Volner János átvenné a Jobbik vezetését. Az ellenzéki párt alelnöke ezt a közmédiának nyilatkozva közölte pénteken, megerősítve, hogy rendkívüli tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte, mert ellenzi, hogy pártja vezetése "fúziót" hozzon létre a Jobbik és az LMP között.

"Nem kurvának álltam" – Volner János átvenné a Jobbik irányítását
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Volner János az M1 aktuális csatornának megerősítette a Figyelő internetes kiadásában megjelent információt, miszerint a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek írt levelében a Jobbik elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte arra hivatkozva, hogy a jelenlegi testületnek

"senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra".

A Jobbik alelnöke azzal indokolta döntését: meggyőződése szerint a Jobbiknak a nemzeti oldalon van a helye, nem közelíthet a saját magát liberális-balközép pártként meghatározó LMP felé.

"Láthatóan Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton nagyon eltökéltek ennek a szövetségnek a létrehozásában, én pedig ugyanúgy, ahogy korábban Simicska Lajos fizetési listáján sem szerettem volna rajta lenni, most Ungár Péter és a Schmidt Mária fizetési listáján sem szeretnék rajta lenni"

- fogalmazott Volner János.

Szerinte amennyiben ez a "fúzió", amelyet Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton szeretne, létrejön a Jobbik és az LMP között, az garantálja a Fidesznek az újabb (parlamenti) kétharmadot. Hozzátette: a pártelnök és a frakcióvezető "Vona Gábor régi álmát" akarja megvalósítani, hogy a Jobbikot és az LMP-t egy nagy politikai tömörülésben egyesítsék.

Volner János közölte: nem gondolkodik abban, hogy kilép a Jobbikból, ellenkezőleg, a rendkívüli tisztújító kongresszuson átvenné a párt vezetését; demokratikus, tiszta versenyben megméretteti magát a párt elnökségéért. "Természetesen vállalom ezt, hiszen a Jobbikot meg kell menteni,

nem szabad a liberálisokkal, baloldaliakkal közösködni, nem őket kell segíteni, hanem a magyar embereket"

- jelentette ki.

Megjegyezte: bár Sneider Tamás pártelnök még nem vette napirendre ezt a kérdést, reméli, hogy a következő elnökségi ülésen ez megtörténik. Addig is elkezdi szervezni a rendkívüli tisztújító kongresszust. Kérdésre válaszolva Volner János közölte, hogy részt vesz a képviselőcsoport pénteki rendkívüli ülésén és ott kifejti álláspontját, ugyanakkor azt is jelezte: ha kizárnák a frakcióból, mindenképpen megtartja mandátumát.

Szerinte a frakcióban túlnyomórészt azok az emberek kaptak szerepet az elmúlt időszakban, akiket a vezetés igyekezett lekötelezni, ezért meggyőződése, hogy a képviselőcsoportban többségben vannak azok, akik az LMP-vel való összefogást elképzelhetőnek tartják. Volner János ugyanakkor az LMP-t "oszlófélben lévő hullának" nevezte, és hangsúlyozta: nem gondolja, hogy egy nemzeti pártnak a liberálisokkal bármilyen szinten közösködnie kellene.

"Nemzeti érzésű politikusnak tartom magam, (...) nem kurvának álltam! Én nem tudok változtatni az elveimen és a nemzet ügyeiben nem tudok megalkudni"

- ismételte meg a levelében írtakat.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A jelenlegi választási rendszerben a fidesz nem váltható le. A választási rendszer két pártra van kalibrálva, ezt tudomásul kell venni, a többi csak bohóckodás!
1. A legnagyobb kisebbség irányítja teljhatalommal az országot
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--AgpS1U6p--/w_1160/78xZG3XkQJ5oYiMWs.jpeg
2. A Fideszt túlkompenzálja a saját választási rendszere
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--MHuNfM4p--/w_1160/78vrGiMKetqZYjMWs.png
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Eladott Ország: a szabad akarat persze véleményes: azonban az tény, hogy az első kettő zömmel másra nem alkalmas!!! Ami pedig a "kurvákat" illeti nagyon sok fajtája volt/van/lesz. Ilyenek is, olyanok is, sőt!! Van több olyan ismerősöm, aki egyetemi tanulmányai segítésére kezdte el, de mikor végzett megpróbálta abbahagyni, de messze nem érte el a megszokott színvonalat! Mármint életszínvonalát! =))
advocat
Csak gond van velük. A kétharmad birtokában minek egy konkurens? És egy megjegyzés. A kurváktól kapunk valamit (mondjuk egy pucit legalább, egy kis időre), de ez a kormány mindent elvesz. Csak lőrnek és a rokonoknak jut.
namihami
Egy újabb pártrobbanás. A Fidesz újabb "" áldásos,"" tevékenysége nyomán egy újabb (állítólag) ellenzék folytatja rohadását.
Kisgizdák, SzDSz, Demagóg Fórum, MSzP és most a honi hungaristáink. Viktorunk sikeres kamarillapolitikus.
Divide et semper---mondta Orbángazda. Addig is folytathatjuk, még nagyobb mértékben, országfelvásárlási politikánkat. Ez már nem gazdasági, ez politikai/köztörvényes fideszizmus.
namihami
De persze a Jobbik/szalonnyilas/hungarista csürhéért én személy szerint egy könnycseppet se ejtenék.
Bár a fenti jelzőkön hosszú ideje osztoznak, egyre inkább a Fidesz dominanciája mellett.
Eladott Ország
Miután Orbán négyévente akkora vereséget mér a csaló választási rendszerével az ellenzék pártjaira, hogy azok látszólag demokratikus úton forgácsolódnak le, tűnnek el a semmibe, ez azt jelenti, hogy a kollaboráció sem életbiztosítás, nem nyugdíjas állás. A kollaborációval is eltűnnek a süllyesztőben, néhány év nyomorúságos túlélésért áldoznak fel mindent. Ez azt is jelenti, hogy ha rövidtávú céljaikról lemondanának, a legitimáció megszüntetésével a saját túlélésüket hosszútávon megalapozhatnák, mert hitelessé válnának, s a rendszert így előbb-utóbb megdöntenék. Hogy a nyelvükön beszéljünk: utána megint ők lophatnának. De ezzel a szisztematikus erózióval azt hozzák létre, hogy Orbán lecseréli őket a maga által létrehozott ellenzékre. Így nem marad legitim ellenzék, amely a hamis látszatot felmondja. Amikor elérünk erre a pontra, hogy Orbán kicserélte az ellenzéket, a szabad sajtót, a civil szervezeteket a sajátjaira, akkor rendszerének demokratikus látszata végképp megmarad és esély sincs arra, hogy ettől az embertől békés úton meg lehessen szabadulni. Hamis lesz a centrális erőtér is, mint minden, amit ez az ember csinál, de legitim. Ez valami borzasztó. A parlamenti részvétel és a választáson való részvétel felmondása a rendszer bojkottja, a rendszer legitimációjának felmondása. Ez pedig kívül-belül egyértelművé tenné a rendszer diktatórikus voltát. Az Európai Unióban, a NATO-ban nem lehet egy leleplezett diktatúrát működtetni, a magyar társadalom sem fogad el egy leplezetlen önkényuralmat. Ezt csak az ellenzék kollaborációja akadályozza meg. A bojkott kihúzza alóluk a talajt, kamupártokkal a jelenleg még legitim ellenzék nem pótolható. Ezen mindenki átlátna.
kereső
Nem jobbik, hanem lmp!!! Mekkora szarházinak kell ehhez lenni- vagy qvának?
A Hadházy Ákos kezdeményezte európai ügyészséghez való csatlakozásért indított aláírásgyűjtés mellett saját akciót indított az LMP. A párt elnöke, Keresztes László Lóránt Facebook-oldalán jelentette be, hogy

Aláírásgyűjtést indítottunk! Csatlakoztunk a „Szüntessük meg a csalást és az uniós forrásokkal való visszaélést!” európai polgári kezdeményezéshez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.