A BKK október közepétől várhatóan december közepéig felújítja a Fiumei úti villamosvágányokat, ezért több villamosjárat végállomása módosul.

Felújítják a villamospályát a Fiumei úton a Népszínház utca és az Orczy tér közötti szakaszon október középétől december közepéig, ezalatt a 24-es, a 28-as és a 37-es villamos az Orczy térig, illetve a Fiumei útig jár – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ kedden az MTI-t.

A BKK saját közleménye szerint a munkálatok október 14-től indulnak, részletes tájékoztatás hamarosan várható.

Az Orczy tértől a Blaha Lujza térhez, illetve a Keleti pályaudvarhoz villamospótló autóbusszal lehet majd eljutni – olvasható a közleményben. Megjegyezték: Kőbánya felől a belváros felé a 9-es buszt is érdemes igénybe venni, amely a felújítás ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul.

Október közepétől két hónapra az összes villamos eltűnik a Népszínház utcából

Fotó: wikipedia CC BY 2.0/Flickr/Lugosi Albert

A gépkocsival közlekedőknek a Fiumei úton korlátozásokra kell számítaniuk.

A felújítandó villamospálya-szakaszon kiemelkedően nagy a forgalom és a terhelés: nemcsak a 24-es, a 28-as, a 37-es és a 62-es villamos menetrend szerinti útvonala, de a többi között a Nagykörúton közlekedő Combino villamosok is ezen a vonalszakaszon érik el a kocsiszínt.

A BKK közlése szerint az érintett szakasz bonyolult vágányhálózatán számos úgynevezett kitérő és átszelés található, amelyek üzembiztos működése elengedhetetlen a biztonságos közlekedés fenntartásához.

(MTI, BKK)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
na..neeee...nem fog villamos zörögni a Népszínház utcában? ez oly szokatlan, hogy a csendtől majd nem tudnak (el)aludni a népek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. June 25., 18:34
Jamaikában rakja a rendet James Bond – videó
Technika - 2019. June 25., 18:03
Ezért nem lehet Paksból Csernobil