Közleményt adott ki a Felház, amivel tulajdonképpen búcsúznak önmaguktól.

„Nagy örömmel és szívünkben hálával tudatjuk, hogy a Felház küldetése a végéhez közeledik és a feladatára kapott idejét betölti.

Ezzel jelenlegi működésünket befejezzük, a három alapító közvetlen vezetésével és az önkéntes csapattal végzett központi szervezés véget ér és ilyen keretek között nem szervezünk több Felház alkalmat”

– írják.

Hozzátették:

az idei, 2018. őszi szemeszter az utolsó a Felház működésében, ezt követően pedig a vizsgaidőszak után, 2019 márciusában záróalkalmat tartanak.

A Felház három éven át működött, tagjai dicsőítő- és imaestek mellett egyre több missziós tevékenységet indítottak el, amelyek a közlemény szerint túlmutatnak a Felház keretein. Ahogy írják, ezek a mozgalmi szálak önállóan folytatódnak, illetve újak indulnak el és az eredeti célok betöltéséért laza együttműködésben futnak tovább. A változásokról újabb közleményeket adnak majd ki.

A Felház vezetői korábban azt nyilatkozták, hogy addig fogják ebben a formában csinálni, amíg egyetemisták. Úgy tűnik, tartják magukat ehhez.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Felház

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
@wagabund: Ne aggódj, majd más formában fel élesztik, lehetőleg úgy hogy történelmi egyházzá lehessen nyilvánítani ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Már megvették nekik a diplomát, vagy ajándék lesz az IS?
Fradigege
@bencemacska: Apuci rászólt. Megvették neki rajtunk keresztül ajándékba.
Fradigege
Felszálltak. Ott ülnek felcsútnak jobbján, s döngetik a poklok kapuját, Lucifer menekül.
Grafix69
Apa oda szólt , hagyd abba fiam , mert ez nagyon nyílt lopás.
bencemacska
@Grafix69: És csak úgy ingyen szót fogad? Vagy eddig sem saját kútfejéből szervezett, hanem atyai "tanácsra"
lampa laz
Gyerek, egyszerűbb lenne felvállalnod a másságodat, mint Jézus menyasszonyaként bohóckodnod.
wagabund
itt valami nem stimmel...olyan szépen indult...a dicsőséghez vezető út mentén szem nem maradt szárazon...és tessék...most mi lesz velünk eccerű emberekkel, akik látni vélték a fénylő csillagot?
Dr plágium
@wagabund: Ne aggódj, majd más formában fel élesztik, lehetőleg úgy hogy történelmi egyházzá lehessen nyilvánítani ...
Papuska1
A felház a protestáns hitrendszerbe jól beleillő hitbeli ifjúsági mozgalom. Szerintem az apjának sem lehet kifogása, hiszen szintén rendszeres templomba járó, református ember. Valódi Kálvinista! Apropó, ha egy picit utána néznétek Kálvin életének, hitvallásának, cselekedeteinek, rögtön megértenétek Orbán Viktort is. Kálvin a "liberátusokkal" küzdött az egykori Genfben, Orbán a "liberálisokkal". Nem éreztek ebben valamiféle hasonlóságot. Egyébként Kövér Láűszló és Gulyás Gergely ugyanennek a vallásnak elkötelezett híve, templomba járó emberek!
nusika
@Dr plágium: ...szerintem, ez csak a ""bevezető" volt! ...tesztelték a véleményeket, majd fogják közölni, hogy sokan kérték, hogy újra legyen...lehet, hogy más neve lesz! ...így is több milliót zsebeltek!
simmering73
Rövid küldetés volt, de szart se ért.
Gauntlet
helyes ! M?ár így is olyan sok állami pénz mostak tisztára, hogy már Patyolatba se kell vinni !
Macskaszem
@Papuska1: " Egyébként Kövér Láűszló és Gulyás Gergely ugyanennek a vallásnak elkötelezett híve, templomba járó emberek!"
Orbán és a többi nyaller csak templomba járók, akik a vallás leple alatt garázdálkodnak, lopnak, hazudnak és hülyítik az embereket.
Ábel
@Papuska1: Szerintem csak megjátsza, nem hisz ő semmiben, csak a pénzben, és hatalomban...
Az a "Térdre csuhások", a rendszerváltás parlamentjében az utolsó őszinte megnyilvánulása volt. Neki a pénz az istene...
papa.49
@simmering73: Azért 35 millióval csak megtámogatták a felházat a tavasszal !!!
dr. prédikátor
@papa.49: Azt nem a felház kapta hanem a buzi gáspár gyerök!vajon ki fogja elszámoltatni őket???
bencemacska
Jelentkezzen, aki látta OV
-keresztlevelét,
-hittan óraigazolását,
-konfirmációs emléklapját, vagy
- egyházi esküvőjének egyházi anyakönyvi kivonatát!
papa.49
@dr. prédikátor: Egyezik a véleményünk a srácot illetően, meg a pénzt illetően is, elzámoltatás meg NEM LESZ ...
Kukac Kukac
Félreértés volt az egész. A faternak szeretett volna kedveskedni, hogy a Pancho Arénában a PAFC meccsén legalább egyszer legyen Flház. Ez jött ki belőle...
papa.49
@bencemacska: Olyant amit keresel NEM TALÁLSZ !!!
Edmond Dantes
Én ebből csak annyit értek,hogy az apjához hasonlóan ő sem akar reggelente munkába menni.Tényleg qrva szar dolog,igaza van.
cikicakk55
@bencemacska: ma 15:13
nagyon jól fogalmaztál,mikor azt írtad,hogy " kútfej" Kb annyi esze is van ennek a kölöknek.Egyértelmű,hogy apuka megvette neki a diplomát.Kizárt,hogy annyi ésszel,amennyivel ez nyilatkozott már nem is egyszer,lehetetlenség még akár az érettségiig is eljutni szülői besegítés nélkül. Szerintem az érettségit is megvették neki.Amennyiben találkozna egy igazi hívővel,egyből össze is csinálná magát.
görbetükör
Hát igen, Brüsszel kezdi elzárni a csapokat.
karma1
@görbetükör: Valoszinu, hogy a gyereke'n akkor sem fog sporolni, hogyha b elzarjak a penzcsapokat, mert annyi love mindig lesz, hogy a kozvetlen csaladnak jusson.
Eppen csak gazsi gyerek keptelen elohozni valami uj baromsagot, : elismertette magat apucival hivatalos egyhazi gyulekezetnek, de meg arra sem tudott egy szot kitalalni, hogy mikent nevezzek a talalkozoikat. Miset nem mondhatott, az mar a katolikus egyhaze, az imahazat probalta kialakitani, de az sem igazan jott ossze, mert az ima az az igazi tortenelmi egyhazakra van kitalalva es a Bibliahoz kotve, igy aztan a bulijaikat az o egyszeru kis paraszt agyaval "alkalmaknak" emliti...
Haaaat, ha 3 ev alatt csak ennyire futotta?
Es akkor most mi lesz a csodalatos gyogyitasaival? A santak meg a benak mehetnek a Honvedba?
wagabund
@Dr plágium: félő, hogy igazad lesz...
görbetükör
@karma1: Én mégis úgy vélem, hogy a hatalom megtartása, erősítése van a legelső helyen. A gyereken is csak annyiban, abban segít, hogy az ő vagyona, hatalma erősödjön.
Ha ez a vallási dolog ütközik más vallási érdekkel, ami fontosabb a fenti szempontok szerint, akkor annyi.
yazo64
"A Felház alkalmak befejezésével viszont elindul a mozgalom következő szakasza, aminek „mindenkor az Evangélium bemutatására és az Egyház építésére kell irányulnia”."

Segítséget kérek, ez mit jelent? Folyt. köv. + állami támogatás?
csipetke
Már épp illő,hogy befejezzék a vallás mögé bújtatott bohóckodást.Nem mondta az apja ennek a mihaszna kis pöcsnek,hogy munkáskéz-hiány van az országban.A kőművesek mellé mindig keresnek segédmunkást.A malterhordáshoz még ész se kell.Nem gondolom,hogy értenek ezek a senkiháziak bármihez is.A faterja nem merte őket megszórni pár millával,hogy szétszélednek?
csipetke
@Fradigege: 15:06 Ja.Jól mondta Bödőcs a showder klubban,hogy amióta a kdnp van,a máriapócsi szűz már nem csak könnyezik,hanem zokog...
TomasP
Apukától kapott egy vödörnyi állami támogatást, ami ezennel eltűnik. Meg lett a zsebpénze ahhoz, hogy ő is a saját lábán álljon a pénzünkből.
Desischado
Pénzmosás, állami támogatás. Így kell ezt csinálni. A gazsi gyereknek is büdös a munka.
csipetke
@Papuska1: 15:53 Azért az mégiscsak óriási különbség,hogy Kálvin nem lopta ki a svájciak szemét,és nem urizált,hanem puritán életet élt,és nem álhívő volt,mint orbán,aki a Tízparancsolattal sincs tisztában,ha csak 3 pontot veszünk belőle figyelembe:-NE LOPJ! NE HAZUDJ,MÁSOK BECSÜLETÉBEN KÁRT NE TÉGY! MÁSOK TULAJDONÁT NE KÍVÁND!
Ezek alapján nem lehet orbánt Kálvinistának,és egyáltalán hívőnek nevezni...
csipetke
@papa.49: 16:51 Eddig tartott a della..
bencemacska
@yazo64: ma, 19:47
Azt hittem, csak számomra érthetetlen az "isteni kinyilatkoztatás"!
De látom nem az én készülékemben van a hiba!
papa.49
@csipetke: Majd juttat neki a kretén apja megint !!!
csak úgy....
Nagy szemétség lenne a Gáspárt vagy az orbán unokákat el vagy megítélni!
Tehetnek ök arru,hogy hova születtek?
papa.49
@csak úgy...: A Gazsit miért lenne szemétség, az a szemétség ahogy él , az unokákkal kapcsolatban egyezik a véleményünk...
csak úgy....
@papa.49: Vannak apák,kik bitorolják a kölkeik életét ..., szerintem az a gyerek nagyobb problémán szenved,mint azt mi gondoljuk...
Grafix69
Bezár a faház , lehet ,hogy Isten megharagudott kicsi az egész bagázsra . Vagy tényleg apuka mondta neki ,: Te Gazsi ,most ,hogy ennyit repülőzök nem tudom az egyháztörvényt ilyen hirtelenbe át tuszkolni a parlamenten , mert mingyá rájönnek , hogy akkor a Faház is kaphat támogatást .
csak úgy....
@papa.49: szerinted egyszerü élete lehehet a gyereknek egy mindent jobban tudok és mindent megmondok apa mellett ?
bencemacska
@csak úgy...: ma, 20:35
Nehogy egy 26 éves fiatalembert kötelesek vagyunk eltartani, mert nem dolgozik, nem tanul, hanem mit is csinál?
Pénzt mos, vagy csak tarhál?
csak úgy....
@bencemacska: Egy domináns apa ,kuss mindenkinek a környezetében! Biztos vagy abban,hogy 26 évesen egy idióta ellen,labdába bírnál rúgni?
csak úgy....
@fideszes gyökér: tanácsolta? mondta,hogy mit kell tenni...
bencemacska
@fideszes gyökér: Hát - igazság szerint - a Gazsi gyerek egy leselejtezett profi futballista! Lehet, hogy nyugdíjas!
bencemacska
@csak úgy...: ma, 21:31
Hát 26 évesen már el lehet hagyni a mama-hotelt!
csak úgy....
@bencemacska: Nem is tudom,hogy mit mondjak,,,én sajnálom a Gáspárt de az apjával kapcsolatban semmi ...,az egy született getzi de mit tehetnek erröl a kolkei?
bencemacska
@csak úgy...: ma, 21:44
Biztos nincs irigylésre méltó helyzetben, az biztos. Én régen otthagytam volna!
Nézd meg egy kicsit a családfát, aztán gondolkodj!
Tudsz valamit az öccseiről?
Tudsz valamit OV kisebb gyermekeiről? A Sára egyszerűen kimenekült a családból. Hallasz róla olyan történeteket, mint a récsölkéről? A két kisebb még csendesebb.
A Gazsinak az a pechje, hogy ő az egy szem fia a vezírnek, és nem tudta az apja álmát valóra váltani. Pedig neki épült a stadion, az akadémia, de hát nem tehet róla, hogy lesérült.
csak úgy....
@bencemacska: Mindent értek csak azt nem,hogy Te a Gazsi helyibe,hogy és hová menekültél volna? Errü a szerencsétlen gyerekrü, Ok,pici túlzással ,de a Habsburg Rudolf jut az eszembe,.Mayerlingnél...
csak úgy....
@fideszes gyökér: nem a bodrin esett körösztül az asszonyka? óvatosan a vádaskodásokkal,tököm aki látogatni akar,szögeden a csillagba...,csillagom .
csak úgy....
@fideszes gyökér: 2 napot lesz erdogán bácsi bundapesten,szerintem lesznek ötletei,hogy mitü vagy terrorista...
bencemacska
@csak úgy...: ma, 22:29
Afrikába biztos nem mentem volna, ott meleg van!
Inkább a tudomány világába menekültem volna. Ott nem nagyon illene zaklatnia. Persze ahhoz sokat kell tanulni.az apjától
A Ráhel kihasználta az apja kijelölte utat, még túl is teljesített. Meg is kap mindent tőle.
Sára a maga lassú, csendes módján kivívta, hogy ne kelljen mindig mindenben az apja kívánságát teljesíteni! Szép csendben férjhez ment , így önállósította magát.
Persze a lányoknak könnyebb, mert 4-en vannak, Gazsi meg az egy szem fiú!
Most üt vissza, hogy gyerekkorában foglalkozott vele!
bencemacska
Jav.: a második mondatban "az apjától" természetesen felesleges!!!
csak úgy....
@bencemacska: Szerintem a Gazsi,akkor is alkalmasabb lenne miniszterelnöknek,mint az apja!
Rövid idön belül ,eldöntötte,hogy se a focihoz sem a vallásos dógokhoz se kedve,sem tehetsége!
A kedves papa meg várat magára,mert szerinte ö mindenhez ért...
He legelnem köne a szegénységtü,akkor sem cserélnék a Gazsival !
csak úgy....
@fideszes gyökér: Látom kezd gyünni az érzelgösség ! Pár napig ne végy magadhoz dönert és az 1% adódat ,jobb ha valami bodri vécser alapítványnak adod. :)
papa.49
@csak úgy...: Nem értettem egyet az Apámmal ezért 21 évesen megnősültem, és a saját 44 lábamra álltam, mikor ennyi idős voltam mint ez a ribizli, már a saját házunkban éltünk a 3 fiunkkal !!! Ez nem kifogás, hogy az apja mellett nem tud felnőni, ha nem is akar akkor meg miről beszélünk !!!
Yoda69
Mennyit sikerult osszesibolni az adofizetoktol?
nezelodo
Ajaj, lehet, hogy MNB alapítvány lesz belőle... Esetleg a dédmama számlájára utalják az adományokat, mint a Győzike.
Veleda
Már éppen elég állami támogatást szedtek össze ahhoz, hogy Főnix madár módjára újraéledjenek.
kereső
Úgy látszik,hogy a "nemzetnek" sarlatánok,hitet gyalázó,az embereket a legaljasabb módon-hitüket kihasználva meglopó "téritők" is kellenek már.És ahhoz,a gyermekeink ,unokáink lelkét akarják felhasználni,hogy beteges hatalmukat megtartsák,és kiterjesszék- megtagadva mindent ,ami emberi,megtagadva -és felhasználva Jézust.Ördögi a terv nem vitás.
bencemacska
@csak úgy...: tegnap, 23:29
A végén csak igazat adsz nekem.
Ha lenne egy kis spiritusz a Gazsi gyerekben, már régen meg lenne a diplomája (kettő, három is!) és vidáman integetne az apjának jó messziről.
Ebben még a nagyapja és dédnagyanyja is segítette volna, hogy a nagyanyjáról ne is szóljak!
OV nagyon szereti az alulképzett rokonokat!
hemami
@durbincs: Hát ennyi értelmetlen zagyvaságot hogyan is lehet leírni ? Ehhez már egy külön tolmács kellene ! Régóta figyelem, hogy egy értelmes mondata sincs. Mit akar elérni ezzel a sok értelmetlenséggel ?
kokopelli
@bencemacska: ...csak rosszul indult neki a "kiscsuti"! A házakat alul kezdik építeni!
Az "Alház"-zal kellett volna kezdenie! Nem szólt neki az atyja,hogy ő is alulkezdte "klot-
gatyában mezitláb,taknyosan mint purdé,és csak később küzdötte le magát!..minek is ?! :-(
bencemacska
@kokopelli: Ismereteim szerint saját magát akarta a fiában "megismételni".
Legyen végzett jogász és első osztályú profi futballista!
27 éves korára egyik sem sikerült. Jogász még nem lett, futballista már nem lesz!!!
kokopelli
@bencemacska: miért,az apja csapnivaló focista,és a "jogot" már rég elfelejtette!
Praktizált egy percet is,mint jogász? Nem! Életművész,foglalkozása "Despota"! ;-)
kereső
@kokopelli: egy Cippola-szemfényvesztő,hatalommániás,az emberek bizalmát meglopó,azzal visszaélő tróger.
bencemacska
@kokopelli:
Valamikor a 90-s évek elején mindig az volt a vita döntő érv nála:" én végzett jogász vagyok". Vagy azzal dicsekedett, hogy ő még most is igazolt sportoló, edzésekre is járt.
Én meg azt mondom, lehet, hogy a regnáló miniszterelnökök között ő a legjobb focista, a focisták között meg ő a legjobb miniszterelnök azaz = egy elfuserált hólyag!!!
Aki Én
@Papuska1: Szerintem tuti viccelsz. Teszteled a közönség tűrőképességét.
Orbán a Liberális internacionálé alelnöke volt. Apja MSZMP párttitkát, ő maga KISZ titkár.
Szerinted minden idők legkorruptabb, leghazugabb kormánya mennyire keresztényi? Téged nagyon félrevezetnek azzal, hogy templomba járnak.
És az Orbán gyerek mennyire korrekt keresztény, ha kézrátéttel gyógyít (hiteget) rákbetegeket?
Most komolyan. Ez a keresztényi cselekedet,ez hiteles neked?
Papuska1
@bencemacska: Jelentkezem. A konfirmációs papírját és a hitvallás tételét videón láttam. Felnőttként konfirmált a Hegyvidéki református gyülekezet tagja. Bár a felesége nem református, vele és legkisebb lányukkal járnak időnként vasárnap templomba. Egyébként Balogh Zoltán vezetésével készült fel a konfirmációra és többek előtt tett konfirmációi vizsgát.
Papuska1
@Papuska1: Egyébként a hitvallás tétel fenn van a YouTube-n. Rá lehet keresni!
bencemacska
@Papuska1: Nem láttam.
Persze mikor esedékes lett volna, még nem volt "divat".
Én tudtam konfirmálkodni 1954-ben is!
hemami
@durbincs: Valóban nem itt születtem, hanem Temesváron, de 8 éves korom óta itt élek , azóta vagyok magyar állampolgár, és most októberben betöltöm a 83. évemet. Előtte is magyarul végeztem el az első osztályt még a szülővárosomban ( egyházi iskolában ), a további tanulmányaimat itt végeztem. Úgyhogy jól tudok magyarul, azt a nagyon keveset, amit még óvodában románul tudtam, már sajnos teljesen elfelejtettem, néhány gyerekdal van még a fejemben. Nem sértésnek szántam, amit írtam, de valóban értelmezhetetlenek az Ön írásai. Nem tudom, hogy mi ennek az oka, de már elég régóta erre a megállapításra jutottam. A továbbiakban nincs szándékomban vitába szállni senkivel, így Önnel sem. Minden jót , azt hiszem nem nekem kell magyarul tanulnom.
Aki Én
@bencemacska: 17:07 Az sem bizonyít semmit, legfeljebb azt, hogy büntetlenül lehet lopni, csalni, hazudni, tömegeket félrevezetni.
Azt nézd meg, miket cselekszik ő és köre. Melyik keresztényi?
Veleda
Eddig mindent megértettem, kivéve azt hogy FELHÁT. Valaki magyarázza már el nekem, hogy mi az isten csudája ez? A far-hátat értem, de szerintem nem az!
CsipkeRózsa
Felépült a Felház, minden ház felépítése egyszer befejeződik.
hemami
@durbincs: Nos hát úr még nem voltam, csak asszony és Pesten élek 8 éves korom óta.A hátam nem túl egyenes, de ez a koromnál fogva nem olyan nagy csoda. Egyébként aki öreg az nem feltétlenül szenved demenciában, bár a memóriám volt már jobb is, azért még adekvátan tudok gondolkodni. Pont a mai napon töltöm be a 83. évemet, bármilyen furcsa is ez Önnek. A magyar tudásom nem szorul frissítésre, ez az anyanyelvem, és amióta élek ezen a nyelven beszélek és írok, olvasok, álmodok. A többi zagyvasága Önt minősíti, nem engem.
hemami
@durbincs: Örülnék, ha letagadhatnám a 83 évemet, nem lenne rossz újra fiatalnak lenni, de mi értelme lenne letagadni ? Attól sajnos nem lennék fiatalabb. Ma van a 83. születésnapom. Talán küldenem kellene a születési anyakönyvi kivonatomat ? Úgy tűnik az iskolát nem én kerültem, 1954-ben érettségiztem jeles eredménnyel, utána még pár évig egyetemre is jártam ( orvosira ), de azt sajnos nem fejeztem be, mert férjhez mentem, jöttek a gyerekek és a kettő együtt már valóban nem ment, de később munka mellett középfokú egészségügyi végzettséget szereztem, jeles eredménnyel. A többi, amit írt, a már megszokott értelmetlen zagyvaság, arra még csak reagálni sem lehet és nem is érdemes. Részemről ezzel befejezem ezt a " magasröptű " társalgást.
anima
Három évig szolgált, mint Jézus.
Ez most tényleg azt hiszi, hogy nyomdokaiban járt?
Egy csodáról sem hallottam, amit beígért.
Hazudott?
Mint az apja?
Mint Sátán?

Eddig mindenre alkalmatlan, hülyegyerek!
Apja fia.
Dolgozik?
Adózik?
Van valami haszna a létezéséből a magyar államnak, vagy csak ingyenélő, mint az apja?

A tevékenysége alatt megismertette bárki is a Teremtő Istent?
Én a nullára tippelek.

Szégyelli magát egy kicsit is ez a szégyentelen?
Még csak fel sem fogja, hogy mennyire kárára van az emberiségnek, a kereszténységnek, a magyaroknak.
Sorolhatnám a vádpontokat, amennyi bűnt elkövetett ez az ember a kereszténység nevében, de nem sorolom.
Nem értené meg - akkor minek?

Az a buta arc amivel belenéz a világba...a sokszorosan bukott!
Menj a picsába fiatal !!! (gyere haza fiatal után szabadon)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.