Hajszálon múlt az ítélet egy Pest megyei fiú ügyében, aki 14 évesen egy nála három évvel fiatalabb lánnyal próbált szexelni. A fiú azt állítja, nem tudott a lány életkoráról. A vádirat szerint a jelenleg tizenhét éves fiú egy gyáli erdőben, földre leterített kabátokon próbált meg szexelni iskolatársával 2016. február 15-én. A lány akkor még tizenegy éves volt, pár nap múlva töltötte be a tizenkettőt, a fiú pedig alig múlt tizennégy.

Felmentették azt a fiatalt, aki a vád szerint megerőszakolta hatodikos, kiskorú iskolatársnőjét; a bíróság megállapította, hogy nem fenyegette a sértettet és nem tudott életkoráról. Az ítélet nem jogerős – közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön.

A Budapest Környéki Törvényszéken csütörtökön tartott tárgyaláson hirdettek ítéletet annak a fiatalkorú vádlottnak és társainak az ügyében, aki

a vád szerint megerőszakolta 6. évfolyamos kiskorú iskolatársnőjét, társai pedig segítséget nyújtottak neki ebben

- olvasható a közleményben.

A kislány életkorának azért van kiemelt szerepe, mert a törvény szerint, aki tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez vagy végeztet, az szexuális erőszakot követ el és öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

- írja a Zoom.hu.

A törvényszék ítéletében az áll:

az elsőrendű, fiatalkorú vádlottat felmentették a tizenkettedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett szexuális erőszak vádja alól.

A másodrendű, szintén fiatalkorú vádlottat, mint bűnsegédet, bűnösnek találták szexuális erőszak bűntettében, ezért őt a bíróság egy év fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve, és pártfogó felügyeletét rendelte el.

Kiemelték: a Pest Megyei Főügyészség vádiratával szemben a bíróság az elsőrendű vádlottnál "erőszakot, minősített fenyegetést nem állapított meg".

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett nem tiltakozott a nemi cselekmény ellen, nem fenyegette őt a vádlott.

A bűncselekmény idején 15 éves elsőrendű vádlott nem tudott a kiskorú sértett életkoráról, azonban a 16 éves másodrendű vádlott igen, aki osztálytársa volt a sértettnek.

A másodrendű vádlott bűnsegédként vett részt a bűncselekményben, ami enyhítő körülménynek számít.

Közölték: az ítéletet tudomásul vették az első- és másodrendű vádlottak és védőik, az ügyész az elsőrendű vádlott esetében fellebbezést nyújtott be a bűnösség megállapítására és büntetés kiszabására, a másodrendű vádlottnál három munkanap gondolkodási időt kért. Az ítélet nem jogerős.

Forrás: MTI, Zoom

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
"A bűncselekmény idején 15 éves elsőrendű vádlott nem tudott a kiskorú sértett életkoráról, azonban a 16 éves másodrendű vádlott igen, aki osztálytársa volt a sértettnek."
Tehát a 11 éves leánynak 16 éves osztálytársa... Most akkor mi van? Nem tán rétiniggerekről van szó!? Jaaaa, hát akkor nincs baj, hisz ez feléjük néphagyomány!!! :(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@lópicigáspár: Ugyanezt akartam írni...hát ez van !!!
vacsi
@Pálinkás Pál: mindegy, hogy ki voltak, a bűnt csak tovább fokozza ez az ítélet! E
A bíró szerint egy 11 éves gyerek beleegyezhet ilyesmibe?! Ha hárman lefogják, az szerinte nem erőszak? Ha az elsőrendű vádlottat (azt a férget!) felmentette, mondván, hogy nem történt erőszak, akkor a másodrendű mocsok hogy vehetett részt bűnsegédként a bűncselekményben?! Ez az ítélet úgy szar, ahogy van!
És kívánom, hogy a bíró is megtapasztalja!
wagabund
@vacsi: az nem lehetséges, hogy a bíró nem jószántából hozta azt, amit?
vacsi
@wagabund: Természetesen lehet, de akkor nem alkalmas bírónak!
jancsipapa
@lópicigáspár: Mért félnek az első cében Kolompár Rikárdótól az osztálytársai ? - Mert az apukája is odajár ,csak a negyedik cébe...
lópicigáspár
@jancsipapa: Meddig szűz a cigánylány? - Amíg az apja a börtönben, gyorsabban fut a bátyjánál és erősebb az öccsénél! :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.