Magyarország 33 százaléka tart kutyát – írta pénteki számában a Népszava a Cofidis pénzintézet legutóbbi felmérésére hivatkozva.

A magyar a legnagyobb kutyatartó nemzetek egyike

Több mint 3 millió embernek van négylábúja, ami a régió egyik legnagyobb ebtartó nemzetévé teszi hazánkat – áll a cikkben.

A felmérés szerint területi eloszlás tekintetében az Alföldön a legnagyobb az ebsűrűség, ott a háztartások 45 százalékában van kutya.

A kutyás háztartás lényegesen gyakoribb a községekben (49 százalék), mint a városokban (33 százalék), Budapesten 22 százalék az arányuk.

A kutatás szerint a diplomások és a legnagyobb jövedelműek tulajdonában az átlagosnál ritkábban, míg a középkorúak körében gyakrabban van eb.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Mi tudjuk igazán,milyen is a kutya élet,ezért vesszük védelmünkbe őket.
wagabund
óvatosan a kutyatartó nemzet dícséretével...

...kutyatartásnak nevezhető-e az örök életére rövid láncon tartott ólnélküli eb, tele csimbókkal, kullanccsal?... aztán az egyszobás panelbe zárt, egésznap szarni-hugyozni nem merő eb,melyet ugatásvisszatartó elektromos nyakörvvel tesz idegbeteggé a seggfej gazda...

vagy az az agyondresszírozott eb,melynek, állandó.. ül! ..fekszik!.. parancsot kell végrehajtania...persze némi veréssel ösztönözve...

...vagy amit a rádióban is állandóan szóvá tesznek, hogy a kocsmák előtt kikötött, esőben, hóban, tűző negyven fokban, étlen- szomjan várakozó ebet amelyik még tud örülni a pocsojarészeg gazdinak...talán aznap még kap enni...hamár tegnap nem kapott

vagy kutyatartásnak nevezhető a megúnt, kocsiból kidobott számtalan kóbor kutya sorsa, melyeken látszik a jobb pedigré?...

tegye fel a kezét, aki járt már néhány kutyamenhelyen? és látta a szemüket...

én egy gyönyörű tekintetű kóbor kutyát mentettem meg a lelövéstől, 17 évig örültünk egymásnak...
Borsodi
Mert a cigány fél a kutyától de szeret lopni,ezért is jó kutyát tartani,Én a kutyám többre tartom mint bármelyik fideszes politikust.
wpym
Es, ha mar ennyien kutyat tartanak, akkor egy fincsi ebadoval ki kellene hasznalni a helyzetet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.