Munkában az új gyülekezési törvény.

Az Index cikke szerint az új gyülekezési törvényre hivatkozva a rendőrség megtiltotta a Demokratikus Koalíciónak, hogy az Magyar tudományos akadémia előtt tüntethessenek Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan török elnök ellen.

A cikk szerint a DK csütörtökön jelentette be, hogy az akadémia előtt is tüntetnének, ugyanis úgy tudni, a török elnökkel oda is szervezett programot a Fidesz.

A rendőrség viszont egyeztetést kért (mert a helyszínen diplomáciai mentességet élvező személy fog feltűnni), és alternatívaként a Szabadság teret ajánlotta, ám ezt a DK nem fogadta el.

Az új gyülekezési törvény miatt nem tüntethetnek Gyurcsányék Erdogan és Orbán ellen

Fotó, címlapi kép: kormany.hu/Török elnöki hivatal

Pont ezért nem engedélyezték végül a tüntetést, álláspontjuk szerint ugyanis megállapítható, hogy Erdogan nemzetközileg védett személyként lesz majd ott a helyszínen, az új gyülekezési törvény értelmében pedig

a közrend vesztélyeztetésének nevesített esete, ha a demonstráció diplomáciai vagy nemzetközi jogon alapuló egyéb mentességet élvező, Magyarországon tartózkodó személy vonatkozásában vállalt köelezettség teljesítését akadályozza.

Az Index cikke szerint a TASZ ezzel kapcsolatban egyébként korábban arról írt, hogy komoly bizonytalanság övezi a nevesített eseteket,

"konkrétan ennél például mindeddig nem volt világos, hogy a diplomáciai mentességet élvező személy vonatkozásában vállalt bármilyen kötelezettség tiltásra adhat-e okot.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak és szimbolikus értékűnek tartja, hogy az Orbán-rendszer egy saját népét börtönbe záró illiberális diktátor nyugalma kedvéért korlátozza az európai magyarok jogait. Orbán megmutatja a példaképének, hogy ő is semmibe veszi állampolgárai jogait.

– értékelte a döntést a párt, hozzátéve, hogy szerintük az európai magyarokat nem lehet elhallgattatni, ezért ha a gyülekezést korlátozzák, akkor "máshogy fogják a két diktátor tudtára adni, hogy ellenséges területen, az Európai Unióban vannak"

- olvasható a cikkben.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Eriksson: érdekes,hogy ez keveseknek jutott eszébe 2006-ban, az 1956 -os forradalom 50.évfordulóján, amikor is éppen ötvenegynéhány ország kormány és államfője tette tiszteletét Magyarországon-fejet hajtva 56 hősei előtt. Aztán,hogy fel voltak háborodva,amikor kiüritették a "gyurcsány rendőrök" a Kossuth teret az ünnepélyes zászló felvonáshoz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Mirabilis: az lehet, de ha elolvastad volna az eszmecserét amit csizmással folytattam, akkor értenéd is!-miért került ide emlitésre.
kereső
@Mirabilis: akkor,hogy mondasz véleményt,ha nem is tudod,hogy ki mire válaszolt?
kisrigó
Ne legyen igazam, de lehet, hogy ez csak a kezdet. Találni fognak valami kifogást, ami miatt nem adnak majd engedélyt a tüntetésre. Amúgy mi a frászkarikát keres a török elnök a MTA-n? Az akadémiai tagok ijesztgetésére viszi oda orbán elvtárs, vagy valami magas kitüntetést ad neki?!
terlasz
Erdogánt mutogatják az Akadémián elrettentésként, hogy megértsék: jó lesz vigyázni, pofát befogni, ha nem akartok az erdogáni elnyomás receptje szerint az ebek harmincadjára kerülni.
wagabund
@kereső: úgy, hogy nem egy srófra járunk...

:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.