Növelni kell a hivatásos és még inkább az önkéntes tartalékos katonák számáta miniszter szerint.

A kormány célja, hogy erős magyar honvédséget építsen, ehhez pedig tovább kell emelni a magyar katonák létszámát – jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton Székesfehérváron, ahol részt vett az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred csapatzászló-adományozási ünnepségén.

Benkő jelezte, hogy

a héten nyújtott be javaslatot az Országgyűlésnek, ebben arra kéri a parlamentet, emeljék a katonák létszámát.

Mint mondta, növelni kell a hivatásos és még inkább az önkéntes tartalékos katonák számát. Ehhez új, modern fegyvereket szereznek be, hogy a honvédek a vállalásuknak maximálisan meg tudjanak felelni – tette hozzá.

Székesfehérvár eddig is kiemelt katonaváros volt, a továbbiakban pedig azt szeretném elérni, hogy ez még inkább így legyen

 – fogalmazott a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor nem titkolt szándékának nevezte a Székesfehérváron szolgálatot teljesítő katonák jelenlétének bővítését, utalva a Magyar Idők pénteki számában megjelentekre, miszerint januártól átalakul a Magyar Honvédség parancsnoki struktúrája. A hadsereg vezetését – a jelenlegi Összhaderőnemi Parancsnokság és a Honvéd Vezérkar összevonásával – a Magyar Honvédség Parancsnoksága venné át, amely a budapesti Honvédelmi Minisztériumból Székesfehérvárra költözne.

Több katonát akar a kormány

Kérdésre válaszolva a miniszter elmondta: nem cáfolja a napokban megjelent híreket a vezérkar költözéséről és a honvédség vezetésének átalakításáról. Ugyanakkor megemlítette:

konkrétum még nincs, az esetleges változtatásokhoz törvénymódosítás szükséges.

Huszár Ferenc alezredes, a területvédelmi ezred megbízott parancsnoka hangsúlyozta, hogy az új katonai szervezet tagjai civil életük megtartása mellett, önként vállalták a haza védelme iránti felelősséget. Mint mondta, a feladat adott, miközben a felelősségük hatalmas, hiszen jövőt és biztonságot építenek maguknak, szeretteiknek, a magyar társadalomnak és ezáltal a hazának.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
minek??? azon kívül, hogy a dagadt törpe mániákusan retteg =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
X-ray
Talán ha a saját fiaikat besoroznák...
csak úgy....
@X-ray: a gazsiból tábornok lenne egybü...
csak úgy....
@Peller Anikó: csak hadakozz tovább a cigókkal , te dógod meg a palinak is...,közben faßán (észrevétlenül) államilag ki lesztek fosztva...
justhpeter
Épül az új párthadsereg - FIDESS-KDNP-SA.
namihami
Lelki szemeimmel látom, ahogy az 55 éves Marika az iktatóból az ötlövetű, 1916-os Mauserrel a kézben ráront az ellenre. Pirike a fénymásoló hőse, mert ő a fiatalabb (csak a 40-es évei elején jár) lesz a kommandós. Biciklivel ront a csúf migráncs hordákra.
Van utánpótlás, itt a sereg a felszabaduló közalkalmazotti sereg (na ugye--sereg ez is) soraiból.
kereső
@justhpeter: aztán meg jön a "kristályéjszaka"-és az SS.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.