Váratlanul elhunyt az a kislány, aki hat évvel ezelőtt kapott új szívet, ám előtte 287 napot töltött műszíven.

A kislány lyukas szívvel született, és

2012-ben, hosszas várakozás után, hároméves korában kapott műszívet. 287 napot töltött műszíven, míg arra várt, hogy új szervet kaphasson.

Huszonkét hónapos volt, amikor először megműtötték, néhány héttel később azonban már ismét kórházban volt, szervezete nehezen fogadta be az új szervet.

Elhunyt a kislány, aki új szívet kapott

Az orvosok szerint a kislány immunrendszere olyan volt, mint egy „túlfűtött gépezet”, a szervezete a beültetés előtt és után is erősen harcolt az új szív ellen, emiatt speciális, műtét utáni kezelést igényelt.

Azt, hogy mi okozta a kislány halálát, egyelőre nem tudni, halálhírét az édesanyja közölte a Facebookon.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Bors)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisGenyo2
Nyugodjon békében.
Miért kellett ennyit kínozni?
:-(
emerencia
@KisGenyo2: Nem gondolom, hogy kínzási szándékkal próbálták megmenteni az életét. Ismerek olyan szülőt, akinek a kisfia új szívet kapott. Sokat szenvedett a kissrác de túrt hősiesen. Neki sikerült de félévenként Budapestre kell utazniuk részletes kivizsgálásra. Az édesapától tudom, hogy az első gyerekorvos még letolta a kismamát mert furának tartotta a pici viselkedését de aztán még idejében MINDENT ami lehetséges, elkövettek a kicsi életének a megmentéséért. Az egészségügy ezen szelete még jól működik. Megérdemlik a dicséretet. Sajnos azonban vannak olyan esetek, mikor már ők sem tudnak tudnak segíteni. :-((((((((((((((((((.

A gyerekhalál különösen szörnyű. Részvétem a szülőknek, szeretteinek.
Eriksson
Szörnyű ilyet leírni, vagy kimondani, de talán nem kellett volna ezt a csöppséget annyi kínnak kitenni. Egész élete egy hajszálon múlott, ha nem a szíve, akkor az immunrendszere nem akarta, hogy életben maradjon.
Részvétem a szülőknek, s mindazoknak akik segíteni próbáltak.
Cicamama55
Őszinte részvétem a családjának. Nyugodjék békében...
KisGenyo2
@emerencia: Sajnos az ilyen esetekben mindig benne van, hogy a teljeset megközelítő életről nem is álmodhatnak, valamint a 20-as éveikről is csak minimális eséllyel. Sajnálom őket ezért is.
emerencia
@KisGenyo2: Akit én ismerek azt mondja, hogy minden bizonnyal teljes életet fog élni a kisfia. Már most, kb. négyévesen a korosztályának megfelelő életet él. Nem szabad tőlük elvenni az esélyt.
Dr plágium
Nyugodj békében kicsi lány... Talán most megtudod kitől kaptad a kicsi szívedet. (Ő is sokat szenvedett mielőtt elment és rád hagyta a szívecskéjét)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.