Alig eszik marhahúst a magyar fogyasztó, a piacot silány import húsok uralják. Néhány magyar étteremben már megjelent az igény a minőségre, de amit itthon tenyésztenek, még nagyrészt külföldön köt ki.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Klubtag
Hát a hungarikum libamájat sem a honi tömegek fogyasztják...De ez nem ám valami negatív jelenség...Á...ez kérem állatvédelem magyar módra... :o)))
RonaGyuri
Ez bizony kultúra kérdése

Várvizi Péter a Larus étterem séfje, egyoldalúan, de vázolja a dolgot

„Alig eszik marhahúst a magyar fogyasztó, a piacot silány import húsok uralják, sokan nem is tudják, hogy létezik jobb is” – mondja ami erősen véleményes. Sőt ez a szokásos bugyuta matyarkodás – főleg annak függvényében, hogy közben részben helyesen a francia kultúrára hivatkozik.
Nos a dolog úgy áll, hogy bizony „A marhahús drága húsként él a köztudatban”, mert drága persze jó kérdés mihez képest: a sertés pörc áráért (három és félezer) már remek marhahúst lehet kapni.
De a lényeg, hogy nem csak a chef-eknek lenne mit tanulni, de az állattenyésztőktől kezdve a forgalmazókon ( keveset tudunk az előtörténetükről) és a henteseken (van hentes, aki nem csak elnagyoltan vág) át a fogyasztókig.
Nos meg kell jegyezzem a cikk legnagyobb butasága az argentin marhával kapcsolatos fejtegetése. Igen hűtve érkezik, de a magyar fogyasztó egyébként is szinte alig eszik olyan húsz, amit nem kiolvasztva készít el. Többször láttam már – egyébként jó kulináris kultúrával rendelkező ismerőseimtől, hogy hazaviszi a friss húst és beteszi a mélyhűtőbe. El kell mondjam Európában mindenütt kapható és igencsak jó a minősége!
RonaGyuri
@Klubtag: az az igazság, hogy a cikk ebben is túloz; kevés nagyon kevés a jó minőségű!
Klubtag
@RonaGyuri:...mi nyúl, baromfi- és hal-fogyasztók vagyunk...de igazad lehet, hiszen valószínűleg ezért kellett szegény Hilton-örökösnőnek is - budapesti látogatásakor - repülőgéppel hozatnia marhahúst az USA-ból egy jó steak-vacsora elfogyasztásához... :o)))
RonaGyuri
@Klubtag: az hülyeség volt lévén a nagycsarnokban csodálatos húsokat kapni, csak sok, nagyon sok pénz kell hozzá! =))
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Rögtön szaladok a Tescoba ,jó magyar rostélyosért ,épp akciós ,kilója mindössze 9495 FT. ANYÁTOK 3,14 -ja
Klubtag
@RonaGyuri: ...no és akkor itt kanyarodunk vissza ahhoz, hogy miután nem tudják a honi tömegek megvásárolni a jó minőséget (jelzem a rosszabbat sem, ugyanis árban nincs túl nagy különbség,) keresni kell befogadó piacot, ami fizetőképes - pl. a török...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.