A Fidesz szerint Brüsszel és a baloldal emelni akarja a személyi jövedelemadót és meg akarja szüntetni a gyerekek után járó családi adókedvezményt.

Fidesz: Brüsszel és a baloldal adókat akar emelni

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta, a családokat, valamint a kis- és közepes vállalkozásokat segítené, ha az Európai Unió 25 százalékban maximálná az általános forgalmi adó (áfa) kulcsát.

A Fidesz reagálásában azt írta, az szja-növelés a valódi cél, ezért akarják korlátozni a tagállamok szuverén adópolitikáját.

Hozzátették: Brüsszel minden területen több hatalmat akar magának, ez pedig veszélybe sodorná a Fidesz-kormány eddigi adócsökkentéseit, az unióban legalacsonyabb magyar személyi jövedelemadót és a társasági adót, a családi adókedvezményt.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Tipikus Fideszes kommunikáció. Előveszik az ellenségképet (EU, baloldal, migráns stb.), akikre ráaggatnak olyan tulajdonságokat, amelyek tovább mélyítik a gyűlöletet ellenük. A valóság az, hogy ha 25 %-ban maximalizálják a forgalmi adót, akkor a kormány bosszúból emeli a személyi jövedelmi adót és csökkenti a családi adókedvezményt. majd harsogja,hogy erről az ellenség tehet. Aljas, sunyi módszer. De hát egy párt csak egy fajta tud lenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@simmering73: jó volt az a 2010-es adótábla: 5 millió-ig 17%,
a fölött 850000 +32%.
nezelodo
Már a Kuszaszemű is megmondta, hogy a negatív növekedés is növekedés, kvázi ha újra 25 % lenne az áfa dakotául az is horribilis emelés lesz.
csipetke
Éppenhogy csökkentenék az ÁFA-t,ami az unióban nálunk a legmagasabb.A 2 %-os csökkentés sok-sok milliárdba fájna a fidesznek,mi csak jóljárhatunk vele.Azt,hogy a személyi jövedelemadót emelné az unió,az a fidesz agymenése.Láttunk/látunk ilyet jó sokat.Lásd a Sargentini jelentést.Be nem ismernék,hogy igaz,inkább tolják az idióta kormánypropagandát a bevándorlásról.Azé kiváncsi lennék,hogy vajon hisz még nekik bárki is?
csipetke
@Mirabilis: 19:36 Ez meg a másik fidesz "jótétemény".Nehogymá' a fiatalok lakáshoz jussanak,ha újra felemelik az ÁFA-t a lakásokra,amik így se megfizethetőek egy egyszerű halandónak.Ez a családtámogatás fidesz módra.És csodálkoznak,hogy nem jönnek vissza a fiatalok?Akik még itt vannak,azok is el fognak menni.
kokopelli
@Eladott Ország: ..nem hallottál,vagy láttál "tüzet tűzzel oltani? Rendben, az adóra
ez nem vonatkozik,de honnan tudná a kormány!Az is csak másodlagos,hogy az EU
leß@rja,hogy ki milyen adót eszkábál össze otthon!A magyar fideszbunkók elhiszik,
hogy a zEjU kavar! A német élelmiszer (alapvető) áfá-ja 7%,és az EU hallgat!
..na de ilyet?...miért nem olyan magas mint a "magyaroké,Donnerwetter nohámoj!!!
CsipkeRózsa
Az ellenzék nem akar adókat emelni, csak csökkenteni, mert a 25 % kevesebb, mint a 27 %.

A kiseső adóbevétel pedig rögtön megoldható, ha a Orbán és tsai leadnak egy kicsit a lenyúlási hajlamaikról, és megszüntetik az "alkotmányos" költségeket is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.