Hét év fegyházzal és 330 millió forint vagyonelkobzással sújtotta Vizoviczki László elsőrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú jogerős ítéletében.

Vizoviczkit hét évre ítélték költségvetési csalás miatt

Fotó: MTI /Máthé Zoltán

A vád lényege, hogy a Vizoviczki által háttérből irányított belvárosi szórakozóhelyek bevételük egy részét eltitkolták és ezzel 2010-2012 között milliárdos nagyságrendű költségvetési csalás valósult meg.

A módszer lényege az volt, hogy a vádlottak a fogyasztás egy részét nem ütötték be a pénztárgépbe.

Tavaly tavasszal kihirdetett elsőfokú nem jogerős ítéletében a Fővárosi Törvényszék 7 év szabadságvesztésre és 600 millió forint vagyonelkobzásra ítélte Vizoviczkit, 33 vádlott-társa közül van, aki több éves szabadságvesztést kapott, más enyhébb büntetést, de van olyan is, akit felmentettek.

Idén júliusban az ítélőtábla másodfokú eljárásában az ügyész a bűnszervezet megállapítását és lényeges súlyosítást, a védő felmentést, az eljárás megszüntetését vagy megismétlését, illetve enyhítést indítványozott.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Halálra ítélt pöcegödör az, ahol közönséges bűnözők zsarolják a kormányt. Vizoviczki egyik ajánlatában konkrétan fenyegetőzött is: ha nem engedik haza, akkor elkezd beszélni a 2010 utáni politikai kapcsolatairól is. Egy bűnöző azzal fenyegeti, zsarolja a független magyar ügyészséget, hogy ha nem engedik haza, kiteregeti a kormány szennyesét. Tehát egy közönséges maffiózó, aki megvesztegetés, adócsalás vádjával ül előzetesben, alkudozik, fenyegetőzik és az ügyészségen keresztül zsarolja a kormányt. Ide jutottunk. Az ügyészségnek nem feladata vizsgálni, hogy honnan lett hirtelen 250 millió forintja az ország sorsáért aggódó alvilági figurának, akinek feltételezhetően zárolták a vagyonát (azt a részét, amit nem sikerült kimenekíteni az országból) és belemegy az alkuba. Az Orbán seggében vegetáló ügyészség semmit nem kockáztathat. Vizoviczki megígérte, hogy nem köp, hanem nyal és kiengedték. Ez a vegytiszta maffiaállam definíciója: a leültetett köztörvényes megzsarolja a kormányt a leleplezés lehetőségével, az ügyészség kiengedi, ő pedig bevédi a megzsaroltat. Ezen túlmenően elképesztő, mennyire rohad ez az ország. Ahol a nemzetmentő plebejus kormányát egy Vizoviczki zsarolni képes. Aki még mindig nem látja, hogy ezt a minden hájjal megkent gazembert azért engedték ki négy év után a börtönből, mert különben köpött volna, az agymosott, kretén barom. Mindenféle morális szempont kiveszett a hatalom berkeiből, közönséges bűnbanda irányítja az országot, azt csinálnak, amit akarnak. Ahol a kormány minden igyekezete abban merül ki, hogy bizonyos pozíció felett békében lophasson és eltakarítsa korrupt tagjainak mocskát, az egy halálra ítélt pöcegödör.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@maci0427: Szerintem is felháborító. De ugye a maffiatörvények mindenhol a világon egyformán működnek.
Azért érdekes, hogy a rendszerváltozással kezdődött a történet.
maci0427
@Eriksson: ------ Így igaz pontosan ahogyan írod ! Gengszterváltás volt ! És amíg a szüleim testvéreim dolgoztak mint egy állat, sőt a testvérem a szeneseknél volt szénkihordó, , de volt más rakodó és taxis is , nagyon komoly fizikai munkában dolgoztak szenesként és más rakodói munkában , addig az ilyen meg hasonló tetves rohadék senkiházik pitiáner gecik , elkezdtek bűnözni mert a gengszterváltás ezt lehetővé tette, elkezdtek meggazdagodni és azt hitték, hogy ők a menők mert az éjszak császárai voltak !!! ugyan már , senkik voltak ! Pedig nem , tévednek és most meg ott rohadhatnak meg a börtönbe , jól dugják seggbe őket , szemetek !
maci0427
@Eriksson: -- Igen és sokunk született és lakott ott a XX. -ban és eszünkbe nem jutott volna például a Világos mozit megvenni anno és bűnözni , keményen dolgoztunk, de még a taxis barátaink rokonaink is a Főtaxinál vagy később maszekba , mert ezt láttuk a szüleinktől is ! Ezek a mocskok mit láthattak vajon otthon ?! Ez a szemét meg a hasonlók lettek menők és megveszlek kilóra emberkék ?! Ez volt Magyarország sajnos ! Fel kellene kötni az ilyeneket meg a hasonlókat !
Eriksson
@maci0427: És ezért mindössze 7 évet kap az illető úr, és 330 millió elkobzást a vagyonából.
maci0427
@Eriksson: Szomorú és szégyenletes ! Szégyen Magyarországra nézve ! 30 - 40 - 50 év múlva még nagyobb gáz lesz itt ! 7-8 milliós lakos, az összetétel meg katasztrofális lesz !
Eriksson
@maci0427: Ez majd akkor derül ki, ne fessük az ördögöt a falra! Addig is bízzunk a szocializmusból átörökölt "jólneveltség"-ben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.