A nyugdíjprémium témakörét rágták át, nem is akárhogyan.

Nem tetszett a kérdés Novák Katalinnak, kiakadt az ATV riporterére

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár volt az ATV reggeli műsorának vendége. Balogh Judit műsorvezető többször is rákérdezett, nem érzi-e rossz dolognak, hogy éppen azok nem kapják meg a 18 ezres juttatást, akiknek amúgy is kevesebb mint 80 ezer forint a nyugdíja. 

Novák először elmagyarázta, hogy ez miért van így, de másodjára bepöccent:

„Még egyszer mondom, kapnak nyugdíjprémiumot” – mondja az államtitkár, mire Balogh Judit rávágja, hogy „kevesebbet”,

mire Novák ingerülten felszólítja a riportert, hogy akkor mondja el az ő törvényjavaslatát, hogy ő mit csinálna.

Balogh arra hivatkozva, hogy ő újságíró, nem ment bele a vitába. 

A beszélgetés lényegi részét a 444.hu gyűjtötte ki minivideókban.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
A riporternő részéről micsoda arcátlanság,szembesíteni a tényekkel azokat akik a bán kegyeiért
élnek-halnak,kalkulátort még sosem láttak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@juttka: Hidd el kedveském tisztában voltam, csak az egyszerűség kedvéért írtam 36%-t. Sőt, a fizetésem majdnem a fele levonásra került, ilyen-olyan jogcímen. (elég magas keresetem volt).
Ugye megértesz?

Sokszor mondogattam is, hogy a levonásból két adómentes kollegám fizetése kijönne.
namihami
Abban a pillanatban, ahogy nem a csel3driporterre betanított kérdés jön, máris leállnak az agyi bitek.
emerencia
@Pegero: A rendszerváltás idejét sokan, sokféleképpen élték meg. A méltatlanul vesztesek is. Ők (mi) egy olyan rétegbe tartozunk kb. másfél millióan, akiket már anno cserben hagytak az ország naposabbik oldalán lévők. A mostani orbán kormány erről egymagában nem tehet, ebben egyetértek veled. (Nem is írtam ilyet.) Sajnos a cserbenhagyásban minden oldal benne volt. Erre nem magyarázat a Kádár korból ránk maradt adósság mert azóta bebizonyosodott, hogy jórészt a nyolcvanas évek közepén elkezdődött és ma már elképesztő méreteket öltött minden oldali lenyúlások következtében az adósságunk egyre nő annak ellenére, hogy az EU-ba való belépésünkkel a bevételeink is hatalmasat nőttek. (Nem kis mértékben a liberális demokráciák adófizetőinek jóvoltából.)

Még ezt is elfogadnám, -hiszen a magas adósság egyáltalán nem tragédia egy erősnek mondott gazdaságban-, ha látnám, hogy az emberek milliói kisebb nagyobb mértékben nem szenvednének az orbán rendszer belmagyar honfitársainkat érintő bűnösen elhanyagolt "humán" szférájától. Ennek a bűnnek a legaktívabb elkövetője a 2010-től hatalmon lévő orbán kormány!

Pl. A munkavállalók jelentős többségét érintő megemelt, rugalmatlan nyugdíjkorhatár nem jellemző a civilizált világban és arra sem tudok példát, hogy ötven éven felüli életkort betöltött emberek számára bárhol megnövelték volna a merev nyugdíjkorhatárt. Igaz a legutóbbi csúfos emelést Bajnai tette (2009) de orbán véste kőbe gondolván, hogy közülünk úgyis sokan megszenvedtük a rendszerváltást úgyhogy hozzászoktunk ahhoz, hogy minél nagyobb hazánkban a sikerpropaganda az erősödő gazdaságról és a jólétről, annál inkább kegyetlenebb a személyes sorsunk. Orbániában lassan már nemzeti sport a társadalom egyre nagyobb szeletébe belerúgni és a tőlük igazságtalanul rabolt pénzből lefizetni az őfensége által kiválasztott kül és benhoni nerrendszerkedvezményezetteket.

A divide et impera orbáni elhatalmasodása ma már olyan sok idős, fiatal és középkorú ember életét teszi...
emerencia
@Pegero: folyt: tönkre folyamatosan ami már minden eddigi mértéket meghalad. :-(
Meddig még???
desiro
Kíváncsian várom szegény Juditot, mikor rúgják ki???
Nem örülnék neki!!!
emerencia
@Pegero: Te így látod, én úgy. Már az is eredmény, hogy különösebb konfliktus nélkül meg tudtuk beszélni. Példát vehetnének rólunk a politikusok. :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.