A tiszakécskei körzeti megbízott, a járőrök és egy polgárőr közösen fogták el a favágókat az erdő fáinak kitermelésével megbízó tolvajt.

Tetten ért favágók

Egy tiszaalpári asszony 2018. október 4-én feljelentést tett a Tiszakécskei Rendőrőrsön ismeretlen tettes ellen, aki az erdejéből körülbelül 100 köbméter akácfát tulajdonított el megközelítőleg két és félmillió forint értékben.

Két nappal később a szolgálaton kívüli helyi körzeti megbízott a járőrökkel és a polgárőrség egy tagjával a bűncselekmény helyszínén – fakivágás közben – elfogott három férfit. A tetten ért személyek elmondták, hogy őket egy tiszaalpári lakos bízta meg a fakitermeléssel, illetve az erdő ritkításával. Az egyenruhások átkutatták a területet, és rövid időn belül meg is találták a fák között bujkáló 52 éves férfit, aki társainak azt állította, hogy az erdő az övé.

A férfit a nyomozók őrizetbe vétele mellett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

(Police.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ezt elfogták, a ,,fanyűvőt,, meg nem találták, pedig még kép is volt róla, ja hogy az ledpisti volt így már érthető !!!
dr. prédikátor
Mé nem szóltak a tiborc gyeröknek??? Ő szakértő a falopásban!!!
solidedge
Az állami erdészetek előre jelezték hogy gond lesz a tűzifa ellátással. A munkaerő hiány és a túlszabályozás miatt nem lesz elegendő lakossági tűzifa. Másik nagy gond az ár. 1 m3 keményfa ára 24 ezer forint, ha anyóka nem akar a falusi kis házában megfagyni alsó hangon 6 m3 az igény. A fentiek függvényében két dolog előre prognosztizálható. Megnövekszik a falopások száma és a lakásukban halálra fagyóké is.
papa.49
@solidedge: Mindkettő várható, és ha ehhez egy hideg tél párosul akkor sok áldozata lesz a télnek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.