Nem igaz, hogy a vita a bevándorlás pártolói és ellenzői között van Magyarországon, mert senki nem akarja Európa kultúráját megváltoztatni – hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden Győrben.

Gyurcsány Ferenc a párt tüntetéssorozatának győri állomásán mintegy 250-300 ember előtt azt mondta, hogy azoknak a menekülteknek, akik a saját és a családjuk életének védelme érdekében kelnek útra, mert szétbombázták az otthonaikat, kezet kell nyújtani, ott nem lehet mérlegelni.

Gyurcsány: senki nem akarja Európa kultúráját megváltoztatni

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Abban viszont "nincs vita", hogy azokkal szemben, akik otthonukban nem élnek veszélyben, csak jobb életre vágynak, nincs ilyen erkölcsi kötelesség – mondta.

Hozzátette, hogy idén a 2015-ös bevándorlási hullámban érkező embereknél jóval kevesebben, háromszázaléknyian jöttek, és egy "önmagára büszke, erősnek mondott Magyarország nem ijedhet meg egy-két ezer embertől, akiknek más a bőrszíne, kultúrája" – közölte.

Ha ez veszélybe tud sodorni bennünket, akkor velünk van a baj – jelentette ki a volt kormányfő.

Míg mi elhisszük, hogy Orbán Viktor menti meg az életünket, addig az eltakar minden problémát, ami az országban fennáll – mondta Gyurcsány Ferenc.

Magyarország nem a menekültek miatt van veszélyben, hanem a kormánya miatt – fűzte hozzá.

Mi európai világot akarunk, szabadsággal és emberséggel, nem azt a politikát, amelyet a kormány folytat – szögezte le a pártelnök.

Amiatt az ország miatt fáj a szívünk, amelyből elveszett a remény, ahol barátságok, emberi kapcsolatok szűnnek meg. Mi nem ilyen országot akarunk – fűzte hozzá.

Magyarországon nincs demokrácia, a kormány leváltásához szükséges erőt pedig a magyar emberekből lehet meríteni. Ha a nép nem mutat erőt, "nem tudom, mikor leszünk elég erősek ahhoz, hogy távozásra kényszerítsük" a kormányt, mert más megoldás nincs – mondta Gyurcsány Ferenc.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Ti má kivándorlóvá tettétek. van ettől nGyOBB BŰN?
almalibre
@Sámannus: Hagyjuk már a kivándorlást, az pont azóta tart, mióta lehetséges és a kivándorlók egy része vissza is vándorol, mikor rájön, hogy kint sincs kolbászból a kerítés…
Sámannus
@almalibre: Ezért kell szétlopni mindent, és lenyomni minden szart az emberek torkán.
Haggyukmá a zsiványokat lopni. Így beszél egy szarházy
tulipan
@TASzSz: Hát ja, mindenki magából indul ki...
almalibre
@Sámannus: Ezek a zsiványok lehetőséget teremtenek befektetésekhez, azok a zsiványok jól menő cégeket vittek a vágóhídra.
Azok a zsiványok eladósították az országot és a lakóit is, miközben útját állták a fejlődésnek, ezek a zsiványok rendezik azok adóságait, stabilitással kis kockázatú kölcsönökhöz juttatják a lakosságot, és folyamatos fejlődés pályájára állítják az országot.
Ezek a zsiványok építkeznek, azok csak elkótyavetélték az értékeket.
Azok a zsiványok kezei között eltüntek a pénzek, ezek a zsiványok részesülnek a közös munka eredményének gyümölcséből…
Ezért nincs sok támogatója azoknak a zsiványoknak, és ezért vannak kormányon ezek a zsiványok…
Sámannus
Sok támogató azt hiszi "jól járt" Én nem a haszonlesést nézem sajnos akik "jól jártak" csak hiszik, és ha rádöbbennek az átverésre késő lesz. A "Jól járt" egy olcsó és hazug érv.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.