Alig eszik marhahúst a magyar fogyasztó, a piacot silány import húsok uralják. Néhány magyar étteremben már megjelent az igény a minőségre, de amit itthon tenyésztenek, még nagyrészt külföldön köt ki.
Forrás:
Index
RSS tartalom,
A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
7 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Várvizi Péter a Larus étterem séfje, egyoldalúan, de vázolja a dolgot
„Alig eszik marhahúst a magyar fogyasztó, a piacot silány import húsok uralják, sokan nem is tudják, hogy létezik jobb is” – mondja ami erősen véleményes. Sőt ez a szokásos bugyuta matyarkodás – főleg annak függvényében, hogy közben részben helyesen a francia kultúrára hivatkozik.
Nos a dolog úgy áll, hogy bizony „A marhahús drága húsként él a köztudatban”, mert drága persze jó kérdés mihez képest: a sertés pörc áráért (három és félezer) már remek marhahúst lehet kapni.
De a lényeg, hogy nem csak a chef-eknek lenne mit tanulni, de az állattenyésztőktől kezdve a forgalmazókon ( keveset tudunk az előtörténetükről) és a henteseken (van hentes, aki nem csak elnagyoltan vág) át a fogyasztókig.
Nos meg kell jegyezzem a cikk legnagyobb butasága az argentin marhával kapcsolatos fejtegetése. Igen hűtve érkezik, de a magyar fogyasztó egyébként is szinte alig eszik olyan húsz, amit nem kiolvasztva készít el. Többször láttam már – egyébként jó kulináris kultúrával rendelkező ismerőseimtől, hogy hazaviszi a friss húst és beteszi a mélyhűtőbe. El kell mondjam Európában mindenütt kapható és igencsak jó a minősége!
Új hozzászólás