A közvetlen választás és a budapesti fejlesztési tanács létrehozása is szerepet játszott abban, hogy Tarlós István újra indul a főpolgármesteri posztért a következő önkormányzati választáson.

Tarlós: "Nem akarok úgy járni, mint Demszky Gábor a 4-es metróval"

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester a megbeszélésüket követően tartott sajtótájékoztatón a Főpolgármesteri Hivatalban 2018. október 10-én. A kormányfő felkérte Tarlós Istvánt, hogy a következő önkormányzati választáson induljon el ismét a főpolgármesteri tisztségért. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A harmadik ciklusára készülő főpolgármester erről az Orbán Viktor kormányfővel, a Fidesz elnökével tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón beszélt, ahol bejelentette:

Orbán Viktor felkérésére elvállalja a jelölést és a 2019-es önkormányzati választáson való részvételt.

Tarlós István úgy fogalmazott:

súlyos belső küzdelem után hozta meg döntését, jelentős megkötéseket fogalmazott meg a folytatáshoz.

A jelöltség elvállalásában közrejátszott a közvetlen főpolgármester-választás, valamint a fővárosi fejlesztési tanács megalakítása – közölte.

Előzőleg Orbán Viktor azt mondta: Tarlós Istvánnak "szigorú megkötései" voltak.

Ezek közül a legfontosabbról már a szerdai kormányülésen – a főpolgármester jelenlétében – döntenek: létrehozzák a budapesti fejlesztési tanácsot, amelyet Tarlós Istvánnal társelnökségben közösen fognak vezetni, és ennek keretében közösen fogják fejleszteni és építeni Budapestet – közölte a miniszterelnök, megjegyezve, hogy a meginduló fejlesztések közül több 2030-ig fut majd.

Tarlós István elmondta,

a megkötésekben nem volt semmi zsarolási szándék, egyszerűen tudta, hogy bizonyos dolgok hiányában képtelen lenne folytatni.

Az életkora nem az egyetlen tényező, ami szerepet játszott – jegyezte meg, majd "az ellenzéki szimpatizánsokhoz" szólva úgy fogalmazott:

ha az általuk ajnározott 88 éves Soros György dédelgethet kéretlen nemzetközi terveket, akkor 70 évesen miért ne lehetnének valakinek progresszív tervei egy várossal saját hazájában

A főpolgármester kijelentette:

Budapesten az eddigi nyolc éve alatt "botrány, félrecsúszás nem volt", így nyugodtan "elmehetett volna"

ugyanakkor – mint mondta – sok mindent elkezdtek, részben a kormánnyal együttműködve, és "nem jó érzés lenne ezeket félbehagyni".

Nem akarok úgy járni, mint Demszky Gábor a 4-es metróval

- tette hozzá Tarlós István.

Elmondta,

a döntését befolyásolta azt is, hogy a kormánnyal, illetve a Fidesz meghatározó kormányzati szereplőivel az együttműködés feltételei nagyon kedvezően alakultak.

A Fidesszel és a kormánnyal megkötendő megállapodásban rögzítik majd egyebek mellett a 3-as metró befejezéséhez szükséges források megteremtését, valamint a közszolgáltató cégek fővárosi kézben hagyását – közölte Tarlós István, hozzátéve: a megállapodás részleteiről, a november 17. aláírását követően adnak majd tájékoztatást.

A megkötésekről szólva Tarlós István hangsúlyozta:

várakozása ellenére "nyitott kapukat döngetett".

Kérdésekre válaszolva elmondta:

a létrehozandó fejlesztési tanács elnöke a kormányfő, társelnöke ő maga lesz.

A testület ügyvezető alelnöke Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára, tagja lesz a grémiumnak Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. A főváros részéről tagok lesznek a főpolgármester mellett az általa jelölt főpolgármester-helyettes vagy helyettesek, továbbá két kerületi polgármester.

A tanács kompetenciájában lesznek az állami és fővárosi nagyprojektek.

Tarlós István elmondta, hogy

az említett megállapodásban szerepel majd egyebek mellett az árvízvédelem és a szemétszállítással kapcsolatos problémák megoldása is.

A főpolgármester közölte azt is, hogy jövő év elején megszűnik a fővárosi közbeszerzési kft.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Figyi, TaplóPista!
A 4-es metrót először ti tettétek taccsra Trócsányi hathatós közreműködésével, utána meg mikor már nem lehetett leállítani, akkor félbehagytátok, pont az a része nem épült meg, ami értelmet adott volna az egésznek. Ha ehhez hozzávesszük azt, amit a 3-as metróval előadtok, akkor jobb, ha lehúzod magad a klotyón!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Időben kell elkezdeni a Demszky elleni kampányt, hátha valóban ő is indul.
Qqberci
Figyi, TaplóPista!
A 4-es metrót először ti tettétek taccsra Trócsányi hathatós közreműködésével, utána meg mikor már nem lehetett leállítani, akkor félbehagytátok, pont az a része nem épült meg, ami értelmet adott volna az egésznek. Ha ehhez hozzávesszük azt, amit a 3-as metróval előadtok, akkor jobb, ha lehúzod magad a klotyón!...
anima
Undorító féreg nácik egymás közt.
A gyerekgyilkos (Tarlós).
A nemzetgyilkos (Orbán).

Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez örökre így marad?
Amikor eljön az idő, mentek a levesbe - MINDANNYIAN !!!

Honnan tudom?
Hát onnan!
Eladott Ország
Szépen ülünk a seggünkön és nézzük a színházat ahol másodpercenként fizetjük a zsöllyében a páholy díjszabást. Ócska hiteltelen ripacsok dobálják egymást szarral a színpadon és a közönség bárgyún bámulja a performanszt drukkolva hol egyik hol a másik szereplő gárdának.
Azt hiszi hogy ez az előadás ő érte a nézőért zajlik, pedig csak a jegyárakról szól, mert az öltözőben nagyban folyik az osztozkodás. Négy évente új műsort hirdetnek, pedig már lassan 30 éve ugyan az az ócska kabaré megy napról napra. Ez a lista meg mindig csak morzsája az egész "nemzeti korrupciónak"!
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F68.media.tumblr.com%2F93005fc3a704f58150bb00a26d099b2d%2Ftumblr_oka4vrmjns1qdxdf1o1_1280.jpg&key=sm6I0u-emtv-xKDXylGcNw&w=600&h=929
csak úgy....
Éljen Tarlós a tartós, viktor áldásával...
csipetke
Tarlós ugyanolyan kesztyűsbáb,mint az összes többi fideszes.Egytől egyig orbán rángatja őket madzagon.Semmire sincs gondjuk,majd a gazdi megmondja,hogy mit gondoljanak,gondolhatnak,és tehetnek.Ehhez nem kell sem ész,sem gerinc-Nincs is egyiknek se.
Aztán,ha már a gazdinak nincs rájuk szüksége,el lesznek dobva,mint a műsoros papírzsebkendő.Egy érdekember alantas szolgái ők,minden seggnyaló megérdemli a sorsát.
Clavigo
Itt is előbb lesz majd " végeredmény ",,,mint "urnazárás" ??? Mert " aaaz finom lesz "..!! :))))))
cikicakk55
Remélem nem sokáig boldogítja már a budapesti embereket. nekem először szimpatikus volt,amolyan nagypapás kedves ember benyomását keltette,de elég hamar kiderült,hogy alamuszi nyuszi Gyuszi,nagyot tud ugrani és hazudni. Most már semmivel nem különb mint Orbán,pedig annak a csüngőhasúnak a nevétől is fel áll a szőr a hátamon. Lassan elég lesz a nevét kiejteni és már nem is kell fogamzásgátló.
anima
Túl sok a fekete.
Előlép.
Háttérkép.
közkép.
Gondolkodásmód.

Tarlós bűnös !!!
Gyerekeket ütött el, amiből az az SZDSZ kimosta őt, a hatalmánál fogva.

Nekem egy gyerekgyilkos ne mondja meg, hogy mi a jó, vagy mi a rossz - és ne ossza az észt!!!

Már írtam, de újra Írom, ha te három lépésnél közelebb kerülsz hozzám, megöllek - csúnyám (a pribékjeiddel együtt csúnyán).
Egy volt idegenlégiós nem tud mindent megoldni, de mindent megtesz a megoldásért.
Egy volt idegenlégióst nem tudsz megállítani.
(Biztos azzal motiválnak, hogy majd megállítasz egy ilyet, de nem tudsz. Érted ezt? Nem tudsz - nem tudod !!! Fizikailag képtelen vagy rá. érted ezt?!)
Ezek (mi), kemény csávók..
De tényleg.
Aztán vannak a hívő zöld sapkások, meg a hitetlen zöld sapkások.
Ez egy külön gebasz.
tudode
Hogy is járt Demszky, ill. a Főváros a IV-es metróval!
.
1998-ban a "falusi gyerek" a kisgazdákkal paktumot, v mit kötve, LEÁLLÍTTATTA az épülő M4-es metró építését, és a Deák téren a Nemzeti az épülőfélben lévő NEMZETI SZÍNHÁZAT, annak gödre örök mementóként megmaradva a VASHULLADÉKOS, nehezen megközelíthető Duna-partra!!
.
Akkor még nem voltam tudatában, KINEK ADTAM A VOKSOMAT a sztem begyepesedett szocik helyett.
.
Lakva, átverve, nyomor közelébe DÖNT ISMERSZIK meg még a Soroson, Simicskán, ma már az ország javain élősködő, nem is akármilyen félcédulával!
.
NYANI TUNNI KŐ, de 71 évesen minek, kinek az örömére, bánatára!!!,
Pálinkafőző Rézüst
Ott fönt a képen a szotyiköpködő nézése mindent elárul. Úgy néz a tarhásra, mint egy jó kutyára...
RonaGyuri
a fénykép lenyűgöző; rajta van minden ami veszélyezteti a fővárost! =))
kokopelli
@RonaGyuri: ...megtalálta már az összes kockát a Taplós Pista?Kiigényelte már
a "Balettintézet" épületét?
(nemtom,de a Hofi ugrik be ha őt meglátom:"Tessék mondani ez a Baletintézet?) ;-)
human
Hát ezen jót röhögtem. Hallom a rádióba Tarlós megkötéseit :) amit nyilvánvalóan Orbán diktált le neki. És kiáll vele mint saját követelés :D
simmering73
A főnök keze ütésre kész, ha pityuka hangja megbicsaklana.
Pálinkafőző Rézüst
@Apoca: azt már megkapta, amikor a fizetését duplájára(!) emelték. Persze valszeg az csak az előleg (csont) volt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.