A kormány vizsgálja annak lehetőségét, hogy az idén is kapjanak Erzsébet-utalványt karácsony előtt a nyugdíjasok, de a szerencsésebbek az önkormányzattól is kaphatnak.

A kormány még nem döntött arról, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően a nyugdíjasok karácsonykor kapnak-e ajándék Erzsébet-utalványt, de Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az mfor.hu érdeklődésére jelezte, idén is vizsgálni fogják ennek a lehetőségét.

Kétszer is kaphatnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

A portál szerint így könnyen előfordulhat, hogy a szerencsésebb helyeken lakók dupla juttatásban részesülnek. Példaként Budakeszi önkormányzatát említik, ahol

a szociálisan rászoruló nyugdíjasokat 3000 forint/fő összegben, a rászoruló családokat pedig 2000 forint/család összegben támogatná a városvezetés karácsony előtt Erzsébet-utalvány formájában.

Nem Budakeszi az egyetlen olyan település, amely külön, saját hatáskörben is extra juttatást ad a rászorulóknak év végén. Tavaly Hódmezővásárhely megduplázta a kormány által adott Erzsébet-utalványt, és többek között például az V. kerületi vezetés is adott plusz utalványt a kerületi nyugdíjasoknak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(mfor.hu)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
2000 ft/család...egy reggelire elég lesz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@vereőce: Nem tudom, de az az érzésem, hogy valami légy került a cég levesébe, mert lépten nyomon látom a hírdetéseket, hogy aszonngya: "'Ajándékozzon munkatársainak Karácsoynra Erzséber utalványt"! Szerinted? _)
görbetükör
Hát, igen, a szociálisan rászoruló nyugdíjasok helyzetét kis hazánkban "szerencsésnek" titulálják. :(
magyarbakancs
@papa.49: Nem meri megtenni egyszer adott gazdasági fejlődésre hivatkozva.
Idén azt propagálták ,hogy menyire megy a gazdaság szekere ha nem ad meg hazudtolja saját magát.
mackoka46
Ezzel az utalvánnyal a jegyrendszert készítik elő ? Hogy Szent Erzsébet csapkodná pofájukba rózsáját ennek a gátlástalan despota bagázsnak.
papa.49
@mackoka46: Ez nem a ,,Szent Erzsébet,, re mutat hanem a Sipos Erzsébetre ))))))))))))
Még molyolnak rajta de az a cél !!!
Eladott Ország
Ritka szép parasztvakítással állunk szembe már megint. A gondoskodó állampárt közben azzal butítja őket, hogy minden nyomorúságukat átvállalja, fizeti a rezsijüket, eteti a gyerekeiket, lakást vásárol nekik, Deutsch Tamás pedig még azt is elintézte, hogy az internetük is olcsóbb legyen. Szomorú, morbid, reménytelen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.