Budapestre látogatott Recep Tayyip Erdogan török elnök, a látogatás miatt pedig a fél várost lezárják hétfőn és kedden.

A Párbeszéd képviselői nem hagyták szó nélkül Erdogan érkezését, a Momentum Mozgalom pedig szórólapokat osztogatott, amiken a török elnök intézkedéseit sorolták fel.

Erdogan Áder János köztársasági elnökkel is találkozott. 

Áder János fogadta Erdogant hétfő délután a Várban – Fotók!

Áder János köztársasági elnök (b) fogadja Recep Tayyip Erdogan török elnököt a Sándor-palota előtti Szent György téren 2018. október 8-án. Recep Tayyip Erdogan Áder János köztársasági elnök meghívására érkezett kétnapos látogatásra Magyarországra. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Áder János fogadta Erdogant hétfő délután a Várban – Fotók!

Áder János köztársasági elnök (j) katonai tiszteletadás mellett fogadja Recep Tayyip Erdogan török elnököt a Sándor-palota előtti Szent György téren 2018. október 8-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Két szarházi politikus...undorító gazember mindkettő...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
@Eriksson: ...nonono...azért ne vindikáljunk olyan "erényeket" ("... jól jöttek a magyarok a művelt nyugat megmentésére"...), melyek távol állnak a tényektől...www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20160506-oszman-birodalom-hodoltsag-szulejman-szigetvar-siremlek-turbe-visszafoglalo-haboruk-regeszeti.html
Eriksson
@Klubtag: Ez a cikk is jól mutatja a lényeget. A törökök első támadásától az utolsóig helyükön voltak a magyarok. Már jóval Szulejmán előtt. Hallottál Hunyadiról a törökverőről?
Klubtag
@Eriksson: ...a román gyökerűről, persze, hogy hallottam...
Ő az, akinek "... Nagyatyja, Serbán, a hunyadmegyei oláhok kenéze volt; atyja, Vojk, már udvari vitéz Zsigmond király szolgálatában, aki urától 1409 október 18-án Hunyad várát királyi adományul kapja és ez által a magyar nemesek sorába emelkedik.”
Aztán jó politikai érzékkel "...Magyarország kormányzója 1446 és 1453 között. Az ország egyik leggazdagabb földesura, kiemelkedő hadvezér, több déli vármegye vezetője, erdélyi vajda..."
Eriksson
@Klubtag: Bizony, ő volt a nagy törökverő. Fiai komoly szerepet játszottak Magyarország politikájában. Mátyást pedig minden idők legnagyobb királyának tartották.
Klubtag
@Eriksson: "...Mátyást pedig minden idők legnagyobb királyának tartották..."
Jelzem joggal, de őt már nem befolyásolta apja hősi ("Európát védő"???) elköteleződése...éppen ellenkezőleg...
Mindegy is...most éppen a történelmi megbékélés magasztos pillanatainak vagyunk tanúi...
muszlim vallás és kultúra ide...150 éves török megszállás oda...
Ugyanez a megbocsátó mechanizmus jött lendületbe az 1949-es szabadságharc leverésében lelkesen résztvevő és az 1945-1989. között - ideiglenesen hazánkban állomásozó orosz "vendégek" esetében is. Nem hiszem, hogy létezik még egy ilyen toleráns nemzet, persze ha az érdekek úgy kívánják...
De hát, mint tudjuk van az a pénz és hatalomtechnika, ami megéri...főleg rokonlelkek esetében...és mára összeállt ez a "dicsőséges" triumvirátus.
A tatárokkal mikor bratyizunk és bulizunk egy jót...
Eriksson
@Klubtag: Bizony volt itt mindenféle népség már.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.