Vasárnap délután ötödik alkalommal rendezik meg a fogyatékossággal élők és támogatóik a Rehab Critical Mass felvonulást, amelynek célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők társadalmi kirekesztésére, egyúttal megmutatni az összefogásban rejlő lehetőségeket.

A felvonuláson fogyatékossággal élők – mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek –, valamint velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik, szövetségeseik vesznek részt.

A felvonulás résztvevői a Clark Ádám téren gyülekeznek, ahonnan 16 órakor indulnak a résztvevők a Lánchídon át a Deák Ferenc tér melletti Városháza Parkba, ahol koncertek, kulturális és családi programok várják őket. Az esemény akadálymentes, ingyenes, gyermek- és állatbarát – olvasható a közleményben.

Az esemény mottója: „együtt többre vagyunk képesek”. Azt írták: ennek igazságát a leghatékonyabban a „Teljes értékű metrót!” akció során sikerült bizonyítani, amikor az érintett 40 szakmai szervezet összefogásának hatására a 3-as metró felújítása szinte teljes akadálymentesítéssel valósul meg.

A fogyatékkal élők igényeire hívják fel a figyelmet vasárnap

Felhívták a figyelmet arra, hogy a fogyatékossággal élők helyzete – családtagjaikkal együtt – 1,8 millió embert érint Magyarországon. Ők sürgős megoldást várnak az akadálymentesítés, ápolási díj, integráció, inkluzív oktatás, támogatószolgálat kiépítése, védett munkahelyek ügyében és több más területen.

Közölték azt is: a csaknem ezer céget tömörítő nyitottakvagyunk.hu mellett a főváros vezetése is magáénak érzi a fogyatékossággal élők ügyét, hiszen a vasárnapi rendezvény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nem csak a MÁR SÉRÜLTEKNEK, a MÉG ÉPEKNEK is ott lenne a helyük a tüntetésen, mert minden halandónak benne van a paklijában a bármi oknál előforduló SÉRÜLÉSE!
.
Az ismertek közül: Schumacher, Toller László, Váradi András, a Welt-2000 jogtulajdonosa, stb.
.
Az ember már csak ilyen, sérülékeny!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.