Elmeállapota miatt felmentették azt a férfit, aki megölte a szüleit Sopronban.

Kóros elmeállapota miatt felmentette az emberölés vádja alól az első fokon eljáró Győri Törvényszék azt a férfit, aki tavaly novemberben megölte a szüleit Sopronban, s elrendelte a vádlott határozatlan idejű kényszergyógykezelését

- tájékoztatta a törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Havasiné Kulcsár Petra elmondta, hogy

a férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés, valamint felfegyverkezve, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt emeltek vádat.

Kalapáccsal, szúró- és vágóeszközökkel, húsverőkkel ölte meg szüleit a soproni férfi – felmentették és kényszergyógykezelésre ítélték

Fotó: police.hu

A tényállás szerint K.R. a szüleivel élt, 2005 óta állt pszichiátriai kezelés alatt, állapota 2016 decemberében romlott, a kezelés ellenére is agresszívvé vált a viselkedése.

Tavaly november 2-án a férfi ismeretlen okból

a szüleire támadt, kalapáccsal, szúró- és vágóeszközökkel, húsverőkkel ütlegelte őket. A sértettek a helyszínen meghaltak.

Másnap reggel rendőrök érkeztek a helyszínre, mert bejelentést kaptak arról, hogy az egyik lakásból folyik a víz. Nem tudtak bemenni a lakásba, ezért a tűzoltók betörték az ajtót, ekkor a vádlott egy kalapáccsal támadt rájuk.

A férfit végül elfogták és a győri pszichiátriai osztályra szállították.

A bíróság az ítélet indokolásában kifejtette, hogy a vádlott elmeállapota a szülei megölésének időpontjában kizárta azt, hogy cselekménye következményeit felismerje.

A szakértők megerősítették, hogy a vádlott beszámítási képessége kizárt volt a cselekmény elkövetésének idején.

A hatályos büntető törvény pedig a beszámítási képesség kizártságát büntethetőséget kizáró okként határozza meg.

Az ítélet nem jogerős, a döntést az ügyész és a védő tudomásul vette, a vádlottnak nyolc nap áll rendelkezésére nyilatkozata megtételére.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Annyira háborodott volt az elméje, hogy azt bezzeg tudta, milyen gyilkolásra alkalmas fegyvereket vegyen elő!? Véletlenül sem mondjuk ruhakefét, vagy süteménybekenő ecsetet...
Pálinkás Pál
Nos jogászok...csak halkan kérdezem, ha beszámíthatóság hiánya miatt felmentik,akkor miért is kéne neki elfogadni az ítéletet???Nem érzitek hogy ez egy baromság???
görbetükör
Ez megint az egészségügyi gyalázatos helyzet bűne.
Mert ezt az embert több éve kellett volna már zárt intézetben tartani. És sajnos még sok ilyen szaladgál szabadlábon.
Mert erre nincs pénz, csak stadionra, olimpiára, mecsetre, meg a dugig tömött, de telhetetlen zsebekre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.