg fogja tenni?
Manhattan
De hiszen azt mondta, hogy 30 éve albérletben lakott. Már akkoriban is röpködött? Hazudozó!
namihami
Ha egy sorozatgyilkosságot vallott volna be a Parlamentben, akkor is felmentené a Fidedz többség. A szavazók pedig még ki is tüntetnék.
A Pintét-Polt duó mellett, a bukásàig örök biztonságban lesz. Egymást fogjàk fedezni, amíg nem ég a ház, a v3rük árán is.
kisrigó
@Manhattan: Már annyit hazudott az "én sohasem hazudtam" gyökér, hogy képtelen igazat mondani! Harminc éve!? Ugyan kérem, sorban állt reggelente a buszmegállóban, mint bárki más! De ,sebaj, a hívek elhiszik, hisz a mi viktorunk mondta! Szégyen!
lampa laz
Nyugodtan bevallhat bármit, kigúnyolhat bárkit, hisz a nép ki ítéletet mondhatna rá nem tombol az utcán.
RonaGyuri
S ne felejtsük el, hogy by the way beismerte az adócsalás tényét is! =))
RonaGyuri
Ha véletlenül is, de igazat mondott

Fellengzős arrogáns dumának szánta, de valójában egy feltáró vallomás

Az igazat megvallva azzal akartam kezdeni, hogy „van-e olyan, aki ezt nem hallotta?”, de a minap az induló-story-ról derült ki, hogy az emberek és a zembereknek fele nem is hallott róla, vagy legalábbis jobbnak látja ha úgy gondolja!!!
Szóval Őfenesége igazán kimutatta a foga-fehérjét. Nem kertelt, nem kívánt kellemes ünnepeket, bele a pajsliba tudta közölni, hogy neki istenadta joga az ország törvényeinek semmibevétele - a firkászék ezen nem ugribugriznak, de túl az un. korrupción (ami csak gyanú) a dolog az egyértelműen adócsalás – amit még tetézett azzal is beismert még ehy sor jellemtelenséget.
Azonban a kijelentés szavai feltáró őszinte vallomást tartalmaznak (na ezt jegyezd fel Kancsi-mancsi) a közelmúlt történelméről.
„30 éve is így mentem, jövő héten is így fogok menni!” illetve „30 év óta így van, soha senki nem kifogásolta”! – mondta az ország házában. Magát a dolog tényét több variációban is előadta, azonban ez a „30 éve így mennek a dolgok” az igazán pikánsak. Igen Wazze jól látod harminc éve élte a szocializmus a végnapjait! Igen Orbán Viktor feltáró vallomásában ismerte el: ő már 30 éve is a rendszer nyertesei közé tartozott és élt, sőt visszaélt a lehetőségeivel! =))
rdos
@Yoda69: Ezért raktam idézőjelek közé a jobbklikkes "ellenzéki" képviselőt. Bár eddig a DK is csak mondta hogy feljelentést tesz, vagyis eddig még nem tett.
Micike
Most megtudhattuk tőle, hogy immmár 30 éve egy korrupt, cinikus, gazember és ez így is marad.
kereső
@Micike: 08:03, aki harminc éve hazudik!
nevemnick
@lampa laz: (05:28) a gyülekezési törvény épp ezért készült, mert: ha mégis valami oknál fogva a nép spontán, azonnal az utcára vonulna, akkor bevetheti az összes magánhadseregét, és az ,,alaptörvény" elleni megmozdulásnak nyilvánítaná, valamint a fokozott készültség értelmében elrendelné a szükségállapotot...

...és lőn Kánaán... a részükre.
advocat
És ez az ember jogot végzett! És büntetőjogból államvizsgázott!!!
De fogalma sincs arról, hogy mi a KORRUPCIÓ.
Az ELTE szégyene!!! Szégyelhetné magát, így utólag, ha erre akkor nem voltak képesek!
namihami
@advocat: Nemcsak az Orbán szárad a hazai jogoktatás lelkén. Kaptunk mi Szájert is és hasonló géniuszokat.
És mint egy fénylő csillag a honi jogi oktatás egén: DEUTCH Tomi. Erre dobj egy lapáttal, ha tudsz. Persze, most nem a család részére sikeresen beszedhető összegekre gondolok. Az más tészta.
csak úgy....
@Shikari: annyi hülyét bírsz itt összehordani ,hogy a hajhagymás pisti is meg bírna irigyelni...
Hellcat
@Shikari: Ugye tudod, hogy egy beismerten korrupt hazaáruló gecit védesz...ezáltal leszel te is hazaáruló. gratulálok!
Clavigo
@Shikari: Szültél ma már,,te barom ?
Manhattan
Ha jól számolom akkor 30 évvel ezelőtt az ugye 1988 volt.
Azt meséld el Nemzeti Hibbant, hogy ebben az évben kapott ki egy rendőr a fostalicska BMW-ből az első ajtó ablakán keresztül a Bajza u-Lendvai u. sarkánál, mert előtte szembe közlekedtél az egyirányú utcában. Aztán nagypofájúan nyegléskedtél, de tudtad te ezt fekve is csinálni és nagyon kisfiú lettél.
Magán repülővel, 30 éve...mesélj még.
Aki Én
@Shikari a szellemi mélyszegény: Persze, hogy nem találnak rajta fogást, hiszen kövér mint egy disznó. Különben hogy mer ez a senkiházi suttyó így beszélni egy demokratikusan megválasztott képviselővel, aki közérdekű kérdést tesz fel? Közérdekű, mert hogy ez tiszta korrupció.
csak úgy....
@Clavigo: 11:02 Azt csinálja reggek óta! ide elli a baromságait...
Hellcat
@Shikari: Saját magát védi, még az ilyen fanatista szavazóit mint te azt is úgy szarja le, hogy csak na...pont nemérdekli ha éhendöglesz. hazaárulók vagytok mert egy népsanyargatót támogattok aki kirabolja és tönkreteszi a saját hazáját. További jó seggnyalást!
csipetke
30 éve orbán még Soros ösztöndíjas volt,de nem gondolom,hogy Soros luxus-repcsit fizetett volna neki.Hogy orbán hazudik,mint a vízfolyás szemrebbenés nélkül,azt eddig is tudtuk.de hogy ennyire nem gondolja át amit mond,az az elmeállapotát is tükrözi.Ha már f@szságot hazudik,legalább gondolkodjon el azon,hogy az valamelyest hihető legyen.De már arra se törekszik.
csipetke
@Manhattan: 23:19 Ejnye,megkérdőjelezed,amit a nemzeti töklámpás állít?Há'mé'?Ha albérletben laktak,lehet,hogy úgy éltek Lévaival,mint a galambok:-hol orbán repült,hol a felesége...
csipetke
@advocat: 9:50 Javítalak,Azt nemtom,hogy az ELTE-re járt-e,de hogy akkoriban Oxfordban volt Soros-ösztöndíjas,az tuti.Vagyis lehet éppen Oxford szégyene is...
Clavigo
@csipetke: Egy évet volt Oxfordban,,,,,szerintem csak takarítani.
lampa laz
@nevemnick: (8:42) ...ja, igazad van, előbb kellett volna... azért arra kíváncsi lennék, h ebben a híres demokráciában meddig merne elmenni egy komolyabb tömeggel szembe ez a patkány.
Mert mint tudjuk, a demokrácia olyan politikai rendszer, amelyben a népé a hatalom.
Peller Anikó
@advocat: 9:50, valamit nagyon félreértesz, pontosan tudja mi a korrupció. Csak leszarja. Olyan törvényeket hoz ami neki tetszik és emögé bújva beleröhög a képedbe.
Desischado
@Peller Anikó: Nálad a pont. Pontosan ezért válaszolt így.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.