A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Tarlós István úgy vállalta az újraindulást a főpolgármesteri posztért, hogy előre lemondott minden fővárosi jogkörről.

Tarlós István előre odaígérte fele királyságát Orbán Viktornak

- kommentálta Gy. Németh Erzsébet a DK fővárosi képviselője szerdai sajtótájékoztatóján a bejelentést, miszerint Orbán Viktor felkérésére Tarlós István újra indul a főpolgármesteri posztért.

A DK politikusa szerint

Tarlós István az indulásával előre lemondott minden fővárosi jogkörről, hiszen úgy vállalta az újrázást, hogy ezen túl minden fővárosi beruházásról a kormány dönt majd, a Fővárosi Közgyűlés beleszólása nélkül.

A fővárosi fejlesztési tanács megalakítását kérdésre válaszolva úgy értékelte: ez a testület alkalmatlan arra, hogy a Budapest érvényesítse benne az érdekeit.

Gy. Németh Erzsébet arra is kitért: Tarlós István városvezetésének legnagyobb korrupciós botránya lehet a 3-as metró szerelvényeinek felújítása, amelynek ügyében a DK feljelentése nyomán most rendőrségi nyomozás indul különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt.

A DK fővárosi képviselője az ügyet összefüggésbe hozta Tarlós István újraindulásával és úgy fogalmazott: egy ilyen súlyos ügyben indult nyomozással az "állampárt könnyedén meg tudná zsarolni" a főpolgármestert.

Nem tudjuk, hogy a Tarlósnak a börtön és az újraindulás között kellett-e választani

- jegyezte meg.

Szerinte ugyanakkor az ellenzék szempontjából mellékes, hogy Tarlós Istvánt megzsarolták-e vagy "önszántából jelentkezett Orbán bábjának", mert az ellenzéknek az a feladata, hogy megakadályozza a főváros jogainak lebontását. Meg kell akadályozni, hogy Orbán Tarlós mögé bújva rátegye a kezét a fővárosra, a fejlesztési pénzekre és Budapest bevételeire

- fogalmazott.

Gy. Németh Erzsébet szerint a DK azt tartja fontosnak, hogy egy ellenzéki jelölt álljon majd szembe Tarlós Istvánnal, de mindegy, hogy tárgyalások vagy előválasztás útján választják ki a demokratikus ellenzék főpolgármester-jelöltjét.

Arra a kérdésre, hogy a DK-nak van-e jelöltje, Gy. Németh Erzsébet azt válaszolta, hogy nem a "castingban" akarnak részt venni, hanem egy megfelelő jelölt kiválasztásában. Azt viszont kérdésre válaszolva kizártnak nevezte, hogy a Jobbikkal közös jelöltet állítsanak.

Kérdésre válaszolva Gy. Németh Erzsébet megerősítette, hogy a DK folytatja a közvetlen főpolgármester-választásért indított aláírásgyűjtő akcióját, mert továbbra sem hisznek abban, hogy Tarlós István és Orbán Viktor elkötelezettek lennének emellett.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Milyen fele királyság? Eddig is hű alattvalói volt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.