Közel száz kiállító 105 szakma bemutatásával segíti a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a SzakMÁzz Budapest! elnevezésű kiállításon – mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára kedden a kétnapos rendezvény megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Tuzson Bence: "egy ország csak akkor lesz sikeres, ha polgárai is sikeresek"

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az asztalos szakmát bemutató standnál a SzakMÁzz! Budapest című interaktív pályaválasztási kiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2018. október 9-én. A fővárosi kormányhivatal által szervezett kétnapos, ingyenesen látogatható kiállításon közel száz kiállító 105 szakma bemutatásával segíti a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az államtitkár szerint

egy ország csak akkor lesz sikeres, ha polgárai is sikeresek, amihez elengedhetetlen, hogy az élet olyan fontos döntéseit, mint a pályaválasztás jól hozzák meg.

Ez a rendezvény segítséget nyújt ebben, hidat képez a fiatalok döntése és a szakma, a piac között. Iskolák, szakképzési intézmények, állami vállalatok és a magánszektorhoz köthető cégek mutatkoznak be a kiállításon, ahol a szakmák ki is próbálhatók – tette hozzá a Fővárosi Kormányhivatal által szervezett rendezvényen.

Tuzson Bence: "egy ország csak akkor lesz sikeres, ha polgárai is sikeresek"

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára és Uzsák Katalin, a fővárosi kormányhivatal főigazgatója beszélget a SzakMÁzz! Budapest című interaktív pályaválasztási kiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2018. október 9-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Uzsák Katalin, Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója szerint fontos, hogy a fiatalok tájékozódjanak a szakma elhelyezkedési lehetőségeiről, amelyben a kormányhivatal segítséget tud nyújtani.

A kormányhivatal célja és feladata, hogy elősegítse a munkaerőpiacon a kereslet és a kínálat egyensúlyának elérését és megtartását.

A főigazgató az MTI-nek elmondta, hogy a kétnapos rendezvényre elsősorban 7. és 8. osztályos tanulókat várnak, idén 324 általános iskola ilyen korú diákja kapott meghívást, ugyanakkor érkezhetnek olyan érdeklődők is, akik új szakmát sajátítanának el. A kiállításon tavalyhoz hasonlóan idén is több mint 10 ezer látogatóra számítanak. Az ingyenesen látogatható rendezvény kedden és szerdán 9 és 16 óra között várja az érdeklődőket.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anima
Már megint kiolvasztották a jégből ezt a kis pöcsarcú nyálgépet?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Előbújtál büdösbogár avval szerencsétlen együgyű képeddel, mesélj még hülyeségeket !!!
Oszt. hol lesz a ipari tanulóknak a szakmai gyaksi ???
csipetke
...és ki állítja,hogy ennek az országnak sikeresek a polgárai?Sajátlábú récsölből nincs túl sok.Ahhoz,hogy sikeres polgárok éljenek itt,először is a munkájukat kellene az értékének megfelelően megfizetni,hogy jobban éljenek,és ittmaradjanak az országban.Ahogy a híradóban hangzott el tegnap,sokan keresnek keveset,és kevesen sokat.Az átlagot viszont nem ennek alapján kell számolni.
Eladott Ország
A munkaerő képzettebb, írni-olvasni, idegen nyelveken beszélni tudó részének tele lett a hócipője ezekkel az üres propagandahörgésekkel, nem igényli a mozgósítást, megoldja magától és a hanyatló Nyugatra mozgósította magát. Akik még nem, azok is igen nagy számban ezt forgatják a fejükben, egyesek már tettek konkrét lépéseket ebbe az irányba, és amint elérkezettnek látják az időt, lelépnek. Nem lehet már a dübörgő sikernyilatkozatokkal elfedni, hogy a tartós munkaerőhiány a gazdaság termelékenységét veszélyezteti. És nem az a baj, hogy az Orbán család esetleg nem tud lángost zabálni a Balaton partján, mert nincs ki megsüsse azt a rohadt lángost, hanem hogy íme hát meglett a böjtje annak, hogy néhány szupertehetséges országépítő zseni feneketlen étvágyában nem tudta, mikor elég a harácsból.
volvós
Részlet a " Lesz ez még így sem " c, filmből:
" Jack Nicholson : Carol a pincérlány, tuzson a buzi..."
Manhattan
A munkaalapú társadalom egyik sarokköve, legyél buta, mint egy betonrépa. Ne kérdezősködj. fenntartás nélkül hajts végre minden utasítást. Ne legyenek ötleteid, egyáltalán ne is gondolkodj, majd megteszi ezt helyetted a gazdád...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.