Az idén magasabb lesz a nyugdíjprémium, mint tavaly, várhatóan 18 ezer forint – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedd reggel.

Novák Katalin: az idén magasabb lesz nyugdíjprémium, mint tavaly

Fotó: MTI/Kovács Attila

A nyugdíjprémium alapelve, hogy a gazdasági növekedésből mindenki részesüljön, az idősek is.

Kiszámításának módja, hogy ha az éves gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot, akkor a növekménnyel megszorozzák az egyheti nyugdíjat és így megkapják a nyugdíjprémium összegét – magyarázta az államtitkár.

Tartósan jó pályára állt a gazdaság, így tavaly már fizetett nyugdíjprémiumot a kormány, 12 ezer forintot.

Idén a 4,4 százalékos gazdasági növekedésnek köszönhetően ez az összeg várhatóan mintegy 18 ezer forint lesz. Még az év vége előtt megkapják az érintettek, hozzávetőleg 2,6 millió, nyugdíjban illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember

- ismertette az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár rámutatott:

a demográfiai kihívások megoldásában az időseknek is nagy szerepük van, hisz sokat segíthetnek a családalapításban, gyermekvállalásban.

A következő nemzeti konzultáció alapvető kérdése, hogy a migrációval vagy a családok támogatásával kell-e megoldani a demográfiai kihívásokat – fűzte hozzá Novák Katalin.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy a következő hónapokban életbe lépő jogszabályváltozásoknak köszönhetően egyre olcsóbb lesz a nyugdíjasok foglalkoztatása, így könnyebb lesz visszatérésük a munkaerőpiacra.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Na figyuzz te hülye ágybetét picsa!!! A sajátotokból adjátok?Ha nem akkor K U S S!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Na figyuzz te hülye ágybetét picsa!!! A sajátotokból adjátok?Ha nem akkor K U S S!!!
Eladott Ország
A nyugdíjprémiumot dugd fel tampon helyett Katika. Miután a regnáló politikai elit egy irányba hablatyolva, közös erővel mossa az agyakat, ajnározza a saját művét, adja a jó tanácsokat, amikor saját magáról van szó, akkor tökéletesen az ellenkezőjét cselekszi annak, amiről másokat győzköd. Ez nem csak hogy nem magánügy, hanem egy hazug, sunyi, ócska, álságos rezsim kórképe is egyben. Itt az ideje, hogy demagóg legyek és felszínes: boldog karácsonyt, művésznő! Úgy értem, szégyellje magát! Ha eddig nem volt, most bőven van miért. Oda se neki! Végül is az, hogy valaki hogyan süllyed le az erkölcsi fertő legmélyére, az egyéni döntés kérdése. Egészségére.
desiro
"a demográfiai kihívások megoldásában az időseknek is nagy szerepük van, hisz sokat segíthetnek a családalapításban, gyermekvállalásban."
Mé vazze meg dugjuk a gyerekeinket?
katika is induit a versenyen!!
Egyékként ha fél misit annátok akkó sem szavazok rátok me nem vok hüjje, mint a sok simlis fitymaszopós NÁCI.
volvós
Már csak egyet nem értek !! Mijaf@sz köze van egy " az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára " elnevezésű
picsának a nyugdíjas dolgokhoz ??? Ha csak nem, hogy buzdítja a vénembereket
a " családalapításra " talán még Viagrát is küldenek INGYEN ???
iluminati
Megint megy az éhezők hülyítése...Az állatokat is ilyen technikával idomítják...minen nyugdíjas ott csóválja a farkát a gazdi előtt..egy kis alamizsnáért..." jó trükk tanították nekik"
volvós
@iluminati: Na azért nem " minden " nyugdíjas !!!
Hellcat
És követi a 15% os élelmiszer áremelkedést?
Micike
Ezt is a Bajnai iktatta törvénybe, hogy amíg nem lehet visszaadni a 13. havi nyugdíjat, de beindul a gazdasági növekedés, egy szint fölött a nyugdíjasok is részesedjenek belőle.
Most ez a liba úgy csinál, mintha ajándékot adnának, holott csak a Bajnai törvénye kötelezi őket rá, mert még elfelejtették visszavonni. Egyébként a múlt héten még 16 ezer volt, mitől nőtt meg egy hét alatt?
Ja, hogy egyik szavam másikba ne öltsem, Orbán 2006-ban megígérte a 13. havi nyugdíj mellé (amit a szocik adtak), hogy ha ők nyernek, már 2006-tól adnak 14. havit is. Azóta eltelt 12 év, túléltünk egy világgazdasági válságot, tőlük az emúúút kilencedik évükből második évben lesz ez a pimfli prémium meg a 10 ezres Bözsi utalvány, amíg ők 3-5 milliós fizetésért hintik a nyuggereknek a kábító dumát. Kásler fizetése múlt héten nőtt meg hirtelen 650 ezerrel. Hogy méééér?! Lejárt a próbaideje és olyan kiválóan teljesített ?
tulipan
A félkegyelműnek minősített nyugdíjasok ETETÉSE!
volvós
Megszólalt a tehén elvtársnő, aki 3 gyereket már szült A sz.páson ( fidesz ) kívül vajon mihez ért ???
CsipkeRózsa
@volvós: ma, 11:19

Azt mindenki megveheti az Erzsébet utalványából.
volvós
@CsipkeRózsa: .én inkább egy rúd Pick szalámit veszek...
iluminati
@volvós: Ok.. nem mindenki...de azért sokan vannak...
Zeta
1500/ hó, rohadt nagy összeg , így egészévre kivetítve!
Milenne , ha beépítenék a nyugdíjba?
De a KSH is adhatna ki valós inflációs adatokat.
De az sem arzana, ha svájci indexálaással állapitanák meg a nyugdijakat.
Mi van a lenyult nyugdijakkal, a névreszóló számlákkal?
csipetke
18 ezer?Azon gondolkodom,mibe fektessem:-kötvény,részvény,ingatlan?Bakker,ezé még egy sírhelyet se adnak a makkosban...A szomorú az,hogy az árak viszont a duplájára nőnek lassan...
namihami
Postás fogja hozni vagy repülővel hordja a Vezér körbe? Igaz, a következő 30 évi repkedésbe bele fog férni.
Borsodi
Szerintem inkább dugják fel maguknak a prémiumukat,egész évben a kis nyugdíjból élők akiknek gyógyszer tüzelő és ennivaló között kell választani,mert szégyen amennyi nyugdíjt kapnak,most nagy kegyesen megakarja venni őket.Nem a külföldön élő Magyaroknak kellene futbal akadémiára költeni addig amíg itthon napról napra élnek emberek. Nem tudom,hogy mernek tükörbe nézni ezek az emberek.Gyere nyugdíjas vissza dolgozni vagy bukj fel minél előbb.
papa.49
@fideszes gyökér: Azt a szaros 10 ezer Ft. odacsaphatnák a nyugdíj mellé, még külön pénzbe se kerülne, és a nyugdíjas arra költhetné amire szüksége van !!!
De nem kínlódnak az utalvánnyal amiért fizetni kell a nyomdának (Kövér), a postának, és a nyugdíjas csak kaját vehet belőle !!!
Desischado
@papa.49: A jó isten áldjon meg, mit képzelsz te? Akkor a haverok hogy gazdagodna?! Sajnálod tőlük azt a kis zsozsót?!
Remélem, a hülye nyuggerek, akik rájuk szavaztak, most odavannak az örömtől! Hogy sz@rnának sünt!
papa.49
@Desischado: Sajnos én már csak ilyen vagyok, mindig gyűlöltem a pazarlást, a feleslegesen kidobott pénzt, és teljesen mindegy, hogy ezer forintot dobok ki vagy 6 milliárdot, itt a cselekedet a döntő !!!
Ludmilla
a törvény szerint 1 heti nyugdíjnak megfelelő jár,100.000 forint esetén 25.000 forint
Ludmilla
@tulipan: nem,de törvény szerint így van
tulipan
@Ludmilla: Hja, narancsoséknál a törvény(ek), arra " való(k)", hogy megszegjék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.