Az életminőség szempontjából a falvak semmiben sem különbözhetnek a városoktól – jelentette ki a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az első Veszprém megyei mobil ügyfélszolgálat (kormányablakbusz) átadásán, Balatoncsicsón csütörtökön.

Tuzson: nem lehet különbség életminőség szempontjából a falvak és a városok közt
Fotó: Kovács Attila/MTI

Tuzson Bence kiemelte: azért indította a kormány a Magyar falu programot, hogy a magyar falvakat élhetővé tegye, hogy ugyanolyan minőségű életet lehessen élni és ugyanolyan szolgáltatásokat lehessen elérni Magyarországon egy faluban, mint egy városban.

Hozzátette: a most átadott jármű a tizedik kormányablakbusz és egyben a háromszázötödik kormányablak. Megfogalmazása szerint

azt szeretnék elérni, hogy az ország különböző pontjain élő emberek ne legyenek hátrányban sem egymáshoz, sem a környező országok lakóihoz képest.

Az államtitkár az ügyintézési terhek csökkentéséről szólva elmondta, a kormányablakokban jelenleg intézhető több mint kétezer ügytípusból hétszázat át lehet alakítani, vagy akár meg is lehet szüntetni az egyszerűsítés érdekében. Ezek között említett például olyan bejelentési kötelezettségeket, amelyek teljesen feleslegesnek látszanak, mert az állam utána nem kezd velük semmit.

Tuzson Bence kitért arra is, hogy Magyarország a következő húsz, harminc évben a térség vezető országává, Európa egyik legélhetőbb országává szeretne válni. Ezt szolgálják a családtámogatások, a gazdaság és a kultúra megerősítése. Hozzátette, hogy a közigazgatás, az igazgatás és az állam szolgáltatásaival is ezeket az alapvető célokat kell elősegíteni.

Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott elmondta: a megyében jelenleg 14 kormányablak működik. A kormányablakbusszal harminc Balatoncsicsóhoz hasonló kistelepülésre – főként zsákfalvakba és tömegközlekedés által kevésbé érintett helyekre –, valamint rendezvényekre, fekvőbeteg-intézményekbe és idősotthonokba kívánnak eljutni.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselőjeként azt emelte ki, hogy a mobil kormányablak egyszerűbbé teszi a kistelepülésen élők mindennapjait. Példaként említette, hogy nem kell Balatoncsicsóról egy okmány elkészítése miatt Balatonfüredre, Veszprémbe vagy Tapolcára elmenni, hanem helyben el tudják intézni ügyeiket a településen élők, amikor ott van a kormányablakbusz.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Bakker!Ezek mind háttal ülnek a mozinak?Hogy tuzson nem jár sűrűn vidékre,az héccencség.Pest melletti kisvárosban lakunk,én tanyaközpontnak hívom,mert nem tudja senki,mitől lett város.A helység kb háromnegyede földút,illetve zúzottkő,és egy normális bevásárlóhely nincs,át kell mennünk a szomszéd szintén kisvárosba.Mozi nuku,és a fiataloknak szórakozási lehetőség ugyanennyi.Úgyhogy javaslom tuzsonnak,hogy mikor beül az A8-ba,guruljon le néha vidékre is,sőt,szálljon is ki,nyitott szemmel.Aszongya,hogy 20-30 éven belül a térség vezető országává válunk.Nos,ezt várjuk gyerekkorom óta,úgy 40-50 éve.Nos,ehhez az kell,hogy a gazdája elhúzzon a retekbe,és ha kerülne egy hozzáértő politikus,aki vállalná,hogy ezt a fidesz által lepukkantott országot gatyábarázza.De sajnos a fidesz olyan óriási károkat okozott minden téren,hogy évtizedekbe fog kerülni,mire az ország kiheveri.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Lehet, hogy a kormányablakbusz időnként arra jár, de nem lenne hátrány, ha esetleg háziorvos, olcsóbb bolt is járna arra legalább két.naponta!
cikicakk55
Már pedig van és ezt főleg nektek köszönhetjük. Mi például Hódmezővásárhelyen lakunk,ahol alig van munkalehetőség. A dolgozó emberek nagyobb része közmunkás. Aki nem az,annak is a fizetése jóval kevesebb mint a fővárosban élőké, és ugyan ezt a munkát végzőké. Itt főleg kertes házak vannak,de mi is ugyan annyi csatorna és vízdíjat fizetünk,mint a panelban lakók,pedig a magánházak legtöbbjében virágoskertek,füves területek és jószágok élnek. Miért ugyan annyi a csatorna díj,mint a víz díj? A csatorna vize újra lesz hasznosítva,még a vizet sokkal nehezebb előteremteni,ihatóvá és használhatóvá tenni? Nem azt írom,hogy emeljék fel a vízdíjat,de legyen már különbség közte. Városunkban rengeteg az idős,nyugdíjas ember. Gyermekeik már a fővárosban,vagy külföldön élnek.Csak vegetálnak a nyugdíjaikból. Mondjuk ez országos probléma,de nálunk kiemelten magas az idős emberek száma.
mackoka46
Amíg nincs jogunk aludni, anarchia van, nem tart rendet az önkormányzat, addig nincs miről beszélnünk. Valóban büdösebb és mérgezőbb a falusi levegő.
CsipkeRózsa
Ezt az életminőség-különbség mondatot már egy fideszes elmondta tavaly.
CsipkeRózsa
@cikicakk55: Pedig Hódmezővásárhely város, tehát a város-vidék életminőség nem áll meg. Szerintem, a helyi adottságok, sajnos még a politikai irányítás is befolyásolják.
CsipkeRózsa
@cikicakk55: A falu-város különbségére vonatkozik Tuzson szövege, én is arról beszélek, vidék alatt a falut értem.
Eladott Ország
A teljes kormány, minden egyes miniszterével és képviselőjével együtt részese egy legális tolvajlásra berendezkedett bandának, akik az újabb kétharmados győzelmen felbuzdulva – kétségem nincs efelől – folytatják majd azt, amit évekkel ezelőtt elkezdtek. A nemzeti kormányzásnak álcázott lopást. Az Eurostat szegénységi rangsora, amely szerint szép hazánknak ismét sikerült beverekednie magát a TOP 4-be. Az Európai Unióban mindössze Bulgáriában, Görögországban és Romániában rosszabb a helyzet, ha az ország szegényeiről van szó. Miközben stadionok tucatjai épülnek fel az ország különböző pontjain, addig a magyarok közel 15%-a súlyos anyagi nélkülözésben él, vagyis szegény. Ameddig a miniszterelnök egy majd 4 milliárdos stadiont húzott fel a saját háza tövében, addig a magyarok majd 15%-a nélkülözni kénytelen. Alapvető, a fejlődés számára legfontosabb tápanyagokhoz nem jutnak hozzá családok ezrei idehaza. És nem azért, mert nem lenne rá pénz a költségvetésben, hanem azért, mert nem ezt tartja a kormány a legfontosabbnak. Úgyhogy Bence húzzatok a 3,14...
kokopelli
Annyira le akarják rohasztani a városokat,hogy a különbség eltünjön! Vicceltünk is
fiatalként,mivel azt már mi is hallottuk!Kérdeztük is,"csak nem vetik be az atombombát"?
A nyugati és keleti országok közöttí különbséget is csak azzal lehetett volna eltörölni,
mondták a vicces öregek!
csipetke
Bakker!Ezek mind háttal ülnek a mozinak?Hogy tuzson nem jár sűrűn vidékre,az héccencség.Pest melletti kisvárosban lakunk,én tanyaközpontnak hívom,mert nem tudja senki,mitől lett város.A helység kb háromnegyede földút,illetve zúzottkő,és egy normális bevásárlóhely nincs,át kell mennünk a szomszéd szintén kisvárosba.Mozi nuku,és a fiataloknak szórakozási lehetőség ugyanennyi.Úgyhogy javaslom tuzsonnak,hogy mikor beül az A8-ba,guruljon le néha vidékre is,sőt,szálljon is ki,nyitott szemmel.Aszongya,hogy 20-30 éven belül a térség vezető országává válunk.Nos,ezt várjuk gyerekkorom óta,úgy 40-50 éve.Nos,ehhez az kell,hogy a gazdája elhúzzon a retekbe,és ha kerülne egy hozzáértő politikus,aki vállalná,hogy ezt a fidesz által lepukkantott országot gatyábarázza.De sajnos a fidesz olyan óriási károkat okozott minden téren,hogy évtizedekbe fog kerülni,mire az ország kiheveri.
Eladott Ország
Miközben egyre több uniós ország mászik ki a 2008-as válság okozta gazdasági gödörből és kezdi el építeni a jövőt, addig a magyar kormány az uniós támogatásokból tartja lélegeztetőgépen az országot. Idehaza nincs valós fejlődés, van viszont hazugság, ígérgetés és megtévesztés. A kormány az elmúlt években felélte a jelent és feléli a jövőt. Magyarország helyzete a szóra érdemes bérnövekedések mellett is siralmas, amit már a fél világ lát, csak azok nem akiket ez valóban érint. Nyissátok ki a szemeteket a falvakban és nyissátok ki a szemeteket a városokban, vidéken és Budapesten! Lássátok meg a valóságot! Azt, amit a kormány megpróbál leplezni azzal, hogy menekültekről és terroristákról hadovál. A valóság nem ez. A valóságot az éhező magyar családok jelentik, a valóságot a saját lakásukban halálra fagyó idős emberek jelentik. Addig nyissuk ki a szemünket, ameddig még van értelme, ameddig még van lehetőség változtatni. Ne várjuk meg még túl késő lesz! Vagy már most is túl késő?
tudode
Miről merészel szédíteni a "falusi gyerek" egyik LEJÁRT LEMEZŰ szócsöve, akinek elhasználta a GAZDIJA fényesitésével a LEPÉNYLESŐJÉT, hálából BÁRSONYSZÉK lett a jutalma?
.
Akkor, amikor a II. vh után a FALVAK az ország ÉLÉSKAMRÁI voltak, de ma már Zsuzsa néne oszto-gatya Lőrinc testvér malackáit, amely NEM JÁR SENKINEK a falvakban, mer ADOMÁNY!
.
A ki nem hiszi el, tekintse meg a következő videót:
.
---- Orbán főtanácsadója: "Aki nem pályázik, azt én ölöm meg!"

.www.youtube.com/watch?v=bZJuL1qosI0
.
Mielőtt nyomják EZEK a sódert, illene felmenni legalább a VILÁGHÁLÓRA, és akkor tudomásukra jutna, hogy a FAJTÁJUKON kívül nincs különbség 90% városlakó, és falvakban lakók számára sem, mert AKKORA AZ INFLÁCIÓ, a benzin ára, hogy lassan a fuvarozók is BEZÁRJÁK a bazárt!
.
Lehet, hogy ez, aki ki meri mondani, hogy AZÉRT ÉL, az legalább olyan felelőtlen, mint a GAZDIJA! A nép hülyítéséből BRILIÁNSAK, csak az a kérdés, hogy beveszik, v nem veszik be azt a szakbarbár süketelést, és meddig!!!
volvós
Bizony Bencecica, te aztán éreznéd a különbséget, ha egyszer az életedben
megpróbálnál NŐ-vel az ágyban !!! Haver, óriási a különbség !!!
Lepényleső
Mondhat valaki ekkora hülyeséget,ha egyszer egy percre valaki a saját fejéből kinézett?
nevemnick
Na kérem, itt a Nemzethy Trutymó Zrt. következő csicsogó rizsakirálya.
Egyszer már rájuk száradhatna a bőr...
kereső
@Apoca: meg út-hogy a 30km. ne 50 percig tartson.
namihami
Ez már majdnem némethszilárdi szint volt. Már csak a mennyiségben marad el tőle, a minőség egyszint.
Nessy
A fidesz valahol egy virtuális valóságban él, vagy egy másik dimenzióban. Mert hogy nem 2018 Magyarországában, az fix! Amennyi baromságot nap nap után összetudnak hordani, az már művészet!
Szabhatja a csoda kormányablakbuszát, egy esős nap után a kis falu földes Főutcáján!
szép új világ
Ezt akár Hollik István is mondhatta volna, akkora marhaság.
nezelodo
A múltkor még az rőzsebajszú zseni az urbanizációtól féltette a falvakat. Alighanem már Pápára sem mer hazamenni, mert legalább útközben láthatna egy két kipusztulásra ítélt falut, (ha nem lefüggönyözött autóval jár mint a felmenői jártak, 56-57 körül, és még később is), ahol se posta se iskola, se pap, se helyben működő igazi önkormányzati hivatal, se orvos, se munkalehetőség, és jó esetben napi két buszjárat köti össze Tündérország más részeivel. Ráadásul ezek még jó adottságú falvak, vajon milyen körülmények lehetnek a Zselicségben Borsodban, vagy Rogáncs által a fővárosban fejlesztett tanyavilág kivételével az igazi alföldi tanyákon. Ezek a nemzetrontók még a helikopter ablakán sem néznek ki, hogy láthassanak a valóságból egy hangyányit, csak verik a mellüket a semmiért, de legalább abbahagyták már a "zelmút nyóc évezést", mert Sorosra meg a Sargentinire okádnak és költenek a bemocskolásukra milliárdokat az adóforintjaikból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.