Demeter Márta az egyedüli jelölt a Szél Bernadett távozásával megüresedő LMP – társelnök posztra, személyéről az október 20-ai részleges tisztújító kongresszuson dönt a párt – mondta az MTI-nek a jelöltállítás lezárulta után az LMP országos elnökségének titkára.

Indul az LMP társelnöki posztjáért Demeter Márta

Fotó: MTI

Kanász-Nagy Máté közölte azt is: az LMP Ungár Pétert jelöli az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába. Demeter Márta az előző parlamenti ciklust az MSZP képviselőjeként kezdte az Országgyűlésben, majd kilépett a frakcióból és később az LMP-frakcióhoz csatlakozott. A párt nyáron vette fel tagjai közé. A jelölést és a részleges tisztújító kongresszus összehívását is Szél Bernadett korábbi társelnök-frakcióvezető lemondása tette szükségessé, valamint kilépése az LMP-ből.

Az ellenzéki párt egy elnökségi tagot is választ, miután Angyal Károly ismét pártigazgató lesz. A pozícióra szintén egyetlen jelölt pályázik: Kis-Szeniczey Kálmán agrármérnök, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja.

Szél Bernadett-tel együtt távozott a frakcióból Szabó Szabolcs, aki a pártnak nem volt tagja. Az ellenzéki pártban zajló folyamatok hatására az LMP-vel választási szövetségre lépett Új Kezdet elnöksége is napirendre vette a kérdést: a frakció tagja maradjon-e az általuk delegált Hohn Krisztina. A testület végül a maradás mellett döntött – közölte a képviselő.

Az LMP másik korábbi társelnöke, Hadházy Ákos is elhagyta már a frakciót és szintén független képviselőként politizál. A választások után kilenc fővel megalakult képviselőcsoport így jelenleg hattagú.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Én meg azt hittem, hogy a Szél csalta őt a lömöpöbe. Tévedtem.
Miután Schiffer feladta, azóta minden alacsonyan repülő politikust elkapnak és társelnökké teszik.
Azt hittem Gémesi egy kicsit igényesebb. Már azon is csodálkoztam, hogy a korpa közé keveredett, de hogy az egy szem képviselője nem bújik ki a disznó szájából a lenyelés előtti pillanatban!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Pegero: Vastag sminket és lóbőrt húz a fejére.
Még hogy orbán megbuktatása miatt hagyta el az MSZP-t! Muhhhahhha!
Eladott Ország
@Pegero: Az alábbi videón a magyarországi valóságot láthatjuk egy külföldi szemén keresztül. Tényleg azt hisszük, hogy Európa nincs tisztában azzal, mi folyik Magyarországon? Nagyon is tisztában vannak vele, sőt. Orbán Viktor nem egy bátor ország hős vezére, hanem egy szánalmas pojáca. Az alábbi videón Frank Engel, luxemburgi képviselő szembesíti Orbán Viktort a valósággal. Azzal, hogy az Európai Parlament nem egyenlő a magyar tisztelt házzal, itt többségében nem bábok, hanem gondolkodó emberek ülnek, akik készek épeszű döntéseket hozni. Tanulságos.
www.facebook.com/direktivmedia/videos/308650189945945/
uploads.disquscdn.com/images/5d40fa68f4fe7d9c616c6ecb36acb69e0f7c124e535f6e2680e83612448892dd.jpg?w=320&h=646&w=600&h=487
Eladott Ország
@Pegero: Mit gondolsz te szarházi fideszes barom, meddig lehet még az országot kifosztani és meddig lehet még a többséget hülyének nézni. Lábon fogtok lógni, mint Mussolini és bandája, te rohadék! tortenelemcikkek.hu/sites/default/files/6.11mussolini.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.