Több jelzés érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) az Ékszer Tv című műsor miatt, ezért a hatóság versenyfelügyeleti eljárást indított az üzemeltető Emporia Style Kft.-vel szemben, mert valószínűsíthető, hogy a műsor értékesítési módszerei sértették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát – közölte a GVH pénteken az MTI-vel.

A hivatal az eljárásban azt vizsgálja, hogy a vállalkozás valóban értékesítette-e a reklámozott ékszereket az eredetiként feltüntetett áron – akár korábban, akár a műsort követően – vagy a kedvezményesnek hirdetett árakkal csak a vásárlókat kívánta vásárlásra ösztönözni, illetve, hogy a bemutatott termékek rendelkeznek-e a megjelölt tulajdonságokkal, mint például "a Pápa áldásával".

A GVH azt is felméri, hogy a nézők számára élő adás benyomását keltő televíziós műsorban a telefonálóknak valódi hatásuk van-e az adás menetére, vagy előzetesen rögzített, meghatározott forgatókönyv szerint zajló felvételt látnak.

A hivatal ezen felül azt is vizsgálja, hogy a műsorban azzal az állítással, hogy a kínált termékek csak korlátozott ideig és folyamatosan csökkenő készletben állnak rendelkezésre a kedvezményesnek minősített áron, a fogyasztókat azonnali döntéshozatalra késztetik-e, megfosztva őket a tájékozott döntéshez szükséges időtől és alkalomtól.

Kiemelték, a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására három hónap áll rendelkezésre, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható – olvasható a GVH közleményében.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kripton
Nem jó! Drága nagynénim, a Keresztanyám jut ilyenkor eszembe, aki megvett minden sz@rt, amit látott a vásáron, ha az "gyógyított", vagy valami szentkép volt rajta... Mágneses karkötőt, rézdrótból rontásűző karikát az ágy alá...
Nem hülye volt, hanem hívő... Naív, és egyszerű gondolkozású, jóságos teremtés aki úgy hítte, hogy mindenki az. Két elemije volt. Könnyeztem, amikor az ákombákom leveleit olvastam, de Grétsy és Lőrincze a vonat alá ugrottak volna.
Felelősségünk van értük. Nekünk kell helyettük az ilyen szarháziaktól megvédeni őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Na engem nem fenyeget ilyen veszély,mert 1. Nem nézek Magyar tv adásokat, 2 még gagyi ékszerre sem lenne pénzem. Egyetlen aranyam van,a férjem húzta az ujjamra 43 éve. Akkor megtehettük volna,hogy kísérő gyűrűt is vesz,de soha nem szerettem a flancot. Ruhákban sem vagyok márkafüggő és épp úgy cipőkben sem.Kényelmes legyen és kész. Szerencsére a gyerekeim is épp ilyenek. Néha hallom és olvasom,kit mivel vertek át.Mondja azt,hogy meg is érdemlik? Aki elhiszi,hogy valódi arany ékszereket 10.000 ft alatt megvehet,az meg is érdemli,hogy átverjék. Nem azt mondom,hogy minden szart vegyünk meg,mert olcsó,de a feltűnően leárazott dolgok lehetnének gyanúsak a tanultabb embereknek.
mariaberta
Meg kell mondanom, engem nem különösebben érdekel hogy engem nem érdekel különösebben a Versenyhivatal véleménye.Azt tartom elfogadhatatlannak, hogy az ATV mintegy 2 órát olyan műsorra szán, ami minket -akik nem vagyunk milliomosok- nem érdekel. Nincs annyi pénzünk, hogy ilyen használhatatlan marhaságokra költsük azt a keveset. amink van. Mire a kifizetjük a havi rezsit, kiváltjuk a gyógyszereinket és megvesszük az élelmiszereket, örülhetünk, ha nem keveredünk adósságba. Az ATV Németh Sándora mit akar ilyen kétórás műsorral? Nincs más témája? Ebből elég mintegy fél óra, sőt sok is. Vagy úgy gondolják, hogy még a hajléktalanokra is számíthatnak? Vagy azokra, akit Orbán nem hagy az út szélén Mi lett az ATV-ből?
?
human
Egy ismerős ajánlott egy lehetőséget, hogy beindít egy jósda internetes csatornát. Nekem csak a technikai hátteret kellett volna üzemeltetni. Nagy pénz jöhetett volna be belőle. Tudtam, hogy bár törvényesen de emberek hiszékenységét kihasználva csorogtak volna a pénzek. Megköszöntem, hogy gondolt rám, de nem vállaltam.
Ezért ezeket a műsorvezetőket sem tartom sokra, mint ember. Ja, hogy ő csak egy alkalmazott és a munkáját végzi és mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Nem, ez nem magyarázat.
Kookas
@mariaberta: kérdezed hogy mi lett az atv-ből? NERES KANÁLIS!!!
advocat
Már nem nézem az ATV-t sem. Egy sz@rcsatorna lett ez is. De ellenzéki. Ja! Ha megfizetik?
namihami
Aki hülye haljon meg vagy fizessen.
Nrm hiszem, hogy ezeket a gagyikat géppisztoly kisérete mellett árulják.
Ugyanez igaz a termékbemutatókon "" becsapott"" vásárlókra is.
Menj el, nézd meg, vedd meg. De hogy előre vagy zárt dobozzal a kezedben fizess? Megérdemled a sorsod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.