Munkaerőhiány van, a fiatalok jobban kiállnak az érdekeikért a munkaerőpiacon és a fizetés mellett a fejlődési lehetőségek is fontosak a számukra – erről beszélt Paulovics Éva, a Jobsgarden HR-toborzó és tanácsadó cég ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A fiatalok inkább a feladatot és nem a főnöküket becsülik

Fotó: Pixabay.com

A cég felmérése szerint a fiatalokban is van alázat, csak inkább a feladat és a szakma felé, nem a munkaadó és a vezető felé, továbbá a fiatal munkavállalók már nem feltétlenül egy cégnél szeretnék eltölteni egész életüket.

A fiatalok számára a jó fizetésen kívül az is fontos, hogy munkájuk tartalmazzon kihívásokat, tudjanak tanulni, fejlődni benne, és legyen lehetőségük feljebb lépni a ranglétrán. A jövő útja, hogy a cégeknek lesz egy kis belső magja, amely egy-egy projekt erejéig lazán kapcsolódó szatellit csoportokkal működik együtt, ezek a szabadúszó csoportok ugyanakkor egyszerre több céggel is kapcsolatba állhatnak majd – magyarázta a Jobsgarden ügyvezető igazgatója.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Velem még senkinek sem volt baja a munkahelyen, azért vannak jó vezetők is.
kokopelli
@Mirabilis: ...de ha én nem akarok "kertész" lenni? ;-((
division
@Mirabilis: Ez így van sajnos, csak azokat a vezetőket általában úgy helyezték pozícióba, nem a saját munkájukkal, tudásukkal értek a csúcsra.
Csizmás Kond
...kiállnak az érdekeikért...féligazság...
belenevelődtek az érdekközpontú, sehovanemvezető rabszolgarendszerbe...mert minek tanuljon ha megveheti vagy minek kötelezze el magát ha adott a naponta változtatás lehetősége...pedig mindezek csak hazug illúziók.
...mert ezek a zuniós alapérdekek igazsága úgy legyél valaki hogy nem vagy senki...felvillanó hullócsillagok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.