Az elmúlt években jelentősen nőtt a nők munkaerőpiaci jelenléte, a közéleti jelenlétüket tekintve azonban Magyarország "még nincs a lista élén" – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Szilvásváradon, egy szakmai fórumon.

Novák Katalin: jelentősen nőtt a nők munkaerőpiaci jelenléte
Fotó: MTI

Novák Katalin megjegyezte: céljuk, hogy vonzóbbá tegyék a közéletet a nők számára.

Az államtitkár fővédnökségével pénteken indult el a Mathias Corvinus Collegium (MCC) első női közéleti vezetőképző programja. Az ünnepi megnyitón kiemelte: céljuk, hogy lehetőséget adjanak a nőknek.

Elmondta, fontosnak tartották, hogy Magyarországon legyen egy női közéleti vezetőképző, ahol egymásra találhatnak azok a nők, akik érdeklődnek a közéleti kérdések iránt.

Az MCC a 18 és 36 év közötti, a közéleti szerepvállalás iránt érdeklődő nőknek indította el új képzését. Novák Katalin elmondta:

nagy érdeklődés övezte a programot, nagy volt a túljelentkezés; így részletes, minőségi választási folyamatban került ki a jelentkezők közül az a 17 nő, aki részt vehet a programon.

Közölte: nemcsak női előadók lesznek, s nem is csak női témák, hanem számos közéleti témát megvitatnak majd a képzés során.

Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója elmondta: az 1996 óta működő MCC célja, hogy megtalálják azokat a fiatalokat, akik többet szeretnének elérni az életben, mint az átlag.

Hozzátette: az Emmi támogatásával több más projektjük is indul, illetve indult az idén, a Kárpátaljai Közéleti Akadémiát például a múlt hétvégén nyitották meg. A női közéleti vezetőképzés elindításával azt célozták meg, hogy javuljon a nők közéleti szerepe javuljon Magyarországon.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Dr plágium: Nem, az nem dolt meg, csak kibovult : majd utojatekkent elbeszelgetnek nehany kozeleti kerdesrol a ferfival, akivel lefekudtek (termeszetesen szigoruan gyermeknemzesi szandekkal, az egyhaz es orban aldasaval,...:o(((( )
Ennyi kretent eleg nagy kunszt lehetett osszeszedni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Dr plágium: Nem, az nem dolt meg, csak kibovult : majd utojatekkent elbeszelgetnek nehany kozeleti kerdesrol a ferfival, akivel lefekudtek (termeszetesen szigoruan gyermeknemzesi szandekkal, az egyhaz es orban aldasaval,...:o(((( )
Ennyi kretent eleg nagy kunszt lehetett osszeszedni...
balos
Ezt minden nővel megtestik,vagy csak azokkal akik nem szültek még gyereket?
justhpeter
Fel nem fogom mit akar még ezen a piacon ez a háziszárnyas ?
karma1
Ezt a baromsagot...Minek menjen egy no peldaul a Parlamentbe? (Mert a kozeletet ugy erdemes csinalni, hogyha valaki bejut a Parlamentbe, mint kepviselo, hogy tudjon is valamit tenni a valasztoiert) Talan azert menjenek oda a nok, hogy kover meg jobban meg tudja alazni oket? Megkapta mar Vadai Agi is a magaet, Kunhalmi Agi, mert fel mertek emelni a hangjukat a nok ellen elkovetett eroszakos cselekmenyek miatt, es kover egy szoval sem kimelte oket, sot,... Aztan me'g meg is buntette oket, ha vissza szoltak...:o(((
Csizmás Kond
...ha már nem akarnak szülni, nem kell főzni, mosni takarítani mert ott a sok csodamasina, akkor csak kell valamit csináljanak...
Eladott Ország
Sőt, Magyarországon a nők nagy többsége is nő, nem úgy mint a fidesz harci kancái!
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2625/4752/original.jpg?w=600&h
De akik elröhögik, hogy Terike átesett a vak komondoron, akik kisanyámnak szólongatják nőtársaikat a parlamentben aki nőügyekkel nem foglalkozom, ennyi hülye vén kurvát aranyköpésen és akik még mindig magasról lefossák a nők elleni erőszak visszaszorítása tekintetében kulcsfontosságúnak számító Isztambuli Egyezmény ratifikálását. A fideszesek – nemre való tekintet nélkül – szerint ez a cinikus, szexista tahóság menő és rendben van. A párthűség és az esetleges intellektuális tőke nem életbiztosítás egy olyan szervezetben, -lásd Szemerkényi Réka nagykövet - amelynek feje olyan mentalitással van felvértezve, ami még a felcsúti kocsmában, de talán még a B-közép kebelén is határesetnek számít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.