Több száz szakmai és társadalmi észrevétel érkezett a Nemzeti alaptanterv (Nat) munkaanyagához, a rendkívül eltérő koncepcionális javaslatoktól a kisebb technikai észrevételekig – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

Több száz vélemény érkezett az új Nemzeti alaptanterv munkaanyagához
Fotó: MTI

A tárca közleménye szerint a javaslatok nagy részét pedagógusok és szakmai szervezetek küldték. A több mint ezer oldalnyi vélemény feldolgozása jelenleg is zajlik, majd ezt követően az átdolgozott tervezetről megkezdődik a közigazgatási egyeztetés. Ennek során még tovább változhat a dokumentum, és azt követően kerül majd a kormány elé.

A kabinet célja, hogy a magyar diákok versenyképes, a munkaerőpiacon és az életben is értékes, valamint a nemzeti kultúrát korszerűen átadó tudást szerezzenek az iskolapadban. Ehhez egy korszerű és nemzeti alapon álló Nat-ra van szükség – írta a minisztérium.

Az új Nat munkaanyagához a véleményeket szeptember 30-ig várták.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Az életiskolájának végére járva, visszagondolva arra, hogy még a Horthy érában tanulni tanították meg a nebulókat, talán követve Szent-Györgyi Albert tudóst, aki 1893-1986-ig élt, rossz tanuló volt, 1956-ban lett amerikai állampolgár, de még mindig fülemben cseng a TANULÁSRÓL a meghatározása: Nem magolva kell tanítani a gyermeket, hanem arra, hogy HOL TALÁLHATÓ meg az amelyre szüksége van az embernek.
.
tanulasfelnottkent.blogspot.com/2016/01/szent-gyorgyi-albert-azt-mondta.html
.
----És mást, még ma is megszívelendőket
.
www.citatum.hu/szerzo/Szent-Gyorgyi_Albert.
.
Nem jelent semmit az, hogy NEMZETI, v vásári bármely rezsim alatt az alapterv, de MÉG AZ OKTATÁSHOZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖKBŐL is "üzletről' van szó, amely következtében a gyermekek MINT A MÁLHÁS LOVAK cipekednek a TUDÁS VÁRÁBA, mire felnőnek ferde gerinccel élik meg a felnőtt kort nyolctól akár 16 h-ig többet használva a szürkeállományukat, mint a felnőttek!!
Lepényleső
A több száz vélemény ugye nem azt jelenti,hogy vérzésének helye legalább annyi? - Első
olvasatra,aztán jön a panaszok áradata?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.