Az életminőség szempontjából a falvak semmiben sem különbözhetnek a városoktól – jelentette ki a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az első Veszprém megyei mobil ügyfélszolgálat (kormányablakbusz) átadásán, Balatoncsicsón csütörtökön.

Tuzson: nem lehet különbség életminőség szempontjából a falvak és a városok közt
Fotó: Kovács Attila/MTI

Tuzson Bence kiemelte: azért indította a kormány a Magyar falu programot, hogy a magyar falvakat élhetővé tegye, hogy ugyanolyan minőségű életet lehessen élni és ugyanolyan szolgáltatásokat lehessen elérni Magyarországon egy faluban, mint egy városban.

Hozzátette: a most átadott jármű a tizedik kormányablakbusz és egyben a háromszázötödik kormányablak. Megfogalmazása szerint

azt szeretnék elérni, hogy az ország különböző pontjain élő emberek ne legyenek hátrányban sem egymáshoz, sem a környező országok lakóihoz képest.

Az államtitkár az ügyintézési terhek csökkentéséről szólva elmondta, a kormányablakokban jelenleg intézhető több mint kétezer ügytípusból hétszázat át lehet alakítani, vagy akár meg is lehet szüntetni az egyszerűsítés érdekében. Ezek között említett például olyan bejelentési kötelezettségeket, amelyek teljesen feleslegesnek látszanak, mert az állam utána nem kezd velük semmit.

Tuzson Bence kitért arra is, hogy Magyarország a következő húsz, harminc évben a térség vezető országává, Európa egyik legélhetőbb országává szeretne válni. Ezt szolgálják a családtámogatások, a gazdaság és a kultúra megerősítése. Hozzátette, hogy a közigazgatás, az igazgatás és az állam szolgáltatásaival is ezeket az alapvető célokat kell elősegíteni.

Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott elmondta: a megyében jelenleg 14 kormányablak működik. A kormányablakbusszal harminc Balatoncsicsóhoz hasonló kistelepülésre – főként zsákfalvakba és tömegközlekedés által kevésbé érintett helyekre –, valamint rendezvényekre, fekvőbeteg-intézményekbe és idősotthonokba kívánnak eljutni.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselőjeként azt emelte ki, hogy a mobil kormányablak egyszerűbbé teszi a kistelepülésen élők mindennapjait. Példaként említette, hogy nem kell Balatoncsicsóról egy okmány elkészítése miatt Balatonfüredre, Veszprémbe vagy Tapolcára elmenni, hanem helyben el tudják intézni ügyeiket a településen élők, amikor ott van a kormányablakbusz.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Bakker!Ezek mind háttal ülnek a mozinak?Hogy tuzson nem jár sűrűn vidékre,az héccencség.Pest melletti kisvárosban lakunk,én tanyaközpontnak hívom,mert nem tudja senki,mitől lett város.A helység kb háromnegyede földút,illetve zúzottkő,és egy normális bevásárlóhely nincs,át kell mennünk a szomszéd szintén kisvárosba.Mozi nuku,és a fiataloknak szórakozási lehetőség ugyanennyi.Úgyhogy javaslom tuzsonnak,hogy mikor beül az A8-ba,guruljon le néha vidékre is,sőt,szálljon is ki,nyitott szemmel.Aszongya,hogy 20-30 éven belül a térség vezető országává válunk.Nos,ezt várjuk gyerekkorom óta,úgy 40-50 éve.Nos,ehhez az kell,hogy a gazdája elhúzzon a retekbe,és ha kerülne egy hozzáértő politikus,aki vállalná,hogy ezt a fidesz által lepukkantott országot gatyábarázza.De sajnos a fidesz olyan óriási károkat okozott minden téren,hogy évtizedekbe fog kerülni,mire az ország kiheveri.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Apoca
Klassz ez a kormányablakbusz. lehetne esetleg kórházbusz, hipermarket busz, postabusz, pontosan járó autóbusz stb.?
kereső
@Apoca: meg út-hogy a 30km. ne 50 percig tartson.
namihami
Ez már majdnem némethszilárdi szint volt. Már csak a mennyiségben marad el tőle, a minőség egyszint.
Nessy
A fidesz valahol egy virtuális valóságban él, vagy egy másik dimenzióban. Mert hogy nem 2018 Magyarországában, az fix! Amennyi baromságot nap nap után összetudnak hordani, az már művészet!
Szabhatja a csoda kormányablakbuszát, egy esős nap után a kis falu földes Főutcáján!
szép új világ
Ezt akár Hollik István is mondhatta volna, akkora marhaság.
nezelodo
A múltkor még az rőzsebajszú zseni az urbanizációtól féltette a falvakat. Alighanem már Pápára sem mer hazamenni, mert legalább útközben láthatna egy két kipusztulásra ítélt falut, (ha nem lefüggönyözött autóval jár mint a felmenői jártak, 56-57 körül, és még később is), ahol se posta se iskola, se pap, se helyben működő igazi önkormányzati hivatal, se orvos, se munkalehetőség, és jó esetben napi két buszjárat köti össze Tündérország más részeivel. Ráadásul ezek még jó adottságú falvak, vajon milyen körülmények lehetnek a Zselicségben Borsodban, vagy Rogáncs által a fővárosban fejlesztett tanyavilág kivételével az igazi alföldi tanyákon. Ezek a nemzetrontók még a helikopter ablakán sem néznek ki, hogy láthassanak a valóságból egy hangyányit, csak verik a mellüket a semmiért, de legalább abbahagyták már a "zelmút nyóc évezést", mert Sorosra meg a Sargentinire okádnak és költenek a bemocskolásukra milliárdokat az adóforintjaikból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.