Díszdoktori címet kapott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a kazah Kazguu Egyetemen, a címet Talgat Narikbajev, az egyetem rektora adta át szerdán Asztanában – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

Díszdoktori címet kapott Szijjártó Péter Asztanában

Talgat Narikbajev, a kazahsztáni KAZGUU Egyetem rektora díszdoktori címet ad Szijjártó Péter Külgazdasági és külügyminiszternek Asztanában 2018. október 10-én. MTI Fotó: KKM/ Mitko Sztojcsev

A közlemény szerint

a tiszteletbeli doktori címet olyan, a saját területükön kimagasló teljesítményt nyújtó személyek kapják, akik támogatják a Kazguu Egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlődését.

Az intézménynek több magyar kötődése van, partnerségi viszonyt ápol a Budapesti Corvinus Egyetemmel, valamint a különböző mobilitási programjaiban részt vevő diákok 10 százaléka Magyarországon tanul.

A Magyarország és Kazahsztán közötti együttműködés évről évre szorosabb, elsősorban a gazdaság, a gyógyszeripar, a vízgazdálkodás és az oktatás területein.

Szijjártó Péter február 28-án bejelentette, hogy a jelenlegi 200 fős hallgatói kvótát bővítik, így a jövőben 250 kazah hallgató folytathatja tanulmányait ösztöndíjasként Magyarországon.

A külügyi tárca vezetője az ENSZ vízügyi egyezményének ülésére érkezett Asztanába; megbeszélést folytatott Kajrat Abdrahmanov külügyminiszterrel, Timor Szulejmenov nemzetgazdasági miniszterrel, valamint találkozott az újabb kazahsztáni befektetéseket végrehajtó Mol regionális vezetőivel.

Az ENSZ-ülés margóján Szijjártó Péter kétoldalú vízügyi együttműködési megállapodást írt alá Savkat Hamrajevvel, Üzbegisztán vízügyi miniszterével.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Eladott Ország: Három ütemű motor kis hazánk. Szív, szuszog, és b@szik menni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
@Eladott Ország: igen, emlékszem, hatalmas munka volt, vagy inkább lenyúlás? Nálunk minden úg működik, mint a svájci óra, minden alatt a lenyúlásokat értem.
namihami
Kicsoda? És mit kapott?
Jaaa, ott??? És miből? Nomád harci játékokból, hátranyilazásból, lótej-erjesztésből? Vagy egyéb, 21. századi tudományágból?
volvós
7 általánossal diszdoktori...hogy legyen szorulásod 2 hétig, te nemzeti köcsög !!!
Nessy
Én, mint az egyetem,Boaconstrektora díszdoktorrá fogadom önt dr. Szijjártó külügyér! (ismerős a szöveg egy része? Nem véletlenül.)
cikicakk55
Jól van Petike! Ezek szerint nem fogazol,jól tudod szopni a csuti csüngőhasút és még Semmilyen Zsótit is,mert azért a Zsóti feletted áll,hiába is vagy Díszdoktor. Ő meg díszvadász. Ti így hárman el is mehetnétek a jó büdös francba a díszeitekkel, az agancsaitokkal, és a foci őrületetekkel. Szegény hazám Magyarország! Ha ezt az én nagymamám megérte volna! Kapnátok a sodrófával biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.