Miután kedden a parlament népjóléti bizottságában a kormánypárti képviselők leszavazták az ellenzék javaslatát az állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátásának megszüntetéséről, az MSZP mással próbálkozik. Nevezetesen népszavazással. A Népszava írta meg, hogy Tóth Beralan frakcióvezetője szerint nem demagógiáról, hanem szimbolikus ügyről van szó, „ugyanis amíg a hatalom embereinek luxusellátás jár, addig az átlagbeteg hosszú hónapokig vár a kezelésre, ha meg is kapja, akkor is lepusztult intézményekben gyógyítják, és okkal félhet egy kórházi fertőzéstől”. Tóth szerint nem lenne szabad engedni, hogy különbséget tegyenek „magyar és magyar között”, ezért nészavazást kezdeményeznek, hogy az emberek döntsék el, járjon-e VIP-ellátás az állami vezetőknek.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: ibn Said
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Halott ügy. Ennek a népnek nem gond, ha megdöglik valamelyik hozzátartozónk, csak a migráns van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Mirabilis: A "szimbolikus"-nál bármi fontosabb.
Eriksson
@Mirabilis: A népszavazást sokkal komolyabb dolgok eldöntésére lehet és kell meghirdetni, különben hitelét veszti az egész intézmény. Sajnálom, hogy egy pártvezér ennyire demagóg tud lenni.
Mellesleg cca 200 ember eltiltása a VIP ellátástól, szerinted megoldja az eü problémáját?
Eriksson
@Mirabilis: Sajnálom, hogy ilyen problémáid vannak, de ez a történet most nem erről szól. Inkább arról, hogy egy pártvezér demagóg dumával akarja magát népszerűsíteni, meglovagol egy olyan témát amely köztudottan fájó pont mindenkinek. Népszavazást akar kiíratni, egy olyan huszadrangú probléma miatt, mint kb 200 ember VIP ellátása. Ez a javaslat a népszavazás intézményének nevetségessé tétele.
kereső
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM) kimutatása szerint 2009 januárjában, az akkor érvényes jogszabály alapján, még 175-en tartoztak ebbe a körbe, idén július közepén már 311-en.
(2013-as adat-hogy most mennyi,azt titok!-)
egyébként tényleg csak szimbolikus ez a népszavazás ötlet.Az egészségügynek nem ez a legnagyobb problémája.
Rockxy
Meg egy lófaszt!
A népszavazás legalább 3 milliárdba kerül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.