A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádióban magyarázta a világot péntek reggel.

Brüsszelben gőzerővel gyártják a betelepítési programokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az MTI híre szerint úgy fogalmazott: a Brüsszelben ma hatalmon lévő bevándorláspárti erők a májusi európai parlamenti választásig mindent át akarnak erőltetni, mert előfordulhat, hogy a szavazás után egy bevándorlást elutasító többség jön létre a kontinensen.

Orbán: horrorgyűjtemény az Európai Bizottság programja a betelepítésről

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. október 12-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Európai Bizottság ezért most közzétette programját arról, hogy mit kellene sürgősen végrehajtani, ami – a miniszterelnök értékelése szerint – "horrorgyűjtemény egy magyar ember számára". Ugyanis állandó betelepítési programról, legális migrációs útvonalak megnyitásáról, afrikai országokkal közös kísérleti migrációs programokról és humanitárius vízum bevezetéséről szól, továbbá bevonná az NGO-kat a vízumelbírálásba, és elvenné a határvédelmet a tagállamoktól – fejtette ki.

A kormányfő ezek alapján arra számít a közelgő európai uniós csúcstalálkozóval kapcsolatban, hogy "erős napjai" lesznek a jövő héten Brüsszelben.

Orbán: horrorgyűjtemény az Európai Bizottság programja a betelepítésről

Orbán Viktor miniszterelnök (b) interjút ad a 180 perc című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. október 12-én. Jobbról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A hirado.hu cikke szerint Orbán Viktor "a török államfő hétközi látogatásáról elmondta, hogy magyar külpolitika általános alapelve, hogy barátokat gyűjtsünk, ne ellenségeket. Ez a viselkedést nem vezet sehova – tette hozzá.

Orbán Viktor hangsúlyozta, a Kárpát-medencére három hatalom gyakorolt hatást, Berlin, Moszkva, Isztambul. Ebből adódóan Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van Törökország biztonságával.

Elemi érdekünk, hogy Törökországnak erős politikai rendszere legyen, erős vezetője legyen és akivel megállapodunk, az tartsa is be ígéretét – mondta a kormányfő, aki hozzátette: ráadásul egy közös katonai szövetség tagjai is vagyunk."

Erős napok

A kormányfő arra számít a közelgő EU-s csúcstalálkozóval kapcsolatban, hogy "erős napjai" lesznek a jövő héten Brüsszelben.

Orbán Viktor azt is mondta, bevándorláspárti oldalon mindig az EP – "Magyarországgal is szórakozó" – liberális frakciója megy legelöl, mert olyan pénz- és médiatámogatás van mögötte, amely alapján ez tekinthető a legerősebb csoportnak az EP-ben.

A miniszterelnök az interjúban az elmúlt évek fontos eredményének nevezte, hogy felszínre hozták a korábban rejtőzködő, "víz alatt dolgozó" Soros-hálózatot, amelyet senki nem hatalmazott fel az emberek életének befolyásolására.

Megjegyezte, ez a csata az Egyesült Államokban is zajlik: Donald Trump elnök erőcsoportjai, valamint "a Sorosék" között, és míg a Trump körüli erők vissza akarnak térni az amerikai nemzeti érdekek alapjára, addig a Soros-féle hálózatok, a globalisták a nemzetállamokra nézve kötelező világkormányzást akarnak. Ez a szembenállás mindenhol megfigyelhető – folytatta –, Magyarországon is, csak az ellenzék "szárnyaszegettsége" miatt a konfliktus nem rajzolódik ki a maga komolyságában, mert ugyan a magyar ellenzék a globalista világkormányzás filozófiáját képviseli, "csak éppen ebben a pillanatban ennek nincs nagy jelentősége".

Szerinte egyébként az ilyen hálózatok, mozgalmak "három telefonon intézik az ügyeket" – ami kétségtelen versenyelőnyük a nemzetállamokkal szemben –, be akarják juttatni az embereiket a fontos helyekre, úgy működnek, mint a titkosszolgálatok, "ők maguk a kiszervezett titkosszolgálatok".

A kormányfő hozzátette azt is: a magyar gazdaságról ma mindenki elismeréssel szól, "ahol pedig pénz van, ott spekulánsok is vannak, ahol hús van, ott légy is van". Az ország vezetésének szerinte az a dolga, hogy a spekulánsokat, mint amilyen Soros György is, "elhessentse".

Szóba került az ENSZ tervezett migrációs paktuma is, amelyből Magyarország kilépett, és amelyről a miniszterelnök úgy fogalmazott: a Soros-féle nemzetközi hálózatoknak van egy olyan kísérletük, hogy az ENSZ-t használják fel a migráció jó dologként való elismerésére, így ugyanis a "Soros Györgyök" azt mondhatják, a világ hatalmazta fel őket. Szerinte egyre több ország fog távolodni ettől az ENSZ-dokumentumtól.

Recep Tayyip Erdogan török elnök hét eleji budapesti látogatásáról szólva Orbán Viktor azt mondta: a magyar külpolitika általános alapelve, hogy "nekünk az a dolgunk, hogy barátokat gyűjtsünk, ne pedig ellenségeket".

Hozzátette továbbá, hogy a török politikai rendszer kérdésével kapcsolatos ügyek a törökökre tartoznak. Magyarországot eddig is távol tartotta attól, hogy "rossz nyugat-európai tempót" vegyen fel, és megpróbáljon kioktatni más államokat, hogy "ejnye-bejnye, nem így kell ám viselkedni" – fejtette ki. Megjegyezte, ezt a "divatot" az amerikaiak vezették be, de ők is rájöttek, hogy ez a viselkedés nem vezet sehova.

A miniszterelnök kiemelte emellett, hogy Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van a török politikával, Törökországban ugyanis jelenleg 4 millió migráns tartózkodik, akik azért nem indulnak meg Nyugat felé, mert a törökök nem hagyják őket, de ha hagynák, akkor ezeknek az embereknek egy tekintélyes része néhány nappal később a szerb-magyar határon tűnne fel.

Ezek alapján elemi érdeknek nevezte, hogy Törökországnak erős politikai rendszere és erős vezetője legyen.

Tarlós István héten bejelentett főpolgármester-jelöltségéről Orbán Viktor elmondta: a Fidesz kerületi polgármesterei hatalmazták fel őt arra, hogy kérje fel a főpolgármestert az újraindulásra.

Azt is mondta, Tarlós István nem olyan ember, akit a miniszterelnök "csak úgy egyik helyről a másikra küldözgethet", de ez vice versa igaz, vagyis "egyikünk sem az a tipikus balett-táncos alkat". Tarlós Istvánnak voltak ugyanakkor megkötései is – jelezte –, ezek alapján létrejön például a budapesti fejlesztési tanács, amivel a főpolgármester komoly jogokat szerzett a fővárosnak, ragaszkodott ugyanis ahhoz, hogy budapesti fejlesztések csak a budapestiek hozzájárulásával valósulhassanak meg.

Végül az ápolási díj emelésére tért ki a kormányfő, hangsúlyozva, hogy az érintettek olyan terhet viselnek, amely több figyelmet tesz indokolttá. "Folyamatosan érjük el azokat a társadalmi csoportokat, amelyek nehéz helyzetén segíteni tudunk" – fogalmazott, közölve: az ápolásra szoruló gyermekek után járó díj összege havi 100 ezer forintra nő, a cél pedig az, hogy 2022-re a díj elérje az akkori minimálbér összegét. Hozzátette, azok gondozási díját is emelik, akik nem a gyermekeiket ápolják otthon.

(MTI, hirado.hu)

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

steve82
Mesemondó törpe g*ci, és megvetendők azok is, akik ott ülnek vele és még teszik alá a lovat. Ennél undorítóbb, aljasabb, kizsákmányoló szörnyeket keveset találni a világban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@kereső: (10:16
Tudja,mert látja ésérzékeli,de saját magának sem vallhatja be! "IQ
kereső
@kokopelli: nem nem érzékel semmit.Mindenért az eu a hibás.De azt nem tudja,hogy az eu mi is vagyunk, hogy orbán tagja az Európa Tanácsnak,ahol is vétójoga van.hogy a fidesz képvisői is ott ülnek az eu parlamentjébenhogy az EB-nek gyakorlatilag nincs döntési joga az eu-n belül.Na ezért hülyithet orbán Brüsszellel,meg az EB-vel.Tudatlanságra épit sikeresen.
durbincs
@bakcsubakka: takonyvirág maga itt?nem ment az usába?othagyva a Plioesti bányakecoját ?@bakcsubakka: @bakcsubakka: de mért takonyvirág ?
bakcsubakka
@durbincs: Te hitvány jöttment ! Hogy én hol vagyok? Közöd???
Szemét szavazógépe vagy a hitvány magyar hatalomnak. Én magyar vagyok,ez a hazám !
De hol van a tiéd? Ott a havasokon, ahol lejtőn felfelé dugod a kecskebakot.
Engem és a hozzám hasonlóakat ez a föld fog befogadni,de a hozzád hasonló férgeknek a trágyadombon lesz a helye !!!
Nekem ne írkáljál te senkiházi !
Neked elárulom,hogy hol vagyok. A Hortobágyon ! Ott,ahol te tehénlepénynek se lennél jó !
durbincs
@bakcsubakka: takonyvirág maga itt?nem ment az usába?othagyva a Plioesti bányakecoját ?@bakcsubakka: @bakcsubakka: de mért takonyvirág ?
simmering73
Itt van csak igazán horrorgyűjtemény. Tisztességes magyar neve: fidesz program.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.