Megdöbbentő mélységekbe süllyedt az ukrán politika Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint, aki csütörtökön a kérdésről egyeztet a NATO főtitkárhelyettesével és telefonon tájékoztatja az Egyesült Államok külügyminisztériumát.

Szijjártó: megdöbbentő mélységekbe süllyedt az ukrán politika

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön egy budapesti sajtóeseményt követően hangsúlyozta, hogy a kárpátaljai magyarok továbbra is mindenben számíthatnak az anyaországra.

Az ukrán döntéshozók – mint fogalmazott – "a legsötétebb diktatúrákat idéző javaslatokat" emlegetnek, amikor ukránok betelepítésével akarják Beregszász etnikai összetételét megváltoztatni és az ott élő magyarok arányát tovább csökkenteni.

A leginkább megdöbbentőnek azonban azt nevezte, hogy

a szomszédos ország kormánya sem ezt nem ítélte el, sem az ellen nem tiltakozott, hogy az ukrán parlament honlapján közzétett petíció a kárpátaljai magyarok deportálását említi.

A kijevi parlament összejátszik azokkal a szélsőségesekkel, akik nyilvánosságra hozták több száz kárpátaljai magyar adatait, hiszen a kettős állampolgárok azonosítása nyilvános adatbázisok alapján lehetetlen – fogalmazott.

Szijjártó Péter közölte, hogy a kárpátaljaiakat érintő ukrán döntésekre nincs észszerű magyarázat, a helyi magyar kisebbség jogainak visszaszerzése érdekében a "nemzetközi politika minden eszközét" föl kell használni.

A miniszter egyúttal elfogadhatatlannak nevezte a menekültek befogadásáról szóló LIBE-javaslatot, amely – tette hozzá – több tízmillió embert ösztönözhet Európa szomszédságában arra, hogy bármilyen úton bejussanak a kontinensre.

Az Európai Parlament "folyton azon mesterkedik, hogyan éleszthetné fel ismét a migrációs hullámot", pedig világossá kéne tenni, hogy Európába csak legálisan lehet érkezni

- tette hozzá. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy minden menekült fogadásáról Európán kívül kell dönteni, mivel "a visszaküldési politika teljes kudarcot vallott".

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Azért petike kis butus !! Ne feledd, itt több millió magyar EMBER szívesen olvasná
a szövedet, hogy " Megdöbbentő mélységbe süllyed a magyar kormány és a fidesz "
Aztán földet rájuk !!! Hajajjjj micsoda 3 napos ünnep lenne itthon !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
B+, a magyar, vagyis a ti általatok létrehozott mélységet senki sem tudja se alúl, se felülmúlni.
A magyar kül és belpolitika szitokszó lett a világban.
Clavigo
Az Orbán-kondánál egyetlen állam sincs lejjebb a politikában... A küszöb alatti szintet képviselitek...Oszt jó napot. Szijjas,,ilyen lófejem lenne,,egész nap csak kockacukrot zabálnék..
Yoda69
Ti kezdtetek te baromarcu! Most meg meglepodtok ha valaki visszaut? Tudod kiskocsog, nem mindenhol birkak elnek. A tobzodasokat a hataron tuli magyarok fogjak megszivni.
Eladott Ország
Még több díszdoktori címet ennek a kiváló embernek, akivel elhitették, hogy a napi szintű visítás a diplomáciai nagyság és hozzáértés fokmérője. Természetesen Szijjártó Díszdoktor Péterről van szó, aki hosszú hónapok óta megszállottan gyepálja az ENSZ nevű magyarok ellenségét. Leginkább a migráció kezelésével kapcsolatos elképzeléseit interpretálja sajátos, fideszes, egydimenziós bikkfanyelven és hadonászik is mellé.
kokopelli
@Yoda69: Annyira barmok,hogy nem képesek listázni azon országokat,
ahol nincsen kettős állampolgárság!Az én kéglimbe ne jöjjön már be senki
és a családomat más vallásra,állampolgárságra késztesse a hátam mögött!
Amennyiben elkapnám a marhát,nyolc napon túl gyógyuló beszélgetésbe le-
ne része!Mi a f@t képzelnek az ilyen mélyrepülő majdnem politikusok?A ma-
gyarok fogják kikanalazni a "fekete levest"!Nem véletlen,hogy már a név hal-
latára,vagy írásmódjára hallja az ember hátulról "á,megint a magyarok"!És azt
már nyugaton is! "...te tetted ezt király"! :-(((
tulipan
Ez (is) nektek köszönhető, Te agyatlan paprikajncsi
desiro
Hát még a magyar, a Marianna árok mélysége nem is elég hozzá...
Pálinkás Pál
Petike...végre valakik akik a ti nyelveteken beszélnek veletek és nem libsi módon!!!És ha ezt átveszik nyugaton is,akkor nektek legfeljebb az azeri pusztákon lesz szabadság,mert civilizált környéken sitten rohadtok meg!!
volvós
Azért petike kis butus !! Ne feledd, itt több millió magyar EMBER szívesen olvasná
a szövedet, hogy " Megdöbbentő mélységbe süllyed a magyar kormány és a fidesz "
Aztán földet rájuk !!! Hajajjjj micsoda 3 napos ünnep lenne itthon !!!
Kutyuska
Az ukránok csupán lépést szeretnének tartani a magyar külpolitikával. Mi ezzel a baja Petya?
cikicakk55
Az Ukránok ugyan azon a szinten vannak mint mi.Azzal a különbséggel,hogy magyarország tömi beléjük a pénzt,mibelénk meg nem tömi senki. Az Ukrán nyugdíjas vígan eléldegél a 300.000 ft-os nyugdíjából,amit természetesen a magyar adófizetők adnak és halálúja. A magyar nyugdíjas meg dögöljön meg,miért pont ide született,ugye Petya? Én az Ukránok helyében vinnélek kifele a csutval és a bohócaival együtt,oda Ukrajnába és mutassátok meg nekik,hogy lehet normális államot építeni olyan idiótákkal mint ti vagytok.
csipetke
Az pedig,amit szíjjártó művel,az minősíthetetlen,és nem is nevezném politikának,ez valami izéééé,amivel betámad boldog-boldogtalant,és baromira csodálkozik,ha visszatámadnak.
Lepényleső
Javasolható a bőrdíszművesnek a megdöbbentő magasságú politika vállalását,- majd akkor mikor
végképp betöltötték már mindenki poharát?
Borsodi
Megdöbbentő,hogy még mindig hatalmon van a fidesz. Ilyen emberek képviselik az országunkat a miniszterünk meg csak a szégyent hozza ránk és a nyomort.
papa.49
A magyar ,,külpolitikát,, az ukrán távcsővel se látja a MÉLYBEN !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.