A Fidesz szerint Brüsszel és a baloldal emelni akarja a személyi jövedelemadót és meg akarja szüntetni a gyerekek után járó családi adókedvezményt.

Fidesz: Brüsszel és a baloldal adókat akar emelni

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta, a családokat, valamint a kis- és közepes vállalkozásokat segítené, ha az Európai Unió 25 százalékban maximálná az általános forgalmi adó (áfa) kulcsát.

A Fidesz reagálásában azt írta, az szja-növelés a valódi cél, ezért akarják korlátozni a tagállamok szuverén adópolitikáját.

Hozzátették: Brüsszel minden területen több hatalmat akar magának, ez pedig veszélybe sodorná a Fidesz-kormány eddigi adócsökkentéseit, az unióban legalacsonyabb magyar személyi jövedelemadót és a társasági adót, a családi adókedvezményt.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Tipikus Fideszes kommunikáció. Előveszik az ellenségképet (EU, baloldal, migráns stb.), akikre ráaggatnak olyan tulajdonságokat, amelyek tovább mélyítik a gyűlöletet ellenük. A valóság az, hogy ha 25 %-ban maximalizálják a forgalmi adót, akkor a kormány bosszúból emeli a személyi jövedelmi adót és csökkenti a családi adókedvezményt. majd harsogja,hogy erről az ellenség tehet. Aljas, sunyi módszer. De hát egy párt csak egy fajta tud lenni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ja azért kötelezik őket az ÁFA csökkentésére!!!
S hát mondjuk - bár úgy sem fizeti - Orbán luxus utazgatása után járó adót nem ártana emelni! =))
Gauntlet
Jó tudni hogy az Emésztést van hatalmon!
Ja... Nem !
Kihagytátok a megemelkedett közösségi terheken, amik lenullázott minden más csökkentést!
Nessy
Hát ezt kutyának be ne adják, mert megvész szegény pára! Alapjában véve a TAO befizetéséról nem mondana le pártunk és kormányunk, több lenne a költségvetés felhasználható összeg.
Ebbe sem szól bele Brüsszel. Abba sem, hogy az üzemanyagban mennyi a különböző adó! Akkor sem szólt, amikor azért emeltek jövedéki adót az üzemanyagokban, mert alacsony volt az olaj ár!
Alapjában véve rajtunk kívűl senkit nem érint ez a javaslat, miután csak nálunk ilyen magas az ÁFA!
Nyertem egy doboz bonbont, mert arra fogadtam, hogy ezt is támadásnak fogják beállítani.
Apropó! Türkmenisztánban éppen most hálálkodnak az elnöknek, hogy az eddigi ingyen viz, villany, gáz fogyasztást fizetőssé tette!
Úgy látszik szervilis agyhalottak mindenhol vannak.
solidedge
Tipikus Fideszes kommunikáció. Előveszik az ellenségképet (EU, baloldal, migráns stb.), akikre ráaggatnak olyan tulajdonságokat, amelyek tovább mélyítik a gyűlöletet ellenük. A valóság az, hogy ha 25 %-ban maximalizálják a forgalmi adót, akkor a kormány bosszúból emeli a személyi jövedelmi adót és csökkenti a családi adókedvezményt. majd harsogja,hogy erről az ellenség tehet. Aljas, sunyi módszer. De hát egy párt csak egy fajta tud lenni.
advocat
Tisztázunk valamit! Az áfa nálunk - szinte mindenre - 27 %. Külhonban - általában 10 % az élelmiszer, és - általában - 20 % az egyéb cikkeké. Ezt ha akárhogy adjuk össze nincs 20 % sem. Mondjuk, sok élelmiszer nem fogy. mert kevesebb megy erre. Tehát a 15 % is jó! Marad 12 % a javunkra. No ebből lehet a dúsgazdagok adóját is15 %-ra csökkenteni (mondjuk 40 % -ra, havi kétmilliós fizetés mellett!). Családi adókedvezmény? Legyen olcsóbb minden és nem kell kedvezményt adni. Persze ez is a gazdagoknak jó, mert minimálbérből???
SZÓVAL ETETNEK RENDESEN. Mi meg bevesszük? Már aki.
Nessy
@advocat: Sokan megeszik ezt az álszent ostobaságot. Persze a fidesz majd rájátszik. Érdekes az nem probléma a kormánynak,. hogy hány ezer milliárdról mond le a költségvetés Orbán agymacskái miatt a TAO pénzeken keresztül, amiből aztán lehet támogatni Lőrinc barátot és a többi kegyencet, amiből annyit lopnak el stadionépítés és egyéb ürüggyel, amennyit nem szégyellnek. Ez nem gond. Ezért még meg is tapsolják őket!
Borsodi
@Nessy: Megy az agymosás ezerrel.Szégyen,hogy kik vezetik az országot és milyen eszközzel.
www.youtube.com/watch?v=3yeQcPje4iw
Lepényleső
A fydes matekja szerint,ahogy a választást nyerték? Íme a keresztényi érték,s kárunkra tették.
kereső
Szóval, ha az EP elfogadja az áfa (HÉA) módositást, akkor Magyarország kormány erre a fogyasztási adó csökkentésre úgy fog válaszolni,hogy megnöveli a munkát terhelő adókat,a kiesett adóbevételek pótlására.Megnyirbálja a munkavállalói-és a munkaadói kedvezményeket-és mindezt a baloldal és brüsszel hajtja végre-nem ám a 2/3-os többséggel parlamentben pöffeszkedő fidesz=orbán. ki a jóisten hozza a magyarországi törvényeket 2018-2022 között? Baloldal,meg brüsszel-hát persze. Talán más forrást is lehetne találni a kieső adóbevétel pótlására- de az sértené a "nemzet szuverenitását",azaz orbán érdekeit- a stadionok,és a nagyvállalatok árnyékában.Sértené a neoliberális gazdaságpolitikájukat.Na ezért se kell társadalom ismereteket ,pénzügyi alapismereteket oktatni,hogy a "nemzeti",meg a szuverenitás szavakkal mindent el lehessen adni a tudatlanoknak.
kisrigó
Aljas, hazug propaganda, mint eddig mindig.Történik egy intézkedés, ami esetleg jó lenne az embereknek, ezek a rohadékok rögtön ellenintézkedéssel reagálnak, azt pofázva, hogy mert Brüsszel miatt! Ergo, nem hagyják, hogy megvalósuljon az eredeti cél. Megy a másra mutogatás ezerrel, sajnos a szemellenzősök el is hiszik! Szegény mi!
namihami
SzJA, társasági adó, családi adó--csupa olyan adó, ami a saját kasztjuk további gazdagodását szolgálja.
namihami
Lemaradt:
Az ÁFA-t kellene levinni, amiből eszik, lakik a köznép is.
Az SzJa- t újra többkulcsossá tenni. Ne nekik hozza a pluszjövedelmet.
Családi adó annak a rétegnek segítség, amelyik eleve akkora jövedelemmel bír, amiből állambácsi le tudja vonni az egyébként államkasszát gyarapítandó pénzt. A másik sokgyerekes rétegnek pedig nemhogy ennyi, de egyáltalán számottevő jövedelme sincs. És különben is, az ő családidealjuk költségeit ne egy társadalo.ra hárítsák át. Ha a nagycsalád az eszménye, akkor teremtse meg magának az ehhez szükséges összeget. Éz a családterv nem a többi adózó kötelessége kéne, hogy legyen.
terlasz
Hagyjuk már ezt a kamu SZJA-csökkentést, mert mellette olyan átkeresztelt adókat fizetünk, ami jóval magasabb, mint amit a korábban letudhattunk ebben az adónemben.
Eladott Ország
Vajon mi a tökömről beszél a Fidesz most? Ki az úristen akart itt bármit is emelni? Értem én, hogy már mindent támadásként kell eladni, mert akkor majd jól meg lehet védeni bennünket, de ezt talán még a Fidesz hívek is nehezen hiszik el. Ugyanis miről van itt szó? Az EP javaslata maximalizálná – Magyarország esetében pedig – CSÖKKENTENÉ az egyébként borzasztóan magas 27%-os áfát. Tehát minden egyes vásárláskor kevesebbet kéne otthagyni a boltban, hogy azt állambácsi – Orbán, Tiborcz, Vajna és a többiek – szépen ellopja. Ezzel szemben a Fidesz azt állítja, hogy Brüsszel és a baloldal – Gyurcsány, természetesen – adóemelést akar. Nem, basszameg, nem erről van szó, jó lenne megtanulni olvasni, ha már milliós fizetéseket tesztek zsebre.
Eladott Ország
Szóval Magyarországon azért a legmagasabb az áfa az egész EU-n belül, mert kell a pénz adócsökkentésre. Értem. De ki fizeti ezt a borzaszótan magas adót, amiből aztán meg lehet segíteni a kevésbé tehetőseket? Mindenki, ismétlem, mindenki. Az is 27%-ot fizet, aki egyébként segítségre szorulna. Tehát saját maga fizeti ki a saját megsegítését. Köszi, állam!
De ha már itt tartunk, lássuk mennyire alacsonyak is az adók idehaza: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/10/tenyleges_adoterheles-20170728.png
Nem Brüsszel emelte közel 51%-ra a magyar adóterheket – mindenféle járulékok formájában – hanem a magyar kormány. Ez a szuverén, alkalmatlan kreténekkel teli, feladatát ellátni képtelen magyar kormány. Minket, magyarokat nem Brüsszelből támadtak meg, hanem Felcsútról, és támadnak minket a mai napig, adók és elvonások formájában. Miközben Orbán és oligarcha barátai milliárdos magángépeken repülnek Moszkvából Londonba, addig egy átlag magyar annak is örül, ha minden hónapban képes kifizetni a villanyszámláját. Ki is támad itt kit?
tudode
Na így működik orbanisztán, amelynek az EU-ban na mije is van? PROPAGANDA MINISZTÉRIUMA, egy "csuti" által elhasznált, lejárt lemezű frakcióvezető vezetésével, több 10 milliárddal kistaffirozva:
.
---- Brüsszel áfát csökkentene, ami a Fidesz szerint adóemelés!
index.hu/gazdasag/2018/10/05/ado_afa_afacsokkentes_fidesz_brusszel/
.
"""Csütörtökön jelent meg a hír arról, hogy az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta azt a javaslatot, amely 25 százalékban maximálná az EU-ban kivethető általános forgalmi adót (valamint azt a javaslatot is, amely fellépne az unión belül áfacsalások ellen, amiket évente nagyjából 50 milliárd eurós kárt okoznak a tagállamoknak. ""
.
Természetesen NÉPHÜLYÍTÉSSEL, valamilyen adót kell emelnie a RENDELETI KÖLTSÉGVETÉS góréjának, mivel a 2%-os ÁFA kiesés horribilis összeggel csökkenti/kentené azt az ÁLLAMHÁZTARTÁST, amellyel még nem is számoltak el, ÁLLAMTITOK az adófizetőkkel.
.
Gáz Géza van a vonójában a röfi papának, mivel ugyan kihelyeztette a passzra vert Lázárral, de az EU a BUKSZÁNKBÓL a pályázók számára megelőlegezett lóvénak az EU csak 1/5-ét utalta át! Vajon miért? Mert nem Magyarországtól, a habzsi dőrzsi Bt-től vonta meg a BIZ-ALMÁT!
bencemacska
Amennyiben a 25% több a 27%-nál : igazuk van.
Ez a Fidesz matematika!!!
balos
Szeretném megérteni a fideSSes ész-járást,de ahhoz hülyének kellett volna születnem!Mint a rájuk voksoloknak!
Madácsi Pali
Ez csak a természetükből fakad, hisz minden tény ellenkezőjét hazudják.
kokopelli
@balos: ..nem a fideszét szeretném én,hanem a tapsolókét!A Fidesz,csak azt tálalja,
amit az egy-bites csordája igényel! Nem volt még a történelemben,hogy a "schlepp"
dalolva ment akár a háborúba is?
bencemacska
@Nessy: tegnap, 20:55
Lehet, hogy azt is OV intézte el? Nem régen tett náluk látogatást, vagy legalábbis találkozott a türkmén basival!!!
bencemacska
@kereső: Mivel OV még az életében nem végzett termelő munkát, nem fizetett munkát terhelő adót, vásárolni Bécsbe járnak , nem fizetik a magyar ÁFÁ-t.
A Luxus utjai és egyéb szolgáltatások pedig AJÁNDÉKOK, tehát számára adómentesek. / De csak neki és udvartartásának!!!/
simmering73
Az szja-t nem felemelni kell, mocskos fidesz, hanem visszaállítani a 2010 előtti állapotra.
kereső
@simmering73: jó volt az a 2010-es adótábla: 5 millió-ig 17%,
a fölött 850000 +32%.
nezelodo
Már a Kuszaszemű is megmondta, hogy a negatív növekedés is növekedés, kvázi ha újra 25 % lenne az áfa dakotául az is horribilis emelés lesz.
csipetke
Éppenhogy csökkentenék az ÁFA-t,ami az unióban nálunk a legmagasabb.A 2 %-os csökkentés sok-sok milliárdba fájna a fidesznek,mi csak jóljárhatunk vele.Azt,hogy a személyi jövedelemadót emelné az unió,az a fidesz agymenése.Láttunk/látunk ilyet jó sokat.Lásd a Sargentini jelentést.Be nem ismernék,hogy igaz,inkább tolják az idióta kormánypropagandát a bevándorlásról.Azé kiváncsi lennék,hogy vajon hisz még nekik bárki is?
csipetke
@Mirabilis: 19:36 Ez meg a másik fidesz "jótétemény".Nehogymá' a fiatalok lakáshoz jussanak,ha újra felemelik az ÁFA-t a lakásokra,amik így se megfizethetőek egy egyszerű halandónak.Ez a családtámogatás fidesz módra.És csodálkoznak,hogy nem jönnek vissza a fiatalok?Akik még itt vannak,azok is el fognak menni.
kokopelli
@Eladott Ország: ..nem hallottál,vagy láttál "tüzet tűzzel oltani? Rendben, az adóra
ez nem vonatkozik,de honnan tudná a kormány!Az is csak másodlagos,hogy az EU
leß@rja,hogy ki milyen adót eszkábál össze otthon!A magyar fideszbunkók elhiszik,
hogy a zEjU kavar! A német élelmiszer (alapvető) áfá-ja 7%,és az EU hallgat!
..na de ilyet?...miért nem olyan magas mint a "magyaroké,Donnerwetter nohámoj!!!
CsipkeRózsa
Az ellenzék nem akar adókat emelni, csak csökkenteni, mert a 25 % kevesebb, mint a 27 %.

A kiseső adóbevétel pedig rögtön megoldható, ha a Orbán és tsai leadnak egy kicsit a lenyúlási hajlamaikról, és megszüntetik az "alkotmányos" költségeket is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.