Már amennyiben azokat nem lehet tárolni. Ha lehet, akkor azt a helyi önkormányzatnak vagy rendőrségnek kell tárolnia. És mindig, mindenről részletes jegyzőkönyvet kell felvenni. Jelentős feladatokat szabadít saját szerveire az állam a hajléktalanság betiltásával, írja a Napi.hu. A Magyar Közlöny 2018. október 2-i számában jelent meg a 178/2018 (X. 2.) kormányrendelet "az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése szabálysértéssel kapcsolatban közreműködő egyes szervek kijelöléséről és feladatairól", amelyből kiderült, hogy október 15-től, amikortól betiltják a hajléktalanságot, a szabálysértésen ért hajléktalanok ingóságait tárolnia kell majd a helyi önkormányzatnak vagy rendőrségnek. Erről az illetékes szervnek határozatot kell majd hoznia, a határozatban pedig tételesen fel kell sorolni az ideiglenesen elhelyezett ingóságok megnevezését, mennyiségét és becsléssel megállapított értékét is. A "tárolhatatlan" ingóságaikat a szabály szerint meg kell semmisíteni...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Jön a tél, még ruhájuk de legyen... A legkönnyebb a legkiszolgáltatottabb embereket bántani. Egyben a leggyávább cselekedet is. Ha jól tudom, magántulajdon védelme őket is megillet. Ez is Alkotmányt helyettesítő, alap törvényben kikötött GARANCIÁLIS JOG! Akkor most mi is van Viktátor?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Jön a tél, még ruhájuk de legyen... A legkönnyebb a legkiszolgáltatottabb embereket bántani. Egyben a leggyávább cselekedet is. Ha jól tudom, magántulajdon védelme őket is megillet. Ez is Alkotmányt helyettesítő, alap törvényben kikötött GARANCIÁLIS JOG! Akkor most mi is van Viktátor?
emerencia
Majd megoldják okosba. Minden cuccuk tárolhatatlan lesz. Elég róla egy hevenyészett lista.
Dr plágium
Rúgjunk beléjük még egyet utoljára...aztán ha mindenüket elveszik úgyis meghalnak a télen.
papa.49
Íme az ,,EMBERARCÚ FÜTYISZES TÖRVÉNYEK,, ki kéne már tekerni a nyakukat sorban !!!
Nem elég hogy hajléktalan, erre becsukják, amilye van azt is eltökítik !!!
görbetükör
Tudjátok, mi a legszomorúbb ebben az egészben?
Hogy erre az aljas és gyáva dologra mindig lesz ember, aki végrehajtja. :(
Veleda
Amit nem látunk az nincs is? Ha elégetik a rossz kabátokat és paplanokat, akkor nincs is hajléktalan? Kétlem, hogy ez a megoldás. Családokat utcára dobnak ki, hajléktalanokat a semmibe--vagyis mégnagyobb nyomorba. Vivát Orbán.
görbetükör
@Shikari: Úgy vélem, senki nem várja tőled, hogy sajnáld. Tőled inkább azt lehet várni, hogy még nagyobbat rúgsz abba, aki a földre került.
Lelked rajta és szerencsére nem vagyunk egyformák.
Pálinkás Pál
Remélem előbb -utóbb elszakad a cérna...
Veleda
@Shikari: Én sem szeretem, ha az utcán-téren híd alatt, bárhol látok egy hajléktalant, és persze fekszik a saját hugyában. De ezek az emberek legtöbbször alkoholisták, betegek, képtelenek az együttélésre, van közöttük értelmi fogyatékos is. A nappali melegedőben vaságyon egy pokrócon alszanak. ( Látom őket, mert ide az intézetbe vittünk összegyűjtött ruhákat, cipőket, amit a karitatív mozgalomban gyűjtöttünk be) Itt idős beteg embereket gondoznak, és egyszerűen nincs megfelelő szakember, aki ezekkel érdemben tudna foglalkozni. De ha a kormány meghírdette, hogy senkit nem hagyunk az árok szélén, akkor ne is lökje bele. Tessék megfelelő karitatív szervezetet létrehozni. Cigánybiztos már van, lófaszt se csinál, akkor foglalkozzon már valaki az elesett emberekkel is. Kötelességük lenne.
görbetükör
@Veleda: Én meg azt tartom riasztónak, hogyha valakinek nem tetszik a fizimiskája, annak a kis motyóját, a tulajdonát egyszerűen megsemmisíthetik a törvény erejével.
Vajon ismerik ezek a "tulajdonjog szentsége" fogalmát a bibliából?
Egyébként teljes vagyonelkobzást csak igen indokolt esetben lehetne hozni. És az, hogy valakinek az egyetlen vagyona egy húgyos matrac, vagy egy sok hektáron elterülő luxusvilla - micsoda különbséget jelent jogbiztonság szempontjából!!!
Veleda
@görbetükör: Azoknak, akik családokat tesznek ki utcára, sorsukra hagyva, betegeket, öregeket gyerekeket----nos azoknak egy hugyos matrac semmit nem jelent.
eszegfu
@Shikari: 8:00 Csak egy költői kérdés: ha van "betegségtudatuk", de nincs érvényes TAJ kártyájuk -- vagyis nincs biztositásuk -- akkor lehetne segiteni rajtuk? Te sem, de én sem tudom, hogy mi történt ezeknél az embereknél: elvesztették a munkájukat, lakhatásukat, utcára kerültek, majd lecsusztak, de feltételezem, hogy eleve senki sem született "lecsuszottnak". Szerintem ez csak egy ujabb "tüneti kezelés" akar lenni... ez bizony nem oldja meg a bajok "gyökerét". A rendőrségre és az önkormányzatokra rálőcsölni ezt a fajta leltározást és raktározást?! Hoznak egy törvényt, melynek a "kellemetlen" részével megint azokat a szervezeteket sujtják, ahol egyébként is kevés minden másra a pénz, nemhogy még erre is! Talán, ha nem lenne annyi miniszteri biztos, akkor az ő igen magas fizetésüket ennek a kérdésnek a megoldására kellene használni, vagy mondjuk a TAO-ból be nem folyt költségvetési pénzeket --- amiről ugye a kormány "lemond" - erre kellene költeni... nem gondolod?!
görbetükör
@Shikari: Te nem tolerálod. De ne beszélj mások nevében! És bűnös módon általánosíthatsz. Mikor ezrével kerülnek utcára emberek, mert az út szélén hagyta őket a kormány.
görbetükör
@Shikari: Igen, ezt már leírtad. Én is leírtam a válaszom. Fölösleges szószaporításban nem vagyok partner.
nezelodo
Természetesen nem szerencsés a hajléktalanság, de ettől még létező jelenség. Az állam mindent megtesz, hogy eltüntesse őket, és minden eszközzel harcol ellene. Gondolom ebben az eszköztár arzenálban elfér a kilakoltatás illiberális módszere is, és még kicsit sem találja a hatalom ellentmondásosnak.
Yoda69
A kovetkezo lepes az lesz, amikor a hajlektalanok bevagonirozzak es elinditjak oket a halal lagerekbe.
picike1
@Shikari: "Tűnjenek el az utcákról és a közterületekről", a többi magánügy! milyen mondatok ezek oldja meg a vezetők azért vannak !!
eszegfu
@Shikari: 8:54 Tudod én "szokásosan" csak a ruhákat "mosom össze"... De rendkivüli módon érdekel, hogy az előbbi hsz-ben mégis mit "mostam össze"?! Annál is inkább, hogy fogalmi zavarod is van: az adminisztrativ munka az a "papirozás", de az ingóságok raktározása már nem. És hát, ha lehet "komolyzene koncepcióért felelős", "nemzeti ásványvagyon", vagy "dohányzási" (Lázár mostanában kapta ezt a kinevezést) miniszterelnöki, vagy miniszteri biztosi állás, akkor miért ne lehetne a fedél nélküliek helyzetének megoldására is?!
picike1
@Shikari: félrebeszélsz te de sajnos egyfoltában nincsen értelmes magyarázatod de soha nincsen az a baj ,mégjo hogy nem te hozod a törvényt !!
picike1
a hajléktalanokat be kell terelni a lakásbérletekbe ők is fizessenek szoláltatásokat ne igyanak meg szarjanak ennyi és minden putrijukat szét kell verni !!
görbetükör
@Shikari: Egyet még válaszolok neked annak ellenére, hogy semmi új ellenérvet nem hoztál az általánosításod bizonyítására.
Először is, nyilvánvaló, hogy nincs elég pénz, forrás arra, hogy a hajléktalan szálló minden rászorultat fogadjon.
Másodszor, semmi, de semmi nem igazolja, hogy elvegyék a hajléktalanok tulajdonát és megsemmisítsék. Az, hogy a látványa nem tetszik, jogilag semmit nem jelent. Kivéve illibsi országban. :(
Itt befejeztem a témát veled.
1magyar
Németországban hogyan kezelik ezt a hajléktalan kérdést?
picike1
@görbetükör: csak a személyes holmi az ő tulajdona azt nem igen veszik el a többit mindent jol teszik !
görbetükör
@picike1: Milyen alapon?
És ki dönti el, hogy mi a személyes tulajdona?
Ha nekem nem tetszik a lopott vagyonból szerzett luxusingatlan, elkobozza ezért az állam?
picike1
@görbetükör: inkább hányál ne böffögjél
görbetükör
@picike1: Én tisztességgel kérdeztem és válaszoltam. Hasonló stílust várok el. Ha képtelen vagy rá, akkor befejeztük.
magyarbakancs
Sajnos a hajléktalan ember önmagának köszönheti sorsát.
Kliséket nem hoznák fel.
Nem tisztünk ítéletet mondani miért került oda.
De ha már ott van akkor a társadalomnak,önkormányzatnak,kormánynak kötelessége segíteni nekik.
Nem kell megalázó törvényt hozni.Sajnos nálunk a szociális segítés nyújtás egy pohár teában kimerül.
picike1
@görbetükör: igen ez nem téma büdös szaros alkoholista dögöket én nem pártfogolok akik azért vannak utcán hogy k azt uralják nem tartom ezt jonak tünjenek el onnét az utca mindenkié !
picike1
@görbetükör: nyugodt környezet és tiszta utcák világos !
görbetükör
@picike1: Nem ismersz minden hajléktalant, az általánosításod hiba.
Ha nincs hova mennie, nem tűnhet el az utcáról. Ha az utca mindenkié, ők is lehetnek ott.
Jogilag semmi nem indokolja, hogy elvegyék és megsemmisítsék a magántulajdonát.
vacsi
" október 15-től, amikortól betiltják a hajléktalanságot, a szabálysértésen ért hajléktalanok ingóságait tárolnia kell majd a helyi önkormányzatnak vagy rendőrségnek. "
Ha a hajléktalanságot betiltják, mit tegyenek azok, akiknek elvették a lakását?! Ezt melyik törvény rendezi?
Akiket meg kilakoltatnak, azoknak az ingóságait, ha megsemmisítik, a szerencsétlentől örökre elveszik a lehetőséget, hogy valaha is visszatérhessen a normális életbe: a bútorai, háztartási eszközei, ruhái, könyvei, stb. nem pótolhatók, ha pl. az emlékek fűzik hozzájuk, és akkor sem pótolhatók, ha azokat újonnan nem tudja megfizetni! Az, hogy majd valakik felértékelik, majd megsemmisítik, és ebből a szánalmas összegből levonják a tárolás és a MEGSEMMISÍTÉS költségeit is, nem valószínű, hogy egy fillér is marad! Így vész el egy emberélet. Ezeknek a szerencsétleneknek a továbbiakban csak a bűnözés marad - de szükség van ennyi bűnözőre? Nem jobb lenne, ha emberséggel, tisztességgel rendeznék a kérdést?
picike1
@görbetükör: jöhet mehet de ott nem alhat érted már te ki értelmetlen mi a külömbség a szavak közt
picike1
@görbetükör: a magántulajdon az ami be van keritve vagy középület
görbetükör
@picike1: Tehát a ruha, ami rajtad van, vagy az autód nem magántulajdon?
Tudod mit, hagyjuk abba, mert már csak ugratsz.
görbetükör
@picike1: 10:12 -re Egész nap sétáljon? Vicc ez az egész már, csak sokaknak sajnos tragédia.
picike1
@görbetükör: az személyes tulajdonom te meg egy huje vagy
görbetükör
@picike1: és azt indokolt elkobozni, csak mert nem szereted nézni?
Tudod mi még a személyes tulajdonod? A közönséges stílusod. Sajnos, ez elkobozhatatlan. :(
eszegfu
@Shikari: 9:33 Sajnálom, hogy nem érted meg... de már nem is várom el Tőled! Eddig még sohasem "minősitettelek", ellentétben Veled, de most meg kell mondjam Hozzád képest még egy 100-as szög is egy intergrált áramkör. Én befejeztem Veled a társalgást... további szép napot!
picike1
@görbetükör: ritkán de látod olan értelmiségi ejit vagy vejed sikerült átlépnem a jóizlés határját !
picike1
fizzesen a hajléktalan is lakás bérleti dijakat és közmü szolgáltatásokat !!
picike1
@Manhattan: szerinted akik lebontják k is hujék lettek vagy a kultura épitése vagy leépitése kell akkor ki a huje nem én az biztos , minden ingyenélőt meg kell szüntetni és sok szemetetet az utcán is
picike1
Október 15. után megsemmisíthetik a hajléktalanok ingóságait ! Jol teszik
kripton
@görbetükör: Te hányat fogadtál be? Ha annyit, amennyit gondolok és csak a libsi duma ömlik a pofádból akkor jobban tennéd ha kussolnál! Tudom, hogy nem fogsz, nem azért fizetnek.
görbetükör
@kripton: Befogadni nem tudok, de ártani sem akarok. Ahol és akin tudok, segítek.
Nem fogok hallgatni, a véleményemnek hangot adok, amíg alaptörvényben meg nem tiltják.
picike1
@görbetükör: ne segits hogy körbe szarod az utcát a földönfekvőkkel igy ez nem segitség a lakosság meg szagolja ki a részét szerintem fogd be a szádat !!
görbetükör
@picike1: Egyelőre még nem tartunk ott, hogy te mondod meg mit csináljak, mit szóljak.
Nyugodj bele és várj türelemmel. A ti időtök van most itt.
kripton
@görbetükör: Pedig ezt a mocskos dumát be kéne tiltani! Remélem, meg is fogják tenni. Ez a köznyugalom, a közrend elleni uszítás.
Arra akarsz minket kényszeríteni, hogy húgy, hányás és szarszagú városban éljünk, leszart, lehugyozott székeken utazzunk, ne tudjunk padokon megpihenni, mert ezek a férgek fekszenek rajtuk, állandó kéregetésük ellől kelljen menekülnünk.
Takarodjanak a szállókra!!!

Remélem, ezért egyszerr börtönbe zárnak!
picike1
@görbetükör: az én türelmem véges de nem ilyen ugyekben ok és én mindig itt leszek tudod
picike1
@kripton: a buszmegállóban megterit az ulőhelyre a hajléktalan és ott eszik és te ha éppen megpihennél mig várod a buszt addig minden zsirpecsét ragadjon vagy rád vagy a ruhádra na ez már sok !! a saját kis szemmemel láttam mi folyik az utcán és mindenhol
görbetükör
@kripton: Én kényszerítek? Hogyan? Tényleg érdekelne, hogy miféle kényszert élsz meg ebből a beszélgetésből!
Viszont ki is akar börtönbe csukni, hogy fenyegetésével kényszerítsen másként gondolkozni? Egyébként ha lenne több olcsó önkormányazati bérlakás a rászorulóknak, ha lenne tisztességes fizetés, ha lenne több hajléktalan szálló, jobb egészségügyi ellátás, kevesebb embernek kellene az utcán élnie. (Mint ahogy a kádár-rendszerben is elenyésző volt a számuk.) Látod, erre tényleg kényszeríteni kellene a kormányt!
picike1
@görbetükör: alul aljának semmi nem jó ahol nem ihatnak ezért nem mennek be a szállókra se télen se nyáron csak ez nekik jo nekünk állampolgároknak nem jó !!
kripton
@picike1: Az semmi! Újpest Központ, szupermarket előtt betonteknőben kertutánzat. Előtte padok hajléktalanokkal. Az egyik kerekesszékben. Kosz bűz, tömény undorság.
Egyszercsak a nyominger feláll, fellép e betonkertbe letolja a gatyáját, rápucsít a szaros seggével a szupemarket bejáratára, és ömleszt... Gatya föl, (törlés nélkül), vissza a kerekesszékbe.
Ezt meg én láttam a saját szememmel.
picike1
azt mondja épp tegnap egy kis fiatal megáll mellettem van nálam olan amit neki tudnék adni ? nahát ez jó kis kéregetés mindegy mit adjon az öreg csak adjon a lényeg ezek az utonállók csavargók ezekbl lesz később hajléktalan . már most is azt csinálja kéreget ! Dolgozz ne kéreges!!
kripton
@Shikari: Vödör vizet rájuk!!! Télen kettőt!
Veleda
@Shikari: 8 óra. Ebben igazad van, mert a segítséghez 2 ember kell. A helyi önkormányzat megszánt egy hajléktalant, és munkára alkalmazta. Már 3 nap után nem bírta a napi 8 órát. Beteg lett, indokolt volt-e vagy sem , de mentő vitte el. Többé nem állt munkába. Sajnos, az alkoholos befolyásoltságát tekintve egyetlen munkaadó sem vállalta érte a felelősséget. Maradt , hogy egy parkban húzta meg magát hugyos paplanokon. Végül a lakók vitették el. De! tekintettel, hogy jön a tél, és ha még attól a kevés motyótól is megfosztják őket, mi lesz velük? Némelyiknek még kutyája is van, de azt nem viheti be egy otthonba, így ő sem megy be. Szóval nehéz dolog ez.
görbetükör
@Veleda: Láttad már, hogy kórházban hogy viszonyulnak hajléktalanhoz?
Én láttam. No comment. :(
kripton
@Veleda: Kurva könnyű dolog ez!
A közegészség védelmében törvényt hozni a kitelepítésükről, hodályt építeni nekik Rákosrettentő-külsőn, minimális ellátással ott ellehetnek. Ragaszthatnak zacskót, termeszthetnek zöldséget, áshatnak gödröket, tölthetnek fel gödröket... Ami nem kötelező, de cigit, kávét, KIMENŐT csak az ezért kapott pénzen vehetnek.

Hírtelen ennyi...
Manhattan
@picike1: "minden ingyenélőt meg kell szüntetni" ezt fejtsd ki nekem, mi legyen a hajléktalanokkal?
kripton
@Manhattan: 13:03

Feltételeket állítani, bármiféle segély, juttatás csak azok teljesítése esetén.

Van még kérdésed?
picike1
@Manhattan: el kell vinni munkára meg szállásra vagy megyen lakásba és fizeti a bérleti dijakat ne csak velünk legyen jogotok ki lakoltatni aki fizetett is akkor visszafelé is igaz legyen !
kripton
@Manhattan: Visszaolvastam. Téged sem kérdezett senki, mégis beszótá.

Ez itt egy nyilvános vitafórum. De nem csak neked lipisikém.
dr. prédikátor
Olvasom a hsz eket és elcsodálkoztam hogy mennyi "együtt érző empatikus ember" él ebben az országban!Szinte hihetetlen!!!Gratula !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.