A Török Köztársaság elnöke, Recep Tayyip Erdogan érkezése miatt lezárások és forgalomkorlátozások lesznek ma és holnap a fővárosban.

Ma ezért is nagyon sokan fogják emlegetni a török elnök nevét

A török delegáció érkezése miatt elsősorban a belvárosi főútvonalakon kell időszakos forgalomkorlátozásra számítani, és több közösségi járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik.

Lezárják hétfőn kora reggeltől késő délutánig a Kossuth Lajos teret és közvetlen környékét, a téren az M2-es metró sem áll meg.

Rövidebb időszakra korlátozzák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utakat, ezért akinek a repülőgépe hétfőn 11 és 14 óra között, illetve kedden délután indul, annak célszerű lényegesen korábban elindulnia otthonról

A delegáció miatt hétfő reggel 6 órától kedden délután 6-ig lezárják a Lánchidat és a fővárosi Széchenyi István teret.

Vasárnaptól keddig ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben, amely a főváros I., II., V., VI., X., XIII., XIV., XV., XVI. és XVII. kerületét is érinti, sok helyen tilos megállni.

Szakaszosan és időszakosan lezárnak több utat, útvonalat: hétfő délelőtt 11-től délután 2-ig például a 4-es főutat, az M3-as autópálya bevezető szakaszát, a Hősök terét és az Andrássy utat érinti az intézkedés.

Recep Tayyip Erdogan védelmét a Terrorelhárítási Központ (TEK) látja el.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azért Kim Ir Szent aligha tudja überelni a bonszájdúcsénk:
youtu.be/r9xbVr8qq5A
Mivel Erdogannal szemben véleményt – negatívat legalábbis – nem lehet kifejteni, ezért tüntetni sem lehet az ellen, hogy a városba érkezik. Törökországban gond nélkül börtönbe vetné azokat, akik véleményt mernek formálni róla, Magyarországon azonban ezt még nem teheti meg. Így hát be kell érnie azzal, hogy a miniszterek elnöke ellehetetleníti a minden fajta-féle tüntetés lehetőségét is. Azt ugye mégsem mondhatták, hogy szarul nézne ki, ha Orbán Viktor egyik legjobb diktátor barátját valaki kritizálni merné magyar honban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Manhattan
Hadházy Ákos
A magyar miniszterelnök ma ismét ölelgetni fogja az egyik legnagyobb iszlám állam, Törökország diktátorát. Miután Európa már megelégelte, hogy a támogatásokat a legfelsőbb szintekről szervezve csalják el, Európa helyett az iszlámnál gazsulál. A törököknél több ezer bírót, újságírót, tanárt börtönöztek már be koholt vádakkal, a legutóbbi választásokat pedig ott is elcsalták. Akit nem érdekelnek a szabadságjogok, az is figyeljen oda: a török gazdaság mély válság felé rohan, a líra néhány év alatt elvesztette értékének felét. Azt kell jól látni, hogy a jólét és a diktatúra csak nagyon-nagyon ritka esetben (néhány olajhatalomban) jár együtt.
Nessy
Azért én egyet nem értek! Ezek az elméletben fene demokratikusan megválasztott, népük hőn szeretett vezetői miért félnek az emberektől, határon belül és túl! Miért nem lehet arra a félórára lezárni egy, egy útvonalat, míg elhalad a konvoj? Miért nem állhat meg a metro a Kossuth téri megállóban? Miért kell egy hidat egész napra lezárni?
Így még az is a pokolba kívánja a kedves vezetőket, akiket egyébként nem érdekelt volna az egész cirkusz, de közlekedniük kellene a fővárosban!
Eladott Ország
Ezeket kéne lezárni. Műanyag lakattal. Miért nem evakuálják a lakosságot? Még örüljenek a fővárosiak, hogy nem lesz kijárási tilalom.
csipetke
Én asszem nem csak a törököt fogják emlegetni,hanem a felmenőit is,egytől egyig...
csipetke
@Manhattan: 10:53 Lehet,hogy azért jött a török,hogy a nemzeti töklámpást felhomályosítsa,hogy is kell azt végrehajtani,amit ő Törökországban...Végülis ha a stadionokat átalakítják börtönökké...
Eladott Ország
A 2018-as választások előtt a március 15-i Békemenet hallgatóinak Orbán Viktor miniszterelnök mondta, hogy a magyar szabadságot szerető nép, ezért „hazaküldtük a török szultánt a janicsárjaival, a Habsburg-császárt a labancaival és a szovjeteket az elvtársaival”. Régi trükk, már a fáraók is tudták, hogy a kiszolgáltatott nép szereti, ha védelmet ígérnek neki, miközben magasztalják. Orbán Viktor történelmi analógiái ellenben mindhárom esetben hamisak, és akkor sem szabad elmennünk mellettük, ha azt egy magát és rendszerét illiberálisnak nevező népvezér mondja. A törököket 1697-ben Savoyai Jenő űzte ki a zentai csatában, miután leverte a kurucok által szervezett hegyaljai felkelést, majd két év múlva Lipót császár megkötötte a karlócai békét II. Musztafával, amelynek értelmében a magyar és horvát területek Habsburg-fennhatóság alá kerültek. Ezért van Savoyai Jenő monumentális lovas szobra a budai vár legimpozánsabb, Dunára néző terén, Orbán Viktor leendő dolgozószobájától jobbra? Persze lehetett volna úgy, hogy Savoyai békét köt Thököly kurucaival és úgy támadja meg a Tiszán átkelő törököket. De nem így volt, mert a császártól nem erre kapott megbízást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.