A Csepel-szigetről kijutni már most nehéz, de a Budapest környéki főbb útvonalakon is kezd lassabb lenni a haladás.

Az Útinform péntek reggeli jelentése szerint ilyen a helyzet a magyar utakon:

- Az M0-s autóút déli szakaszán a nagytétényi és a dunaharaszti terelésnél lelassul a forgalom az M1-es felé vezető sávokon.

Útinform: az M0-s déli szakaszán akadozik a forgalom

Fotó: pixabay.com CCO

- A Csepel-szigeten a II. Rákóczi Ferenc úton az M0-ás halásztelki csomópontnál mindkét irányban akadozik az előrejutás.

- Élénk a forgalom Budapest felé az M3-as autópályán a bagi terelésnél, Mogyoródnál valamint az M0-tól befelé. Lassabb a haladás: az M2-es autóúton Gödnél, a 10-es főúton az ürömi elágazás előtt, a 11-es főúton Leányfalunál és Szentendrénél, a 31-esen Mendénél, az 51-es főúton Dunaharaszti térségében az M0-s felhajtóig és Monoron a 4-es főúton.

- A 85-ös főút elején Győrnél, az 1-es főút és az M1-es autópálya csomópont közötti szakaszon burkolat felújítást végeznek. Mindkét irányban sávzárásra számítsanak!

Felújítás miatti korlátozások, több ideje tartó lezárások

- Az M0-s autóút déli szektorában a 18-as szigetszentmiklósi csomópontban megnyitották a felhajtó ágat az M1-es felé vezető oldalra. Ezzel nemcsak a halásztelki, hanem a csepeli csomópontot is használhatják az autósok, ha az M0-s autóúton Győr irányába szeretnének közlekedni. A forgalom az új csomópont pihenőhelyhez közeli félkörén haladhat. Szigetszentmiklós irányából a korábban megszokott módon lehet felhajtani az M0-s M1-es felé vezető oldalára, míg a Csepelről érkezők a szigetszentmiklósi körforgalomig elhaladva térhetnek vissza és az épülő csomópont elkészült részén keresztül hajthatnak fel az M0-s Győr felé vezető oldalára.

- Mórahalomnál felújítják az István király út mintegy 600 méteres szakaszát, valamint Széksóstói főcsatorna hídját. Ezért az útszakaszt a Szeged felőli körforgalom és a Mórahalom városközpont körforgalma között ma reggel 7 órától lezárják. Csak az ott lakók, a célforgalom, illetve a menetrend szerinti autóbuszok hajthatnak be a lezárt területre. Terelőútként az 55-ös főút – Zákányszéki út útvonal használható. A korlátozás várhatóan november elejéig tart.

- Az M7-es autópályán a 102-es és a 111-es km közötti terelésnél, a Letenye felé tartó oldalon lezárták a 65-ös főúti kijáratot. A személyautóval közlekedők a Siófok-Sóstói (97-es km) kijáratot használhatják. A teherautók a terelés mellett elhaladva a Zamárdi-Felső (112-es km) kijáratnál tudják elhagyni az autópályát, majd a Zamárdi körforgalomnál fordulhatnak vissza az M7-es Budapest felé tartó oldalára. Onnan a siófoki, 65-ös főúti csomóponton hajthatnak le a városközpont és Tamási irányába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.