A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádióban magyarázta a világot péntek reggel.

Brüsszelben gőzerővel gyártják a betelepítési programokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az MTI híre szerint úgy fogalmazott: a Brüsszelben ma hatalmon lévő bevándorláspárti erők a májusi európai parlamenti választásig mindent át akarnak erőltetni, mert előfordulhat, hogy a szavazás után egy bevándorlást elutasító többség jön létre a kontinensen.

Orbán: horrorgyűjtemény az Európai Bizottság programja a betelepítésről

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. október 12-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Európai Bizottság ezért most közzétette programját arról, hogy mit kellene sürgősen végrehajtani, ami – a miniszterelnök értékelése szerint – "horrorgyűjtemény egy magyar ember számára". Ugyanis állandó betelepítési programról, legális migrációs útvonalak megnyitásáról, afrikai országokkal közös kísérleti migrációs programokról és humanitárius vízum bevezetéséről szól, továbbá bevonná az NGO-kat a vízumelbírálásba, és elvenné a határvédelmet a tagállamoktól – fejtette ki.

A kormányfő ezek alapján arra számít a közelgő európai uniós csúcstalálkozóval kapcsolatban, hogy "erős napjai" lesznek a jövő héten Brüsszelben.

Orbán: horrorgyűjtemény az Európai Bizottság programja a betelepítésről

Orbán Viktor miniszterelnök (b) interjút ad a 180 perc című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. október 12-én. Jobbról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A hirado.hu cikke szerint Orbán Viktor "a török államfő hétközi látogatásáról elmondta, hogy magyar külpolitika általános alapelve, hogy barátokat gyűjtsünk, ne ellenségeket. Ez a viselkedést nem vezet sehova – tette hozzá.

Orbán Viktor hangsúlyozta, a Kárpát-medencére három hatalom gyakorolt hatást, Berlin, Moszkva, Isztambul. Ebből adódóan Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van Törökország biztonságával.

Elemi érdekünk, hogy Törökországnak erős politikai rendszere legyen, erős vezetője legyen és akivel megállapodunk, az tartsa is be ígéretét – mondta a kormányfő, aki hozzátette: ráadásul egy közös katonai szövetség tagjai is vagyunk."

Erős napok

A kormányfő arra számít a közelgő EU-s csúcstalálkozóval kapcsolatban, hogy "erős napjai" lesznek a jövő héten Brüsszelben.

Orbán Viktor azt is mondta, bevándorláspárti oldalon mindig az EP – "Magyarországgal is szórakozó" – liberális frakciója megy legelöl, mert olyan pénz- és médiatámogatás van mögötte, amely alapján ez tekinthető a legerősebb csoportnak az EP-ben.

A miniszterelnök az interjúban az elmúlt évek fontos eredményének nevezte, hogy felszínre hozták a korábban rejtőzködő, "víz alatt dolgozó" Soros-hálózatot, amelyet senki nem hatalmazott fel az emberek életének befolyásolására.

Megjegyezte, ez a csata az Egyesült Államokban is zajlik: Donald Trump elnök erőcsoportjai, valamint "a Sorosék" között, és míg a Trump körüli erők vissza akarnak térni az amerikai nemzeti érdekek alapjára, addig a Soros-féle hálózatok, a globalisták a nemzetállamokra nézve kötelező világkormányzást akarnak. Ez a szembenállás mindenhol megfigyelhető – folytatta –, Magyarországon is, csak az ellenzék "szárnyaszegettsége" miatt a konfliktus nem rajzolódik ki a maga komolyságában, mert ugyan a magyar ellenzék a globalista világkormányzás filozófiáját képviseli, "csak éppen ebben a pillanatban ennek nincs nagy jelentősége".

Szerinte egyébként az ilyen hálózatok, mozgalmak "három telefonon intézik az ügyeket" – ami kétségtelen versenyelőnyük a nemzetállamokkal szemben –, be akarják juttatni az embereiket a fontos helyekre, úgy működnek, mint a titkosszolgálatok, "ők maguk a kiszervezett titkosszolgálatok".

A kormányfő hozzátette azt is: a magyar gazdaságról ma mindenki elismeréssel szól, "ahol pedig pénz van, ott spekulánsok is vannak, ahol hús van, ott légy is van". Az ország vezetésének szerinte az a dolga, hogy a spekulánsokat, mint amilyen Soros György is, "elhessentse".

Szóba került az ENSZ tervezett migrációs paktuma is, amelyből Magyarország kilépett, és amelyről a miniszterelnök úgy fogalmazott: a Soros-féle nemzetközi hálózatoknak van egy olyan kísérletük, hogy az ENSZ-t használják fel a migráció jó dologként való elismerésére, így ugyanis a "Soros Györgyök" azt mondhatják, a világ hatalmazta fel őket. Szerinte egyre több ország fog távolodni ettől az ENSZ-dokumentumtól.

Recep Tayyip Erdogan török elnök hét eleji budapesti látogatásáról szólva Orbán Viktor azt mondta: a magyar külpolitika általános alapelve, hogy "nekünk az a dolgunk, hogy barátokat gyűjtsünk, ne pedig ellenségeket".

Hozzátette továbbá, hogy a török politikai rendszer kérdésével kapcsolatos ügyek a törökökre tartoznak. Magyarországot eddig is távol tartotta attól, hogy "rossz nyugat-európai tempót" vegyen fel, és megpróbáljon kioktatni más államokat, hogy "ejnye-bejnye, nem így kell ám viselkedni" – fejtette ki. Megjegyezte, ezt a "divatot" az amerikaiak vezették be, de ők is rájöttek, hogy ez a viselkedés nem vezet sehova.

A miniszterelnök kiemelte emellett, hogy Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van a török politikával, Törökországban ugyanis jelenleg 4 millió migráns tartózkodik, akik azért nem indulnak meg Nyugat felé, mert a törökök nem hagyják őket, de ha hagynák, akkor ezeknek az embereknek egy tekintélyes része néhány nappal később a szerb-magyar határon tűnne fel.

Ezek alapján elemi érdeknek nevezte, hogy Törökországnak erős politikai rendszere és erős vezetője legyen.

Tarlós István héten bejelentett főpolgármester-jelöltségéről Orbán Viktor elmondta: a Fidesz kerületi polgármesterei hatalmazták fel őt arra, hogy kérje fel a főpolgármestert az újraindulásra.

Azt is mondta, Tarlós István nem olyan ember, akit a miniszterelnök "csak úgy egyik helyről a másikra küldözgethet", de ez vice versa igaz, vagyis "egyikünk sem az a tipikus balett-táncos alkat". Tarlós Istvánnak voltak ugyanakkor megkötései is – jelezte –, ezek alapján létrejön például a budapesti fejlesztési tanács, amivel a főpolgármester komoly jogokat szerzett a fővárosnak, ragaszkodott ugyanis ahhoz, hogy budapesti fejlesztések csak a budapestiek hozzájárulásával valósulhassanak meg.

Végül az ápolási díj emelésére tért ki a kormányfő, hangsúlyozva, hogy az érintettek olyan terhet viselnek, amely több figyelmet tesz indokolttá. "Folyamatosan érjük el azokat a társadalmi csoportokat, amelyek nehéz helyzetén segíteni tudunk" – fogalmazott, közölve: az ápolásra szoruló gyermekek után járó díj összege havi 100 ezer forintra nő, a cél pedig az, hogy 2022-re a díj elérje az akkori minimálbér összegét. Hozzátette, azok gondozási díját is emelik, akik nem a gyermekeiket ápolják otthon.

(MTI, hirado.hu)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

steve82
Mesemondó törpe g*ci, és megvetendők azok is, akik ott ülnek vele és még teszik alá a lovat. Ennél undorítóbb, aljasabb, kizsákmányoló szörnyeket keveset találni a világban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
steve82
Mesemondó törpe g*ci, és megvetendők azok is, akik ott ülnek vele és még teszik alá a lovat. Ennél undorítóbb, aljasabb, kizsákmányoló szörnyeket keveset találni a világban.
tudode
Miért nem arról kurutyol ez a FŐ PAPAGÁJ a világ globális problémáján nyüglődve, hogy
.
-- az inflációról,
-- a magas benzinárakról,
-- a lakhaatási válságról
.
miközben arra tegnap volt gondja, terebélyesre növekedett testét reptető Garancsi pajti cégét a legjobb micsodának tüntette ki miközben a közepes és kisvállalkozóknak NEM JUT SEMMI, csak az amivel tele van a pince, a padlás, és mindenkinek a gatyája VELE, össze, vissza karatyolásával!
tudode
Kieg. a 8.12-es hsz-hez, mert lemaradt a LINKÓCIRÓL a link:
.
------- Orbán Viktor díjazta az őt reptető Garancsi milliárdos közbeszerzésekkel kitömött cégét
24.hu/fn/gazdasag/2018/10/12/orban-garancsi-market/
.
Mikor köszöni már meg a társadalom ennek a "falusi gyereknek' a NINCS MIT???
justhpeter
@tudode: Viktor agya már régen elborult. A bandának is csak arra van esze, hogy a valóban jelen lévő jelentős problémákról eltereljék a figyelmet.
colibri
Az orbán politikájánál nem kell nagyobb horror.
magyarbakancs
Arrol kellene egyszer értekezni ,hogy miért nem tudnak meg élni a családok a fizetésből.
Na meg arról ,hogy a falvakban az út hálózat a 1700 éveket idézi.
Na meg arról,.hogy nincs megfelelő tömeg közlekedés a falvakban.
Na meg arról,.hogy miért van időpont a kórházakban és ,mégis 4-6 óra a várakozás.
Na meg arról,hogy miért vándorolnak el gyermekeink.
Ezek valós kérdések az ,hogy Brüsszelben milyen agyalágyultak ülnek az embereket nem érdekli.
A hétköznapi gondok a fontosak nem a brüsszeli baromságok.
tudode
@justhpeter: .
Sztem amiatt virnyog ez a csodabogár, mert jövő héten 18-19-ig az EP-ben megkapja a képesfelére azt, amelyet HAZÁJÁBAN meg tud bitorolni.
.
Remélhetőleg az EP megvonja tőle a "SZAVAZATI JOGÁT", mivel úgy hazájában, mint az EU-ban legjobban a melléktermék keveréséhez ért a legjobban az EU 0,2%-ának ÓCSKA MÓDON VALÓ képviseletében.
1magyar
Orbán tökéletesen jól látja, ezek a barmok a totális káoszt készítik elő és építik ki ha hagyjuk.
justhpeter
@magyarbakancs: Erre nem érnek rá, mert üldözniük kell a nemlétező migráncsokat.
Hellcat
Amit az egészségüggyel műveltetek 8 év alatt...az a horror.
Aki Én
@1magyar: Valóban tökéletesen jól látja orbán, és valóban a káoszt építik, illetve már ki is építették ezek a barmok. De hát hogy ne látná tökéletesen amit ő csinál?
De most éppen nem magukról beszél, ha észrevetted volna :)
1magyar
@Aki Én: De vicces vagy! EB programja a káosz teremtés.
kokopelli
@steve82: ..honnan szedi ezeket a baromságokat,és hogy tudja eladni a
hasonló egybit-eseknerk!Logikátlan,ellentmondó ésvalótlan!A Trump-tól a
Soroson keresztül az EU-ig,a "törökben" visszatartott emigránsoktól a Soro-
sig stb,minden összezagyvál,nem említve meg,hogy a nagy "Effendi" milli-
árdokat az EU-tól..stb!Nem mesélte neki el a kaftános haver,hogy hány ezer
vélt ellenfelet (hazait és külföldit) tart lakat mögött nem zavarva őt,hogy a vi-
lágsajtó foglalkozik vele! Soha nem gondoltam volna,hogy "a Sárközi és egy
Effendi" valaha haverok lesznek!Most is a Sárközi a hunyó,mert nem tanult
belőle?...Ja,hogy ez már a "Csuti csillagok" regény témája! Allah legyen veled
bibás,és hagyd magad púpra venni magad!Nem te fizeted,hanem a kárpátme-
dencei "gyaurok"! "
"Salem Aleikum" fényestekintetű effendi!
1magyar
@kereső: Jjjjjujjjjj! Ezt nem kellett volna kérdezned.
kereső
@1magyar: de kérdeztem. Komolyan- mi az az EB?
kokopelli
@kereső: ..de szép lassan,hogy a "csatolt részek" (egybites narancsosok) is
követni tudják! ;-) és ilyeneket fizet a narancsos maffia az EU-s pénzből!?!
Aki Én
@1magyar: ...sajnos te nem vagy vicces. Jó alanya vagy az orbáni propagandának.
nevemnick
Drakula ugat és reszket.
De nem halhatatlan.
kokopelli
@Aki Én:(14:42) ...eldugult polittudományok dísz-doktora! ;-)
1magyar
@kereső: A címet nézd meg, talán kitalálod, hogy európai bizottság -ról szól a rövidítés.
justhpeter
@durbincs: Aki ezt a szép mesét elhiszi, az bizony nem egy tiszta fialás.
simmering73
Ez még mindig ott ugat péntekenként? Nem unja?
Gauntlet
Azt hittem a gyűjtemény a Qrmányunk ! De most már tudom !
kereső
@1magyar: de mi az az a Európai Bizottság? Kik a tagjai? Mit csinál?Ki választja-vagy ki nevezi ki?
Zeta
Horror gyüjtemény? Körülkellene nézni Magyarországon, na itt van@
kereső
@Zeta: @1magyar válaszát várom epedve.Az EB-nek orbán nem tagja.Az az ET.(Európa Tanács- állam,és kormányfők)
simmering73
@durbincs: Húzz a tarka faszra te falra vert szopófantom. Kiaf@szom kérdezett?
teuton
Emberek! Vannak meh valoban olyan analfabeta birkak, akik ezeket a mesekt elhiszik???
1. Erdogan nem emberszeretböl tartja maganal a 4 millio -föleg szir, afgan, iraki, stb.- menekültet, hanem mert a) milliardokat kap evente ertük az EU-tol b) olcso munkaerökent (a feleert vagy kevesebbert dolgoznak napi 10-12 orat heti 6-7 napon), ezzel nagy lökest adva a liraertekvesztett piacnak es exportnak!
2. Soros, itt, Soros ott, Soros mindenütt... Ez az ember majdnem 90 eves, nagyritkan teszi ki a labat az USA-bol, megis mindent ö iranyit, az ENSZT, EU-t, NGO-kat? Orban 30 evvel fiatalabb, de a tizedet nem csinalja, pedig meg maganrepcsit is dugtak a feneke ala! Ha Sorosnak valoban Magyarorszag tönkretetele lenne a celja, ezt 1 nap alatt el tudna intezni! Aki olvasni tud es nem csak a Fidesz-meseket hallgatja, utananezhet, hogy Soros a font bedöntesevel Angliat is terdre tudta kenyszeriteni!
3. A penzpiacok a mai vilagban nyitottak, masodpercenkent milliardok cserelnek gazdat a neten anelkül, hogy barki tudna, kinek a penze es hova megy. Hogy almodozik ez az idiota pokhasu törpe "elhessegetesröl"??? Nem csoda, hogy fogalma sincs ilyen dolgokrol, hiszen Simicska volt a "penzügyminisztere", akinek van esze...
solidedge
"magyar külpolitika általános alapelve, hogy barátokat gyűjtsünk, ne ellenségeket." Hát ez nem sikerült nektek Pubi. Gyakorlatilag néhány diktátor kivételével mindenki ellenség lett.
Ne tévesszen meg senkit Orbán Európa normális nyugati részének támadása, az ok egyszerű; ők igen jól látják Orbán demokrácia rombolását és az EU bomlasztására tett kísérletét így hülye gyereknek nézik. Az egész Orbán egyszemélyes bosszúja a magyar néppel való takarózással. A Fidesz média által beoltott kétmillió ember nem az ország.
A Törökországból elinduló 4 millió migráns szerbiai oldalra történő elözönlése és az oly sokat hangoztatott "a kerítés megvéd bennünket" logikailag értelmezhetetlen.
A Soros féle összeesküvés elmélettel pedig sürgősen jelentkeznie kellene egy pszichológusnál, bár szerintem az ürge már menthetetlen.
A Habony Művek gőzerővel próbálja éberen tartani a kétmillió zombivá nevelt magyart a választásokra, illetve újabb a hazugságokat még beszopni tudó híveket gyűjteni.
kokopelli
@kereső: ..ne várd az "Egy magyar" válaszát,mert az Orbán által beírt Trump és Soros
harcát is elhiszi!Akármi ami csak a Zorbán zavaros fejében fogant meg az szentírás neki!
(Ok . a csuti sem érti,mert neki is írja,valamelyik "égettagyú" csicska! )
Eladott Ország
Soros spekuláns már azért is támadja az ő makulátlan, becsületes, tisztességes személyét, mert kurva jól áll a magyar gazdaság és a húsra gyűlnek a legyek, ugye. Mondja ezt az a három évtizede megélhetési erkölcsi hulla (mellékállásban politikus), aki a büdös életben nem dolgozott egy percet sem a piacon, és aki világ életében abból élt, hogy az ideológiákkal és a nem létező elveivel spekulált. Aki mindig annak adta ki és annak nevezte magát, ami pillanatnyilag garantálta, hogy politikailag túléljen.
kereső
@kokopelli: rogán, a gülü szemű áspis kigyó- aki flinkenstein legjobb magyar tanitványa.
kereső
@kokopelli: azért még várok egy kicsit.Tudja-e mit beszél?
magyarbakancs
@durbincs: büdös görény nyaltál szoptál ?
kokopelli
@kereső: (10:05)
A Finkelstein-t is azért választották (vagy az "ami" gondolta,hogy keres egy kicsit
a közmondást betartva: "minden reggel felkel legalább egy marha,akit le lehet vágni!)
Érdekli őt az, hogy keleti primkó népek hogyan csúsznak a saját taknyukon a desaster-
be? "Snapsz is Snapsz,pénz is pénz!"),azt is tudja,hogy csak a bolond jószág választ-
ja ki a mészárosát!Az okosab "csut"i meg a különbejátú levehető fedelű saját Mészáro-
sát választotta ki?
kokopelli
@kereső: (10:16
Tudja,mert látja ésérzékeli,de saját magának sem vallhatja be! "IQ
kereső
@kokopelli: nem nem érzékel semmit.Mindenért az eu a hibás.De azt nem tudja,hogy az eu mi is vagyunk, hogy orbán tagja az Európa Tanácsnak,ahol is vétójoga van.hogy a fidesz képvisői is ott ülnek az eu parlamentjébenhogy az EB-nek gyakorlatilag nincs döntési joga az eu-n belül.Na ezért hülyithet orbán Brüsszellel,meg az EB-vel.Tudatlanságra épit sikeresen.
simmering73
Itt van csak igazán horrorgyűjtemény. Tisztességes magyar neve: fidesz program.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.