Megdöbbentő mélységekbe süllyedt az ukrán politika Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint, aki csütörtökön a kérdésről egyeztet a NATO főtitkárhelyettesével és telefonon tájékoztatja az Egyesült Államok külügyminisztériumát.

Szijjártó: megdöbbentő mélységekbe süllyedt az ukrán politika

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön egy budapesti sajtóeseményt követően hangsúlyozta, hogy a kárpátaljai magyarok továbbra is mindenben számíthatnak az anyaországra.

Az ukrán döntéshozók – mint fogalmazott – "a legsötétebb diktatúrákat idéző javaslatokat" emlegetnek, amikor ukránok betelepítésével akarják Beregszász etnikai összetételét megváltoztatni és az ott élő magyarok arányát tovább csökkenteni.

A leginkább megdöbbentőnek azonban azt nevezte, hogy

a szomszédos ország kormánya sem ezt nem ítélte el, sem az ellen nem tiltakozott, hogy az ukrán parlament honlapján közzétett petíció a kárpátaljai magyarok deportálását említi.

A kijevi parlament összejátszik azokkal a szélsőségesekkel, akik nyilvánosságra hozták több száz kárpátaljai magyar adatait, hiszen a kettős állampolgárok azonosítása nyilvános adatbázisok alapján lehetetlen – fogalmazott.

Szijjártó Péter közölte, hogy a kárpátaljaiakat érintő ukrán döntésekre nincs észszerű magyarázat, a helyi magyar kisebbség jogainak visszaszerzése érdekében a "nemzetközi politika minden eszközét" föl kell használni.

A miniszter egyúttal elfogadhatatlannak nevezte a menekültek befogadásáról szóló LIBE-javaslatot, amely – tette hozzá – több tízmillió embert ösztönözhet Európa szomszédságában arra, hogy bármilyen úton bejussanak a kontinensre.

Az Európai Parlament "folyton azon mesterkedik, hogyan éleszthetné fel ismét a migrációs hullámot", pedig világossá kéne tenni, hogy Európába csak legálisan lehet érkezni

- tette hozzá. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy minden menekült fogadásáról Európán kívül kell dönteni, mivel "a visszaküldési politika teljes kudarcot vallott".

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Azért petike kis butus !! Ne feledd, itt több millió magyar EMBER szívesen olvasná
a szövedet, hogy " Megdöbbentő mélységbe süllyed a magyar kormány és a fidesz "
Aztán földet rájuk !!! Hajajjjj micsoda 3 napos ünnep lenne itthon !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Az Ukránok ugyan azon a szinten vannak mint mi.Azzal a különbséggel,hogy magyarország tömi beléjük a pénzt,mibelénk meg nem tömi senki. Az Ukrán nyugdíjas vígan eléldegél a 300.000 ft-os nyugdíjából,amit természetesen a magyar adófizetők adnak és halálúja. A magyar nyugdíjas meg dögöljön meg,miért pont ide született,ugye Petya? Én az Ukránok helyében vinnélek kifele a csutval és a bohócaival együtt,oda Ukrajnába és mutassátok meg nekik,hogy lehet normális államot építeni olyan idiótákkal mint ti vagytok.
csipetke
Az pedig,amit szíjjártó művel,az minősíthetetlen,és nem is nevezném politikának,ez valami izéééé,amivel betámad boldog-boldogtalant,és baromira csodálkozik,ha visszatámadnak.
Lepényleső
Javasolható a bőrdíszművesnek a megdöbbentő magasságú politika vállalását,- majd akkor mikor
végképp betöltötték már mindenki poharát?
Borsodi
Megdöbbentő,hogy még mindig hatalmon van a fidesz. Ilyen emberek képviselik az országunkat a miniszterünk meg csak a szégyent hozza ránk és a nyomort.
papa.49
A magyar ,,külpolitikát,, az ukrán távcsővel se látja a MÉLYBEN !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.