Nem igaz, hogy a kardiológiai intézetben ne tudtak volna arról a betegről, akit az intézményből elbocsátott szívsebésznek, Székely Lászlónak kellett volna megoperálnia – írja a Népszava a birtokába került levélre hivatkozva. Pedig Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója erre hivatkozott, miután a műtétre váró beteg meghalt. A beteg nem szerepel sem az intézet hivatalos listáján, sem egyéb nyilvántartásában. Róla a volt kolléga nem is értesítette a vezetést másfél hónapon keresztül, majd róla távozásakor is elfeledkezett tájékoztatást adni – állította csütörtöki közleményében Andréka. Csakhogy pénteken a napilap közzétett egy szeptember 25-i keltezésű levelet, amelyben egy szívsebész szakorvos, Ender Gábor referál az intézet felnőtt szívsebészet osztályvezetőjének, Szabó J. Zoltánnak három érimplantátum beültetésre váró beteg előjegyzéséről. Köztük van az a beteg, akiről Andréka szerint a sebész nem tájékoztatta távozásakor az intézetet. Fenti

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ha andrekanak nem volt egy mamaja, vagy egy elsoosztalyos tanitonenije, aki szepen elmagyarazta volna neki, hogy "Kisfiam, a hazug embert hamarabb utolerik, mint a santa kutyat", akkor most kerhetne errol a mondasrol nehany infot - plane az internet vilagaban, amikor egy elkuldott e-mailt nem lehet sem elore, sem vissza datalni, mert ez nem megy, es hat az adatok makacs tenyek: tetszett volna nem elobb nyilatkozni, hanem belso vizsgalatot inditani a temaban, es igenis nyugodtan mutogatni kaslerre, mint aki - regi jo komcsi szokasnak megfeleloen - telefonon "leszolt" a korhaznak, megtiltva Szekely tovabbi mukodeset.
andreka szanalmas, megprobalja a sajat segget fedezni - hat ez most nem sikerult...
Jo lenne azonban, hogyha NEM lenne kovetkezo eset, ha nem kellene meg egy embernek (vagy tobbnek )meghalnia azert, mert orbannak van egy elmelete az egeszsegugy TELJES megsemmisitesere...
Szegyen, hogy ma ki lehet rugni egy vezeto toxikologust, aki figyelmeztet arra, hogy evente 30 000 magyar hal meg alkoholizmusban, es hogy Ma.o. a 8. helyen van Europaban az alkoholizmus statisztikajaban, es ahol az orszag vezeto szivsebeszet egy Tizparancsolattal gyogyitani akaro sarlatan a politikai pozicioja reven ellehetetlenitheti, tonkreteheti a karrierjet...
Szegeny Magyarorszag,... Ha most ebredsz, mar akkor is keso...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Dr plágium: ma, 17:10
És a volt egészségügyi államtitkár miért nem zárhatja le 4 hónapos tevékenységét? Miért kllett kényszerszabadságra mennie?
Nessy
@bencemacska: Kásler lassan mindenkit "azonnali hatállyal" kiebrudal, még a saját kutyájuk kölykeit is! Lásd Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi múzeum éléről, mert értelmes műsorokat és kiállításokat csináltak, nem a párt szimpátiát, hanem a tehetséget véve alapul!
Kissé a fejébe szállt a miniszterség!
Dr plágium
@bencemacska: Úgy látszik ez most a divat...kásler mindenkit azonnali hatállyal küld el úgy hogy ne tudják le zárni a függő ügyeiket.
Mondjuk Prőhle kivétel, Őt közös megegyezéssel küldte el és kapott 1 teljes hónapot. Káslert sürgősen fel kellene függeszteni (lámpavas?) ilyen rövid idő alatt több kárt okozott mint más 4 év alatt.
kereső
Ujságirói kérdések,egy ujságiró-riportertől:Kálmán Olga:

Ki fog a család szemébe nézni? Ki fog a feleségtől, gyerekektől, szülőktől bocsánatot kérni? Tudván, hogy ebben az esetben szinte lehetetlen a bocsánatért esedezni, de azt is tudván, hogy ezt diktálná az emberség.
És van még néhány kérdés az ügyben, amire valakinek választ kellene adni:
- A meghalt beteg neve sehol nem jelent meg. Akkor még is, honnan tudja az intézmény jelenlegi főigazgatója, hogy nem is náluk hunyt el, hanem Salgótarjánban, hogy nem is volt nyilvántartásban, nem is létezett róla dokumentáció. Kiről nem létezett egyetlen kórlap sem az intézményben?
- A jelenlegi főigazgató közlése szerint a kirúgott szívsebész semmilyen dokumentációt nem adott át az időközben elhunyt betegről. Kiről? Vagy név szerint mindenkit ismer a kórház vezetése, akit soha nem vettek előjegyzésbe, és soha nem készítettek róla dokumentációt az intézményben?
- Mi köze a műtétre váró betegeknek ahhoz, hogy az eddigi információk alapján a szívsebész jogi, szakmai hibát követett el, amikor szerződéssel nem rendelkező plasztikai sebészt hívott egy műtéthez?
- Volt ki teljes munkaidőben át tudta venni a kirúgott sebész munkáját?
- Nem volt???
- Évek óta nem volt???
- Hol vannak a jólképzett, új műtéti eljárásokat ismerő fiatal kollégák?
- Ha csak egyetlen betege várt műtétre a kirúgott sebésznek, és nem volt helyette más, aki a beavatkozást elvégezhette volna, akkor a döntésével valaki veszélybe sodorta egy ember életét?
- Csak egyetlenét?
- Mi van a Tízparancsolat 5. pontjával? „Ne ölj!” – még gondatlanságból se!
Ki fog a család szemébe nézni...?
papa.49
@kereső: Az illetékesek közül SENKI SEM !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.