A kardiológiai intézet kirúgott szívsebészét hibáztatják az 55 éves férfi haláláért, mert 11 centis értágulattal azonnal olyan intézménybe kellett volna küldenie a beteget, ahol el tudják látni.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ugy latszik, Magyarorszagon a pofatlansagnak nincs felso hatara,...
Egy ilyen akut szivbeteget sehol mashol nem lathattak volna jobban el, mint a fenti Kardiologiai intezetben.Arrol pofazzon a foigazgato, hogy FELVETTEK A BETEGET AZONNAL?
Mert ha nem, akkor egy kurva szava sem lehet Szekely doktorra, mert meg egy ilyen betegfelvetel sem egyedul tole fugg.
(Erdekes, egy hete meg boszen tagadta, hogy tudtak volna ennek a betegnek a lerteeserol, most meg mar azt is tudjak, hogy senki mas nem hibazhatott, csak Szekely doktor. Aha, pont O, aki megrendelte azonnal az operaciohoz szukseges mu"eret).
andreka egy aljas kocsog, remelem, belerohad ebbe az akcioba az ajtatos tizparancsolatossal egyutt...
Ez a vad mar rajuk egett...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Az egészségügyet érintő politikai káoszban meghalt az elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege. Az 55 éves férfinak átszakadt a főverőere, pedig akár meg is operálhatták volna. Július közepén vizsgálták meg az Országos Kardiológia Intézetben, akkor derült ki, hogy a betegnek speciális egyedi gyártású érimplantátumra van szüksége. Az orvosa elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire a papírok megérkeztek, Székely László elbocsátása már zajlott. Így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg. Magyarországon eddig öt ilyen eszközt ültettek be, ebből négyet Székely doktor végzett. Én nem tudom megmondani, hogy valóban a Kásler fejétől bűzlő sztorinak lett áldozata a beteg, de sebaj a mocsármédia tudja a megfejtést: tovább folyik a rémhírterjesztés az egészségügyben. Vagyis a repülő így is, úgy is felszállt volna, a beteg meg amúgyis meghalt volna, lehet oszlásnak indulni. Értjük.
karma1
Ugy latszik, Magyarorszagon a pofatlansagnak nincs felso hatara,...
Egy ilyen akut szivbeteget sehol mashol nem lathattak volna jobban el, mint a fenti Kardiologiai intezetben.Arrol pofazzon a foigazgato, hogy FELVETTEK A BETEGET AZONNAL?
Mert ha nem, akkor egy kurva szava sem lehet Szekely doktorra, mert meg egy ilyen betegfelvetel sem egyedul tole fugg.
(Erdekes, egy hete meg boszen tagadta, hogy tudtak volna ennek a betegnek a lerteeserol, most meg mar azt is tudjak, hogy senki mas nem hibazhatott, csak Szekely doktor. Aha, pont O, aki megrendelte azonnal az operaciohoz szukseges mu"eret).
andreka egy aljas kocsog, remelem, belerohad ebbe az akcioba az ajtatos tizparancsolatossal egyutt...
Ez a vad mar rajuk egett...
Eladott Ország
GOKI-nak (Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet ) nem volt és nem is lehetett tudomása, mivel őket senki sem tájékoztatta. A Népszava azonban leközölt egy levelet, amely szerint a GOKI-nak igenis tudomása volt arról, hogy az időközben elhunyt beteg éppen műtétre várt, amelyet Székely László kirúgásával az intézmény jóformán ellehetetlenített, ezzel a férfi halálát okozva. Kásler Miklós tevékenységének eddig tehát legalább egy halálos áldozata van, a tízparancsolat büszke hirdetője azonban még csak el sem gondolkodott azon, hogy esetlegesen felmondjon. Egy ilyen országban, ahol a miniszterelnök és annak legjobb barátja az ország vagyonát nevetve lopja szét, talán nem is meglepő… Hogy a redvás körmű, a lakosságot a kézmosás fontosságára milliókért felhívó miniszter mikor mond le, az kérdéses.
bencemacska
@karma1: ma, 12:06
De mi a búbánatos francból állapította meg ezt a felkért orvosmaffia, ha az intézetnek nincs a betegről semmilyen információja???
Ezt Andréka már egyszer írásban adta. Akkor most hogyan , miből állapították meg?
Van még lejjebb???
Ha az én rokonomról lenne szó, már biztos csak a "lyukon nézne ki" a mb. főigazgató is meg a miniszter is!!!
karma1
@bencemacska: Szekely kovetelte a "vizsgalati jegyzokonyvet" (mert allitolag vizsgalat volt ellene, hiszen az eset marciusban tortent ), de andreka erre nem volt felkeszulve, es meg csak egy kamut sem tudott pillanatokon belul csinalni. (Nana', mert azokra specialistak, hiteles embereknek az alairasa is kellett volna, mint "vizsgalodoknak").
Mondom, ezeknek nem volt anyjuk, aki a hazugsag es a santasag osszefuggeseire ramutatott volna neki meg idoben, mikor meg lehetett volna akar embert is nevelni belole.
papa.49
Már csak az a kérdés mi a bánatos lófaszt ültet volna be az értágulat helyére ???
Ilyen esetben biztos hogy speciális a betegre szabott eszköz kell !!!
Már lassan ez az orvos lesz a hibás az összes elhunyt betegért, ilyen gusztalan szemét módon nem bánhatnak a Székely doktorral !!!
De nagyon útban van !!!
bencemacska
@karma1: ma, 12:57
A másik ügyben Andréka írásba adta, hogy a meghalt páciensről semmi adat nincs az Intézetben. Akkor mit vizsgáltak? Miből állapították meg, hogy rosszul döntött a sebészorvos.
"Az Index csütörtök délután megkereste az intézményt a hírrel kapcsolatban.
A lapnak az Országos Kardiológia Intézet főigazgatója, Dr. Andréka Péter cáfolta, hogy a haláleset az ő intézményükben történt volna, sőt a beteg még a nyilvántartásukban sem szerepelt."
" A GOKI teljes dokumentációját áttekintve, 2018.07.30-án kereste fel az intézményt, ahol diagnózishoz jutottak. A beteg korábbi sorsáról a GOKI-nak semmilyen további információja nincs. Ha a beteget a szóban forgó orvos mégis megvizsgálta, a további teendőkre nézve semmilyen dokumentációt nem készített, azokat nem adta át, így nem tudott róla gondoskodni.
A beteg nem szerepel sem az intézet hivatalos listáján, sem egyéb nyilvántartásában. Róla a volt kolléga nem is értesítette a vezetést másfél hónapon keresztül, majd róla távozásakor is elfeledkezett tájékoztatást adni. A betegről emiatt a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása."
– áll a főigazgató levelében, amelyet az Indexnek küldött.
Miután Székely dr-nak nincs magánrendelése, csak a GOKI-ban vizsgálhatta meg!

Hű, de szerencsém van, hogy engem nem oda küldtek!!!
kisrigó
@bencemacska: Sajtóhírek szerint az elhunyt beteg többször is telefonált a műtét időpontja miatt, de mivel Székely doktort teljesen eltíltották a munkától, akkor ki is mulasztotta el a segítséget?! Persze, a megrendelt eszköz nélkül nem tudott senki segíteni, de már meg volt az eszköz, akkor a nagyokos főorvos miért nem intézkedett, mert a titkárnő hozzá irányította a beteget. A végén még ő lesz a hunyó meg a beteghordó, a főorvos úr meg megveregeti a saját vállát, hogy jól megoldottam! Nem tudom, hogy mennyi idő kell a papírokhoz, (mert ez a lényeg!!), inkább azon kellene a bürokrációnak elgondolkodni, hogy ne a papír legyen az első! A szakember nem viccből rendel meg egy ilyen fontos dolgot, ki adja meg az engedélyt!?
bencemacska
@kisrigó: ma, 14:45
Tudtommal az OEP jogutódja a NEAK. Legyártatni viszont külföldön kellett, állítólag 6,5 millió Ft-ba került.
De Székely számítógépét lekapcsolták a kirúgásával egyidejűleg. Ő már sem intézkedni, sem érdeklődni nem tudott a megrendelés sorsa felől! Nyilván a gyártó értesült a helyzetről, mikor hiába akart a megrendelővel kapcsolatba lépni!
papa.49
@bencemacska: Most viszont mindent a Székely doktor nyakába akarnak varrni, nem csodálkoznék rajta ha elmenne itthonról dolgozni nyugatra !!!
Eriksson
@bencemacska: Szöget ütött a fejembe, hogy mijajóIstenért kell egy életmentő eszköz legyártásához több hónap.
Ez viszont Székely doktor megítélésén nem segít. Amikor életet mentett az baj volt, hogy nem mentett életet az is baj lett. Tisztára boszorkányüldözés.
Lényeg, hogy mindenki más patyolattiszta. :(((
bencemacska
@Eriksson: ma, 09:26
Nem volt az olyan hosszú idő!
Július 30-án állapították meg a pontos diagnózist, és a teendőket. A javasolt műtétet írásban véleményeztette egy külföldi orvossal (feltételezem, akitől tanulta a módszert!), engedélyt kért a legyártatásra a NEAK-tól, utána rendelhette meg. Szeptember 19-én már ki volt rúgva, információtól elzárva! Összesen 51 nap. A páciens még ezután 11 napig élt!!!
Nyilván az állapotán nagyon sokat rontott, gyorsította a véget a bizonytalanság, kilátástalanság!
bencemacska
@papa.49: ma, 08:29
Nem is marad más lehetősége!
bencemacska
@Eriksson: ma,09:06
Ha érdekel a téma, hallgasd em ezt a csajt! Megdöbbentő, de szerintem a sértődöttség is benne van a szövegében!
www.klubradio.hu/klubmp3/klub20181010-082900.mp3
Kb 5-6 perc után kezdődik.
Eriksson
@bencemacska: Ennyire nyíltan talán még senki nem beszélt az Eü-t beárnyékoló problémákról, mint ez a hölgy. Ezek alapján nyilvánvaló, hogy nem is annyira az állam a ludas az ellátási rendszer hiányosságairól, inkább az orvostársadalom túlkapásai okozzák a fennálló, társadalmi szempontból tarthatatlan helyzetet.
Ezt a riportot mindenkinek meg kellene hallgatnia.
Köszi szépen az elérhetőséget!
bencemacska
@Eriksson: ma, 17:30
Két részből állt a beszélgetés. A második részt is meghallgattad?
Én nem mindig, mindenben értek egyet a csajjal, de meg szoktam hallgatni a véleményét.
Hallgasd meg a család véleményét is!
www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/kalman-olga-maris-visszatert-a-kepernyore/ch40rkh?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso
Eriksson
@bencemacska: Hol lehet a második rész?
Eriksson
@bencemacska: Megütötte a fülem, hogy Kásler Miklós megerősödött. Elképesztő és félelmetes amiről szó van.
Úgy tűnik, hogy még mindig nincs vége a riportnak.
bencemacska
@Eriksson: Valami nem stimmel. Olyan béna a klubrádió weboldala,hogy nem mindig az jön be, amit ígér.
Ma délelőtt fél kilenctől, fél tízig ment az adás két részletben, mert közben kilenckor híreket mondtak.
Max 1-2 perc maradt le, de nem tudom miért.
Eriksson
@bencemacska: Nem a te hibád, köszi a műsort.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.