Egyre többen nyitnak a "babakötvény" vásárlásához szükséges Start betétszámlát a gyermekük részére – közölte a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Egyre népszerűbb a babakötvény
Fotó: Pixabay

Borbély László András hangsúlyozta: 2013 óta bővül nagy mértékben, évente 20-25 ezerrel a számlanyitások száma, így már 159 ezer számlát tartanak nyilván.

Az ütemre jellemző, hogy míg a múlt év végén 38 milliárd forint volt a 2006 óta nyitható Start számlákon tartott pénz, az idén már szeptemberben meghaladta az összeg a 48,5 milliárd forintot.

Ebben a helyzetben azzal számolnak, hogy az év végére a betétállomány meghaladja az 50 milliárd forintot – mondta az elnökhelyettes.

(MTI)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Majd ha elég sok pénz lesz rajta, a fütyisz lenyúlja szokás szerint !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Majd ha elég sok pénz lesz rajta, a fütyisz lenyúlja szokás szerint !!!
kulabombaafityiszre
@Pegero: Na,te is csak a gazdák seggnyalásában vagy kiváló.
A propagandát nyomod ezerrel.Méltó párja vagy a durbincsshikarinak.
Yoda69
Nyitni en is nyitottam mindket gyerkocnek. Viszont egy fillert se tettem be ra.
Ha ellopja ezt is a fideSS akkor csak azt lopja vissza amit betett :)
cikicakk55
Itt Hódmezővásárhelyen észre is vettük,hogy a babakötvény nagyon népszerű volt.Szinte mind el is tönt Lézer Jankó uralkodása alatt,pedig most jól jönne ha a lassan 10 éves gyerekeknek gyülögetne a kis pénzecskéjük mire felsőbb iskolába mennének.
cikicakk55
@Pegero: papa49 legalább a cikkekhez szól hozzá,nem a fórumozókat zrikálja,mert Ő tud mit írni,nem csak a másik ember lemocskolása a legfőbb gondja. Talán ha a cikkhez szólnál hozzá.
cikicakk55
@Yoda69: Igazad van. Úgy mint a Manyup pénzt is.Azt is szépen gyűjtögették a fiatalok,aztán volt-nincs
simmering73
Még mindig ennyi hülye lenne ebben a kicsi országban? Vagy a fele sem igaz?
Yoda69
@cikicakk55: Pontosan. Ezektol a geciktol minden kitelik.
Figyeld meg rövidesen az állami bankokban tartott pénzeket kezdik majd csipegetni
Sámannus
Ferenc testvér is egyre népszerűbb nincs mese.
nezelodo
Jaj de jó, a vége az lesz, hogy a családi adó megtakarítást kötelező lesz oda utalni, aztán majd megőrzésre átveszik. Nem fognak majd bajlódni azzal, hogy a Selmeczire bízzák, alkalmasabb lesz erre a Récsölke, vagy a Nemzethy Vejkó.
papa.49
@cikicakk55: a 06.00. ra Kösz, hogy kiállsz mellettem, de tudod akinek nincs IGAZI ÉRVE az elkezd mocskolódni, aztán ha visszaszólsz meg van sértődve, egyébként pontosan a Hódmvásárhelyi esetre céloztam a megjegyzésemmel ...
papa.49
@Pegero: A témához kellene valamit mondanod...
F_Viktor
@papa.49: @Yoda69: @cikicakk55: Igen, elég bolond aki tesz rá pénzt egy ilyen követhetetlen számlára, jó példa Vásárhely, hogy a pénznek nyoma sincs.
F_Viktor
@papa.49: Te is ott tartod a megtakarításodat? :-))
papa.49
@F_Viktor: Én nem mivel a gyermekeim már középkorúak, legfeljebb az unokáknak lehetne ilyen, de nekik sincs, mert a fiaim, a lányom se tartja biztonságosnak a környezetet ...
A mai korban a legbiztonságosabb ha külföldön tartod a pénzed, vagy a párnacihában, igaz az utóbbiban nem kamatozik de nem is tűnik el mint a kámfor ...
papa.49
@F_Viktor: Ez a cikk is az öntömjénező kategóriába tartozik, a birkák kajolják az ilyet, biztos azért kell ezt írni, mert tolonganak az emberek érte, pont mint a banki hitelek esetében !!!
mackoka46
Ez a pénz is segíti a becstelen kormányt abban, hogy a pénzromlás ellenére tisztességtelen kamatot fizessen.
F_Viktor
@papa.49: A birkák csak hallgassanak az orbáni propagandára, a szülőképes egyedek tegyék csak a fillérjeiket az új lenyúlást szolgáló babakötvénybe, s mikor elapad az EU-s támogatás, akkor az összes pénzüket ajánlják fel/lopják el/mentsék meg/... az oligarcha seregnek.
Eladott Ország
Köszönjük szépen a kormánynak, külön Orbán Viktornak a végtelen nagy jóságát! Van nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, babakötvény, anyasági támogatás, ropi, zizi, kakasos nyalóka. Szüljük tele Európát. Már a külhoni magyar állampolgárok is igényelhetik az anyasági támogatást, és a babakötvényt is kiterjesztették a Kárpát-medencei magyarságra. Hála istennek, hogy van pénz mindenre. Amennyiben a fideszre szavaznak, akkor lesz babakötvény, iskola, óvoda, szőlő és lágy kenyér?
Eladott Ország
Megkérdeztük a babakötvényeket kezelő Magyar Államkincstárt, hogy mennyien nyitottak az elmúlt években Start-értékpapírszámlát, de ezt többszöri kérésünkre, hónapok után sem voltak hajlandók elárulni. Valószínűleg a nem túl magas számok miatt, noha nem ez az egyetlen problémás formája a gyermekvállalás ösztönzésének. Korábban bemutattuk, milyen adminisztratív intézkedésekkel nehezíti a kormány, hogy a szegények, a kis településen élők és a bürokrácia útvesztőjében kevésbé tájékozottak igénybe vegyék a 64 ezer forintos anyasági támogatást. g7.hu/allam/20180812/50-ezer-forintot-er-egy-papir-kitoltese-de-csak-a-jogosultak-tizede-veszi-erre-a-faradsagot/
simmering73
@durbincs: Pofád lapos legyen te anyaszomorító kotonszökevény. Téged is elölről vártak, aztán hátul jöttél ki.
Yoda69
@Pegero: Ez nem jóslat hanem következtetés abból amit eddig csináltak.
Neked nem nyúltak le a manyup pénzedet?
Ne hazudj!
cikicakk55
@Yoda69: tegnap 7:33 Én is ettől tartok,bár nekünk bankszámlánk konkrétan nincs.Annyi van,hogy a nyugdíjunk oda jön,de a következő nyugdíjra el is fogy ami rajta volt.Egy részét elviszik a szolgáltatók, a másik részét ki vesszük mi. Sajnos az a veszély nem fenyeget,hogy millióink vesznének el az Állam lenyúlása miatt. Amennyiben lenne annyi pénzem,hogy legyen mit bankban tartani,egész biztos,hogy nem Magyar tulajdonú bankban tartanám. Akkor inkább a párna ciha.
cikicakk55
@papa.49: Igen és én értettem is. Sajnos ez a magatartás forma jellemző mostanában. Amennyiben nincs mit indokoltan felhozni a beírás ellen,akkor jön az,hogy" legalább tanulj meg helyesen magyarul" Vagy " szótárt is adj,hogy megértsem a zagyválásod" Amennyiben nem a helyesírásba kötnek bele,akkor jön az anyázás,vagy a bunkózás,vagy az idiótázás. Lényeg,ha nem egy a vélemény és a nézet,akkor sokaknál kibukik a kapanyél a szájból. Engem különösebben nem érdekel,ha engem cseszegetnek.Szerencsére itt nagyon kevesen vannak,a másik meg,hogy egyszerűen el sem olvasom ha válaszolnak.
nezelodo
@kulabombaafityiszre: Igazad van a két debil nyelvezete az rendjén van neki, ahogy az ötös számú tagkönyv tulajának az új ülep kurkászása.
papa.49
@cikicakk55: Igazad van, végül is más emberszerű bunkóságán magadat felidegesíteni a legnagyobb hülyeség, nem is éri meg!!! Csak azért ilyenkor szeretnék szemtől,szembe állni a delikvenssel, vajon akkor is ezt mondaná ???
Eladott Ország
@Pegero: tegnap 17:20; Valamikor nagyon ütős egy szóvicc, de van hogy csak gyerekcipőben jár! Eredj vissza a narancsképzőbe, de te még közöttük is hülye vagy...
cikicakk55
@papa.49: Te férfi vagy,te biztos meg tudnád magad védeni és bátorságod is lenne a számonkéréshez.Én még írásban sem szeretem az erőszakot,na meg soha nem próbáltam testi fölénnyel senkit meggyőzni. Számomra az természetes,hogy ennek az országnak van 9,5 millió lakosa és ezek az emberek nem egyformán gondolkoznak.Ez a nagy számok törvénye.Addig nincs is a nézetkülönbséggel gond,még nem erőszakkal akarnak rávenni,hogy én is azt érezzem amit Ők,vagy ha én írok valamit,ami számukra nem kedvező,akkor valami úton módon belém kötnek. Már megtanultam az ilyet elviselni.,csak elég nehéz megérteni,hogy miért baj,ha n nem pont úgy gondolom.Szerintem mindenkinek egy élhető ország lenne a vágya, az,ha a gyerekei,unokái itthon is megtalálnák a biztos megélhetést,ha mernének bátran családot alapítani,mert lenne értelme,nem a nyomorra a nincsre szülni gyereket. Mindenkinek ez lenne az érdeke,de elszomorító,ahogy a magyar a magyart támadja,mert más a véleménye,csak a céljuk ugyan az.
papa.49
@cikicakk55: Igazad van, csak ezt nem mindenki érti meg, hogy itt a véleményeket kell elmondani, nem egymást szapulni !!!
szaboria1
@Yoda69: Neked van igazad nyitni lehet de oda pénzt betenni nem kell mert mi a garancia 18 év után. Csak emlékezni kell volt egy CSÉB biztosítás mikor nyugdíjba mentünk már a kapott pénz többszörösét fizettük be. Amint látom 2013 óta újból vissza hozták.
kereső
Úgy tervezték,hogy a szülők által start számlán elhelyezett összeg 2017-re eléri az 500 milliárd forintot.Ehhez képest 2018.dec.31.-ig lesz 50 milliárd.tényleg "egyre népszerűbb".
simmering73
Jó bornak nem kell cégér, csak a piramis játéknak.
anima
Jó lesz repülőjegyre az összeg, miután a baba a tudatára ébred.
Csak a félkommunista-félnáci fél magyarok szeretnek itt élni elnyomva középföldén, bután, tök hülyén, mert majd mások megoldják helyettük...
A sokat tanult magyar paraszt tud levegőt venni - kilélegez-belélegez automatizmus.
Ez annnnyira innovatív, hogy csak na!
A magyar 1100 év óta tud lélegezni.
1100 év kellett hozzá, de végül megtanult a pöttyősegű magyar lélegezni.
Hallelujah!

Ezek akár magyarok is lehetnének, annyira tehetségesek.
Ahogy keresztbe fúj a szél a stúdióban...

www.youtube.com/watch?v=wKMP81DVLLk

Gondolom nem véletlenül nem fedezték őket (a"fel"-t direkt hagytam ki)

És most annyira rockosra mélyült a hangom, amikor kimondom, hogy "Amerika jeah", hogy csak na.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.