Nagy trükköt talált ki a kormányzat, amely egy időben tervezi csökkenteni a minisztériumi tisztviselők és növelni a hivatásos katonák, illetve a tartalékosok létszámát.

Tartalékos katonai szolgálatra kényszerítik a kirúgott hivatalnokokat

A 24.hu információja szerint lényegében rákényszerítik a várhatóan 9-10 ezer kirúgott tisztviselő jelentős részét, hogy lépjen be a Magyar Honvédség tartalékos katonái közé. A szolgálatvállalási kényszer alól a nők számára sem lesz kibúvó.

A lap minisztériumi forrásai szerint a napokban tartott állományi tájékoztatókon közölték a kirúgási listák véglegesítésére váró hivatalnokokkal, hogy csak szolgálatvállalás fejében kínálnak majd más munkát annak, aki az állami szektor más részében szeretne elhelyezkedni. Felmentés nincs, mert a katasztrófavédelmi törvény alapján az ott felsorolt kevés kivételtől eltekintve szinte mindenkire kiterjeszthető a polgári védelemben való részvétel kötelezettsége.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Mohai Balázs

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Dr plágium: Ezt a háborút támogatom és támogatni fogják a kirúgott közszolgák is, hiszen a "hadifogságban" is különb ellátást fognak kapni mint az itthoni "jólétben".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@kripton: Az eskü a katonáknál illetve a hívatásos állománynál a rendszer váltáskor új eskü letételére kérték fel, nem volt kötelező el lehetett hagyni a katonai pályát annak aki nem tett esküt a Magyar Köztársaságra. Csak a NÉP szó változott.
keresztapa
@kripton: Az eskü szövege:

„Esküszöm, hogy a Magyar Köztársaságot híven szolgálom, a fegyveres erők hûséges katonája leszek. A Magyar Köztársaság érdekeit, állampolgárainak jogait és szabadságát bátran, a törvények betartásával életem árán is megvédem.”

2. A hadkötelezettség alapján fegyver nélküli katonai szolgálatot teljesítők fogadalmat tesznek.

A fogadalom szövege:

„Fogadom, hogy a Magyar Köztársaságot a törvények betartásával, a fegyver nélküli katonai szolgálat követelményeinek megfelelően híven szolgálom.”

3. A fegyveres erők hivatásos, továbbszolgáló (szerződéses) állományú tagjai esküt tesznek.

Az eskü szövege:

„Esküszöm, hogy a Magyar Köztársaság fegyveres erejének hûséges tisztje (zászlósa, tiszthelyettese) leszek.

A Magyar Köztársaság függetlenségét, az állampolgárok jogait bátran, a törvények betartásával és betartatásával, a rám bízott katonák és fegyverek erejével, életem árán is megvédem. A katonai ismereteket elsajátítom, alárendeltjeimet a honvédelem feladatainak ellátására felkészítem.

Elöljáróim parancsainak engedelmeskedem, alárendeltjeimet jogaik tiszteletben tartásával vezetem, róluk emberséggel és felelősséggel gondoskodom.”
kripton
@keresztapa: Melléduma, mosakodás. Nem arról szólt az az eskü, hogy majd másra esküdözünk! Aztán megint másra, és majd megint egy másra...
Egyébként is, mit ér az esküszegő új esküje? Meg a mégújabb?
keresztapa
@kripton: Államforma változás, hozza magával a honvédség eskü szöveg változást is. Hazámat a Magyar Köztársaságot. ( Népköztársaság rol.)
anima
Csak, hogy el tudd képzelni az elképzelhetetlent:
Kőagy őrnagy
Kő egy csapat
Bilko főtörzs
kripton
Ne vergődj! felesleges is, és értelmetlen is. Tudom, hogy nem esik jól az önérzetednek, de az eskü szövege nem nadrág, amit igény szerint átszabhatsz. Éppen azért eskü!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.