Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a következő önkormányzati választáson induljon el ismét a főpolgármesteri tisztségért. A kormányfő ezt szerdán Budapesten, a Városházán jelentette be, miután tárgyalt Tarlós Istvánnal, aki vállalja a jelölést.

Orbán Viktor a főpolgármester társaságában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: Tarlós Istvánnak "szigorú megkötései" voltak.

Ezek közül a legfontosabbról már a szerdai kormányülésen – a főpolgármester jelenlétében – döntenek: létrehozzák a budapesti fejlesztési tanácsot, amelyet Tarlós Istvánnal társelnökségben közösen fognak vezetni, és ennek keretében közösen fogják fejleszteni és építeni Budapestet – közölte a miniszterelnök, megjegyezve, hogy a meginduló fejlesztések közül több 2030-ig fut majd.

Tudatta egyúttal, hogy

a 3-as metró felújításához szükséges több tízmilliárd forintos összegről is meg tudtak állapodni.

A kormányfő úgy fogalmazott:

Budapest a budapestiek otthona, egyben a nemzet fővárosa és a Kárpát-medence természetes központja is, ez a meggyőződés vezeti a Budapestre vonatkozó kormányzati politikát.

Hozzátette,

az elmúlt időszakban rengeteg budapesti fejlesztési programot indítottak meg, a mostani megbeszélésen egy 60 tételből álló listát mutatott be mint bizonyítékát annak, hogy a kormány elkötelezett a főváros fejlesztése mellett.

A megvalósult beruházások közül megemlítette például a városligeti műjégpálya és a Nemzeti Lovarda rekonstrukcióját, a Budai Vigadó, a Dagály, a Zeneakadémia és a Gül Baba türbéje felújítását, valamint a Korányi-projektet.

A folyamatban lévő ügyek közül kiemelte a budai Várnegyed, továbbá a Fiumei úti sírkert és a Salgótarjáni úti zsidó temető felújítását, az Operaház megújítását, és a tervek szerint megépítendő új atlétikai stadiont.

A megvalósult beruházások több mint 280 milliárd forintot, a folyamatban lévők pedig több mint 600 milliárd forintot tesznek ki. Mindebben a közlekedési projektek nincsenek be, ezek esetében egy 700 milliárd forintot meghaladó tételről van szó – tette hozzá a miniszterelnök.

Azt is megjegyezte, hogy a kormány több mint 217 milliárd forintnyi adósságot vállalt át a fővárosi önkormányzattól.

Mindannyiunknak az az érdekünk, hogy Budapest visszanyerje a régi fényét. A kormánynak az is meggyőződése, hogy Magyarország csak akkor lehet komoly ország, ha a fővárosa is komoly dolgokra vállalkozik

- mondta Orbán Viktor.

Szavai szerint ezeknek a céloknak az eléréséhez nélkülözhetetlen egy erős, magabiztos, közkedvelt polgármester.

Hozzátette, a kormány és a fideszes kerületi polgármesterek véleménye egybeesik a kérdésben.

Tarlós István a sajtótájékoztatón közölte: elvállalja a jelölést.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Most tényleg nem mindegy,hogy választással lesz-e tarlós Bp.főpolgármestere,vagy orbán nevez ki egy helytartót? Szerintem teljesen mindegy.Tarlós is orbán helytartója.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
és erre lenne Tarlósch Pityuka a garancia??? Viktor te betegebb vagy még a szokottnál is! =))
kereső
Most tényleg nem mindegy,hogy választással lesz-e tarlós Bp.főpolgármestere,vagy orbán nevez ki egy helytartót? Szerintem teljesen mindegy.Tarlós is orbán helytartója.
kokopelli
@RonaGyuri: ..sokszor az az ézésem,hogy a szövegírói "palira veszik" a főnököt,
és a szomszéd szobákba járnak röhögni!Ennyi baromság nem lehet egy ember(?)
szellemi mellékterméke! ;-)
Clavigo
Ennyi ökörséget összehablatyolni...
tudode
Ha Tarlós adna magára nem fogadná el ANNAK a felkérését, aki olyan KOMOLY ORSZÁGOT ÉPÍTTETETT, hogy a "CSALÁDOK ÉVÉRE" nem csak betonteknő erdőt hagyna maga után, ki tudja hány, a társadalomnak oxigén adó FÁT VÁGATOTT ki saját, és baráti köre gazdagodására!!!
.
Nem kellene messzire menni, csak Wekerle Sándor miniszterelnököt követni milyen módon kellene HAJLÉKOT ÉPÍTTETNI a hajléktalanok, és az ivarképes családok számára:
.
kalauz.wekerletelep.hu/a-telep-tortenete

Ez nem egy KOMOLY ORSZÁG LETT, LESZ, hiszen
.
www.google.hu/search?q=Magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&oq=Magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&aqs=chrome..69i57.10596j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Találós kérdés, hogy kinek, kiknek köszönhetően
.
www.google.hu/search?q=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen&oq=Az+&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i60l2j69i61j35i39.4916j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
stb., stb.
.
Azzal, hogy akár a Stanci néni unokahúga is FELKÉRHETTE VOLNA a hajlongásból jól vizsgázott, Bp. fő házmesterét!
Nessy
Látvány beruházás akad nem kevés a fővárosban, lényeges annál kevesebb. A beruházások árait és kivitelezésének időtartamát, minőségét borítsa jótékony homály!
Az tény, hogy Tarlós már egy jól bejáratott marionett figura, persze, hogy ragaszkodik hozzá Orbán!
papa.49
Csuti kretén ha rajtad áll Pest olyan lesz mint Mexico város szegénynegyede !!!
anima
Letérkövezni mindent - szerintük ez a fejlődés.
Buta bunkó magyar parasztok.
anima
Én tudnék naggyon komoly lenni, de semmi értelme.
tulipan
Szerintem, makd AKKOR, ha az állampolgárait MUNKÁJÁt tiszetességesen MEGFIZET!!
kisrigó
S@Nessy: Sajnos igazad van, mert arról nem beszél a hazugovics, hogy a budapestiek hány "fenomenális" beruházásukkal értenek egyet! Létrehozta azt az aljas rendszert, hogy ha úgy lesz, ahogy én akarom, akkor kaptok pénzt! Amúgy azok a beruházások valósulnak meg, ahol a mi kutyánk kölkei tudnak nagyot kaszálni! Olyan zűrzavaros a rendszer, hogy nagy bátorság kell a feladat megpályázásához!
advocat
Legyen végre Felcsút! És Mészárosék megoldanak minden gondot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.