A mindenkinek elérhető felsőoktatásért tartottak fáklyás demonstrációt a Lehet Más a Jövő (LMJ), az LMP ifjúsági szervezetének kezdeményezésére kedden Budapesten a Corvinus egyetem épülete előtt.

A mintegy 200 tiltakozó részvételével megtartott tüntetésen Pitz Dániel, a LMJ elnöke hangsúlyozta: követelik a kormánytól, hogy senkit ne fosszanak meg a tanulás lehetőségétől, és "ne engedjék el az állam kötelékéből az egyetemeket".

A mindenkinek elérhető felsőoktatásért tüntetett az LMP a Corvinusnál

Demeter Márta (j3) és Schmuck Erzsébet (j4), LMP-s országgyűlési képviselők, valamint Pitz Dániel, az LMP ifjúsági szervezete, a Lehet Más a Jövő elnöke (b) a Corvinus egyetemért meghirdetett fáklyás felvonuláson az egyetem előtt 2018. október 9-én

A mindenkinek elérhető felsőoktatásért tüntetett az LMP a Corvinusnál

Az LMP ifjúsági szervezete, a Lehet Más a Jövő a Corvinus egyetemért meghirdetett fáklyás demonstrációja az egyetem előtt 2018. október 9-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője úgy vélekedett, hogy a Fidesz "mindent a gazdagoknak politikája bevenni készül a közoktatás után immár a magyar felsőoktatást is". Azt mondta: a kormány tervei szerint a Corvinus egyetemen jelentősen növelnék a fizetős helyek arányát, 2020-tól pedig már nem is lennének államilag finanszírozott helyek.

Ezt a rendszert meg akarják honosítani az egész felsőoktatásban, vagyis egy újabb társadalmi alrendszer "fideszes gyarmatosítását" készítik elő – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy ennek a társadalom- és gazdaságpolitikának következményeként százezrek szorulnak ki a felsőoktatásból.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Helyes. Remélem lesznek még többen is máskor, mert Budapesten minimum 600 ezer ellenzéki szavazó lakik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.